Gönderen Konu: 2016 Corolla MDS aracımda stop sorunu  (Okunma sayısı 601 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '20
  • 1 kere teşekkür etti
2016 Corolla MDS aracımda stop sorunu
« : Eylül 20, 2020, 00:12:37 »
Merhaba

Forumda çok miktarda benzer konu var fakat ben kendi sorunum benzerini bulamadım 2016 LPGli Corolla aracımı çalıştırdıktan sonra P konumunda bir miktar gaz verdim ve gazdan ayağımı çekince araç stop etti. Gazdan ayağımı çekip devir hızla düşünce 1000 devir altında toplayamadı ve arka arkaya 2 defa bu şekilde stop etme tekrarlandı. 3. çalıştırmamda bu sorunu görmedim. Daha önce kış aylarında da benzer şekilde böyle stop etmişti. Araçla 1000 km civarında yol geldim fakat 10 gündür çalıştırmamıştım. Bir stop sorunuda araçı çalıştırıp otoparktan çıkıyorum aracın kendi rolantisi ile ilerliyorum yol bozuk olduğu için ve hep aynı köşede yani direksiyonu tam sağ yapmış durumda stop sorunu yaşıyorum. yol gidip gelince bu durum olmuyor. Bir akücü akün ölmüş değişmesi gerek dedi orjinal akü için diğer de redresör şarjı yeterli dedi ve şarj ettirdim. sonrasında uzun yol geldim. 10 gün sonra bu gaz verince stop sorunu oldu. kışın da 15 gün vs çalıştırmayıp otoparkın bariyerinde duruncada bir kaç defa stop etti ama yol git gel birşey kalmıyor.

Bu anlattıklarım benzinde oluyor bu arada.

Yol yapamıyorum 8-10 günde bir çalıştırıyorum aracı 10 dk

Bu arızanın stop etmenin kaynağı ne olabilir? vereceginiz öneriler için teşekkürler

Kayseride servis tavsiyeniz var ise gösterebilirim
2020 Skoda SuperB 23-
2016 Corolla Advance Multidrive S (Şimdiden özledim)18-22
Çalışan sistemler yağ isterler.

Toyota Club Türkiye

2016 Corolla MDS aracımda stop sorunu
« : Eylül 20, 2020, 00:12:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 Corolla MDS aracımda stop sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2020, 11:50:22 »
Yatan bir arabada akü durduğu yerde 10 dakika çalıştırmakla yeterli şarjı almaz,mutlaka haftada bir gün biraz aracı yürütüp mahalle arasında olsanız bile 3-5 km dolaşmanız gerekir,hem lastiklere de faydası olur,öncelikle bunu hallederseniz,zaten anlattıklarınızın da ışığında ana konunun akü olduğu anlaşılıyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '20
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: 2016 Corolla MDS aracımda stop sorunu
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2020, 08:14:59 »
Merhaba cevabiniz icin tesekkurler. Ben dediginiz gibi yapayim.
2020 Skoda SuperB 23-
2016 Corolla Advance Multidrive S (Şimdiden özledim)18-22
Çalışan sistemler yağ isterler.