Gönderen Konu: Garanti extra uygulamasi  (Okunma sayısı 4453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Garanti extra uygulamasi
« : Nisan 12, 2009, 23:58:14 »
Arkadaslar bu extra garanti uygulamasi para tuzagimi yoksa faydali bir sey mi?
YAni eger orjinal 3 yıllık garanti sartlari bu extra garanti ile ayni sekilde 2yil ve ya 3 yil daha uzuyorsa tamam iyi bir sey
ama belli konulari kapsiyorsa o zaman (aydınlatma mekanik dahil degil gibi VB) iyi degil
Bunu yaptiran ve sozlesmeyi okuyan arkadaslar bir el atar yorum yazarsa sevinirim

Toyota Club Türkiye

Garanti extra uygulamasi
« : Nisan 12, 2009, 23:58:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Garanti extra uygulamasi
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2009, 02:02:23 »
alper aracımı ilk aldığımda heyecanla ben de atladım ama
ben yaptırdım servis faydalı dedi ama ayrıntıları okumadım amacım bir parça bile garanti extra dan değişse bile verdiğin parayı karşılar diye düşündüm inşaallah iyi yapmışıktır ne diyeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2009, 02:04:14 »
ayrıca anladığım her şeyi kapsamıyor çünkü servise arıza diye gittiğimde normal garantimi extra mı diye sorduklarına şahit oldum arıza tamiri için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2009, 08:13:46 »
Arkadaşlar, garanti uygulaması tıpkı bir sigorta işlemi gibi yurtdışındaki firmalar kanalıyla poliçe düzenlettirmek suretiyle oluyor bildiğim kadarıyla. Gerek aracın yaşı dolayısıyla rizikonun artması gerekse de garanti ekstanın farklı bir firma tarafından yapılması nedeniyle kapsamlarında farklılıklar olabilir. Bu konu forumda daha önce bir kaç kez tartışılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Arama  fonksiyonunu da kullanabilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2009, 18:32:55 »
ben yaptırdım, ama şunu belirteyim bence para tuzağı, herkez yıllarca garanti verirken Toyotasa 3 yıl ile sınırlıyor, biz kullanıcılara yazık, ama bu uygulamanın sorumlusu toyotasa malesef.
Ben yaptırdım ve sigorta toyotasa tarafından değil aksigorta poliçesi düzenlenerek yapılıyor ( ileride neyle karşılaşacağız bakalım ).
Birde şöyle bir geyiklik var Toyota marka araç satın alıyorsun ama aracına güvenemediğin için ilave sigorta yapmak ihtiyacı hissediyorsun, umarım Aksigorta nın eline düşmem çünkü daha önceden yaşadığım sinir bozucu bir olay oldu Aksigortaye ilgili.
Benim yaptırma sebebime gelince aracı alalı nerdeyse 2 yıl olacak ve abuksubuk sorunlar yüzünden bayağı bir canım sıkıldı en önemliside Direksiyonlan ilgi 3 defa servise gittim her defasında sorun giderilip beni gonderdiler ve 2 ay geçmeden aynı sorun artarak kendini yine hissetirmeye başladı, şu an yine aynı sorunum var, diyeceğim o ki benim garanti ekstra olayına girme sebebim  bu tip sorunlar oldu ( faturayı hel elime aldığımda 500 tl den fazla olan rakkamları görünce korktum açıkçası )

"forever Toyota" without toyotasa & aksigorta :(

Hey benim eski aracım be 7 sene tık demeden çalıştı , bazen yağını v.s bakımlarını bile ihmal etmişliğim çok olmuştur  umarım şimdiki yeni sahibi ona gerekli özeni gösteriyordur.

Saygılar :)
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Aksigorta
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2009, 11:33:07 »
Merhaba Ergin Bey,

Aksigorta ile ilgili yaşadığınız memnuniyetsizlik konusunda size yardımcı olmak isteriz.

Ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili her türlü öneri, soru, şikayet ve talebinizi www.aksigorta.com.tr internet sitemize, bilgi@aksigorta.com.tr e-mail adresimize veya 444 27 27 no’lu telefondan Hizmet Merkezi’mize iletebilirsiniz.

Saygılarımızla,

AKSİGORTA
Hizmet Merkezi Müdürlüğü
Aksigorta Hizmet Merkezi
Tel: 444 27 27

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2009, 11:38:10 »
  Sayın aksigorta aksigorta,gerçek ad ve soyadınız ne ise yönetime adınızı düzenlemeniz ile ilgili yardım isteyiniz lütfen.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2009, 12:27:05 »
aslında bu tür firmaların interneti takip ettiğini görmek güzel,

Daha önce de Danone ile bu durumu yaşamıştık.

Yine de forum kurallarına uymalarını temenni ediyoruz. :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 30, 2009, 14:51:48 »
  Alper herşeyi söylemiş. Bence de sonuçta aynı ortamı paylaştığımız tarafları bu ortamda görmek çok güzel. İlgi ve alaka güzel şeylerin habercisidir ve bundan kimse zarar görmez bence.
 Tabi forum kurallarını da göz ardı etmeden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2009, 01:23:36 »
  Gerekli kişi ad soyadı ile üye olsun.Gereken yardımlarınıda firma adına gerçekleştirsin..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 01, 2009, 01:37:02 »
Arkadaslar aracım 2004  model garantıı extra ıle 2009 ocak ayına kadar garantı kapsamındaydı..Garantı extraya   hersey gırmıyo...Ancak ben aracımın ön teyp çerçevesini servis fiyatı 240 tl  ve  ön amortisor tek taraf işcilik dahıl 400 tl demişlerdi bunların hepsını garantı extra kapsamında deiştiler..Ben zararını gormedım faydasını gorecegınıze ınanabılırsınız ama toyota saglamlıgı ıle un yapmıs bır fırma ve bız kullanıcılarıda ona ınanıyor ve güveniyoruz bu konuda araclarıımıza..Honda gibi garanti süresini 5 yıla cıkarmalı bence hyundai de 5 yıl garantı verıyo..
Toyota kaskoyu aksigorta başak sigorta altında yapıyo plazalar ben de başak sigortayla sorun yasadım ona bakarsanız gerı kalan 4 sigortayı aksıgortaya yaptırdım toyota kasko altında bi şikayetım olmadı. hasarım olmadıgındanmı bilmiiyorum orasıda  ayrıı bir konu..Başak sigorta jant  hasarımı ödemedi..Neymiş mardinde yolllar bozukmus ödemıyomus ..(aynı hasar mardin dısında baska yerde olsa ödeyecekmiş)..tepem attı cıldırttılar beni..Bende 4 lastigi jantı gece sökecem dedım hepsının parasınıda sizden talep edecem dedım..KAskoda teröre halk hareketlerınede karsı kaskolu deılmı bu arac  evet diyolar..İyi ozaman ben mardınde görev yapıyom arabayı yaksalar onuda ödemeyın nasıl olsa terör bölgesi dedım...Bidaha Başakmı kesinlikle yaklaşmam....
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2015, 14:07:11 »
Aracımın garanti extra sürecinde oto teybi kendi kendine ses açıp kapama, radyo kanallarının kaybolması gibi sorunlar yaşadım. Aracı satın aldığım bayinin garanti uzmanı, teybin garanti extra kapsamı içine girmediği söyledi. Ücreti karşılığı söküp servise gönderebileceklerini belirtiyorlar. Araç teyp arızaları garanti extra kapsamına girmiyor mu sahiden?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2015, 15:30:16 »
Aracımın garanti extra sürecinde oto teybi kendi kendine ses açıp kapama, radyo kanallarının kaybolması gibi sorunlar yaşadım. Aracı satın aldığım bayinin garanti uzmanı, teybin garanti extra kapsamı içine girmediği söyledi. Ücreti karşılığı söküp servise gönderebileceklerini belirtiyorlar. Araç teyp arızaları garanti extra kapsamına girmiyor mu sahiden?

