0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sanmam Osman, o kadar kötü değil telefon.Dikkat ettim interneti açınca hiç 4,5 g yazmıyor, hep 3g+ yazıyor. Arada internetle birlikte tüm çekim gidiyor interneti açınca. Telefon mobil ağ ayarlarında 4,5g/3/gsm seçili, ayarlar ayrı mı acaba ya da TT'den mi açmak gerekiyor?
Şu aralar tüm GSM ağlarında sık sık 4.5G'den 3G'ye düşüş yaşanabiliyor, baz istasyonlarının Huawei'den yerli baz istasyonlarına çevirilmesi ve/veya yeni baz istasyonlarının yerli üretim (ULAK) kullanılmasının sonucu olabileceğini düşünüyorum.Bu arada aynı sorun Huawei'nin A.B.D'de kara listeye alınması ve baz istasyonlarının I.T.T vb. bazı firmalardan temin edilerek değişmesi/yenilenmesi nedeni ile A.B.D'de de yaşandığında dair çok fazla şikayet var.
Ulak tipi baz istasyonların da şebeke farkı da olmayacaktı değil mi hepsi ortak kullanacaktı yanlış hatırlamıyorsam?Siz yazınca aklıma geldi Türkiye de ki bu göç akının dan baz istasyonları da nasibini almış 10 milyon insanın hızlı gelişi kapasite yoğunluk anlamında sıkıntılara sebep olabilir mi?
Evet Ulak baz istasyonları ortak kullanım sunuyor, üstelik yanlış hatırlamıyorsam Huawei'nin ülkemizde son kurduğu baz istasyonlarından %35 (veya %35'i de olabilir) daha düşük bir bağlantı kapasitesine sahipti.Tabi olabilir, ancak aklıma gelen bir diğer sebep de ülkemizdeki baz istasyonlarının halen sadece %25'i civarında fiber optik alt yapı kullanıyor olması da olabilir, bu da TT tarafında ayrı bir konu...
Artık konuşmadan çok internet kullanıldığı için hatta konuşmalar bile internet üzerinden yapılldığı için fiberin önemi daha çok ortaya çıkıyor.
Selam;Whatsapp üzerinden internet araması (sesli ya da görüntülü) gerçekleştirdiğimde herhangi bir sorun olmuyor. Ancak belirsiz aralıklar ile telefonun internet bağlantısı kesiliyor. Bu sırada Wifi ya da telefonun internetini kullansam da durum değişmiyor. Whatsapp'ta tüm izinler açık. Telefon stamina moda da girmemişken oluyor bu durum. Telefon Sony Xperia Z5Nette araştırdığımda benzer bir soru daha gördüm ancak herhangi bir cevaba ulaşamadım.Konu ile ilgili bilgisi ya da fikri olan var mı?
Uzun süre telefonu kullananlardanım, Sony maalesef beklenmedik şekilde üzdü insanları. Osman ile haberleştik, hat eskiden Lte gösterirdi, sonra sadece 3.5g+ gösterir olmuştu, TT'ye mesaj attım, Lte geldi, whatsapp kesilmeleri gitti. Whatsapp'ın bu kadar sık güncelleme yapması da ilginç, hem işletim sistemleri, hem üretici desteği konusunda artık etik düzenlemeler yapılmalı. Kullanıcılardan önce üretim kaynaklı yazılım/donanım sorunları oluşmamalı. Güncellemeler eski (10 yıla kadarki ürünler gibi) destekler nitelikte olmalı. Tüketiciler birlikte talepkar olyrsa bu konu düzelir, yoksa il sömürüye gitmeye başlar, ticari yaklaşım olur etik dışı olarak.