0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar. 2012 model lpgli otomatik auris aracımın yağ ve filtrelerini değiştirdikten 3 gün sonra bursadan denizliye yola çıktım.Klima açık bir şekilde yoluma devam ederken yola çıktıktan 250-300 km sonra hararet çubuğunda üstten iki çizginin yanıp söndüğünü fark ettim ve sonrasında klimayı kapatarak denizliye ulaştım. Klimayı kapattıktan sonra tek çizgi orta seviyeye geldi.Denizlide aracımı 2 gün kullanmadım. Bugün çalıştırdığımda çizgi en alta gelmişti. Ama birazcık yol alınca yine çizgi orta seviye ve onun bir tık üstüne geldi. Daha yukarıya hiç çıkmadı. Ama en alt seviyelere de inmedi. Motor suyunda bir azalma yok.Sizce problem nedir? Bir ustanın görmesi gerekir derseniz Denizlide tavsiye edebileceğiniz bir usta var mıdır? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Merhaba aldığınız yağın sahte olma ihtimali varmı görevini tam olarak yerine getirmiyor olabilir.
Yağın sahte olup olmadığını motor içinde anlamak mümkün değil herkesin yıllardır tanıdığı var fakat " bilmeyerek veya bilerek " sahte ürün satışını yapan oldukça fazla.
Yağ hangi vizkozite koyuldu ? Yağın harereti tetikleme ihtimali pek azdır,Araç hareret gösterdiğinde inip baktınızmı fan çalışıyormuydu?Eğer klimada veya basınç sensörü de bir sorun varsa teknik bir nedenden fan açmamışsa hareret yükselir.
Hararet çizgisi ortada olmalı, ayrıca antifiriz kullanıyor musunuz ?Yoksa su mu dolduruyorsunuz
Antifiriz kullanıyorum. Kışın klimanın ısıtma problemi varken tamamen boşaltıp yeni antifiriz doldurmuştuk.