Evet girmiyor diye biliyorum bende, eğer bozulduysa hiç tamire filan göndermeyin, araç ne, kaç model? Bunun yerine ister orjinal çıkma alırsınız isterse navigasyonlu ekranlı teyp almak daha mantıklı.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2015, 15:32:29 »
Bana garanti extra dışında kalan sarf malzemeleri denmisti. Birde hoparlor garanti extra disi.diye soylenmisti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2015, 15:40:49 »
Evet girmiyor diye biliyorum bende, eğer bozulduysa hiç tamire filan göndermeyin, araç ne, kaç model? Bunun yerine ister orjinal çıkma alırsınız isterse navigasyonlu ekranlı teyp almak daha mantıklı.

Aracım 2010 model Corolla. Teyp sürekli arıza yapmıyor ama en son kayıtlı radyo kanallarımın yerine başka kanallar geldi. 1 ay önce ekran yazıları düz çizgi olarak gözükmeye başladı, kapayıp açınca düzelmişti. Ondan 1 hafta önce de sesi bir kaç sefer arttı- azaldı. Bunların dışında çalışması normal. Bunun garantiye sokulmaması ilginç, sonuçta arabanın demirbaşı olarak üstünde bulunan bir parçası.

Toyota merkeze yazı yazdım bakalım ne olacak. İllaki ücretli derlerse tamir yerine daha fonksiyonlu bir teyp almak daha mantıklı gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2015, 15:43:18 »
Aracım 2010 model Corolla. Teyp sürekli arıza yapmıyor ama en son kayıtlı radyo kanallarımın yerine başka kanallar geldi. 1 ay önce ekran yazıları düz çizgi olarak gözükmeye başladı, kapayıp açınca düzelmişti. Ondan 1 hafta önce de sesi bir kaç sefer arttı- azaldı. Bunların dışında çalışması normal. Bunun garantiye sokulmaması ilginç, sonuçta arabanın demirbaşı olarak üstünde bulunan bir parçası.

Toyota merkeze yazı yazdım bakalım ne olacak. İllaki ücretli derlerse tamir yerine daha fonksiyonlu bir teyp almak daha mantıklı gibi duruyor.

Anladım iyi yapmışsınız, valla o teyp den elimde 2 tane var, ikiside hemen hemen hiç kullanılmadı, evde duruyor ikiside  :) , biri eski corollamdan çıkmıştı, diğeri de şimdi ki corollamdan  ;)
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2015, 16:43:54 »
Benim teyp te boşta navigasyon için sökmüştüm isterseniz size satabilirim  ;)
today toyota tomorrow toyota always corolla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 17, 2015, 21:13:08 »
Benim aracında 2011 model.Aynı şikayetlerine garanti kapsamında 2 defa teyp değişti.   Simdilik sıkıntı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Şubat 18, 2015, 09:24:01 »
Benim aracında 2011 model.Aynı şikayetlerine garanti kapsamında 2 defa teyp değişti.   Simdilik sıkıntı yok.

Toyota merkezden cevap geldi arkadaşlar: "Teyp arızası garanti extra kapsamı dışında" olduğu söylendi.

Bünyamin Bey' in yazısına göre bu teyplerde böyle bir sıkıntı çıkma olasılığı yüksek.
Extra garanti yaptırmayı düşünen arkadaşlar bu durumu da göz önüne alsınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 18, 2015, 14:29:14 »
Garanti extra koşullarını okuyarak yaptırmak lazımdı. Biz CVT şanzıman aldık diye garanti extra yaptırdık. Otomatik sonuçta , ihtimalleri düşünmek lazım.
Kapsamı: motor ve şanzıman,
Yürüyen aksamın bazı parçaları
Diğerleri bence iyiniyete girer. Bayi tanıyorsa bakımlar servisteyse yapılır
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara