Gönderen Konu: Lpg'de ayağımı gazdan çekip bastığımda sallanma sorunu  (Okunma sayısı 9329 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg'de ayağımı gazdan çekip bastığımda sallanma sorunu
« Yanıtla #40 : Mart 15, 2021, 15:21:59 »
LPG'de on bin bakımından sonra yaşadıklarımı anlatayım. Belki bir fikir verir sizlere. Ağustos ayında BRC yetkili servisinde on bin bakımı yaptırdım. Araç o günden sonra hantallaştı. Yokuş çıkmaz oldu, gaza basınca geç tepki veriyordu. Devir yüksek, motor bağırıyor ama gitmiyor. Yakıt tüketimi de artmıştı. Bazı günler ilk marştan sonra vitesi "D"ye alınca stop etmeye başladı. Her seferinde BRC'ye gidip durumu anlatıyoru. Bilgisayara bağlayıp gönderiyorlardı. Ben de her seferinde, bu araç on bin bakımından sonra böyle oldu, diyorum. Yok, ondan değildir, diyorlardı. Geçen ay ise, araç ilk marşı alıyor. Sonra vites atınca stop ediyor. Sonra marşa basıyorum araba çok geç marş alıyor. Titreyerek çalışıp yine stop etmeye başladı. 3-4 marşta ancak çalışıyor. O da zar zor. Bir sinirle BRC'ye gittim. LPG beynini sıfırlayıp sigortasını çıkardılar. Sonra 250 km sadece benzinde kullandım. Araç canavar gibi. Cuma günü BRC'ye gittim yazılımı yüklettim. Hazır gelmişken şu filtreyi de değiştirin dedim. Adam bana, filitre orijinali mi yan sanayisi mi olsun, demez mi? Nasıl olur, ağustosta bana böyle bir soru sormadınız ki? Cevap yok tabiki de. Orijinalini taktırdım. On bin bakımında araca yan sanayi filtre takmışlar. Hem de bana sormadan. İyi bir fırça attım ustaya. Yan sanayi olan filtreyi çıkardı, şişmiş,  resmen fıçı gibi olmuş. Ortası şişkin. Filitre değil de dövüşe hazır bir kirpi gibi olmuş. Velhasıl, şu an araç ilk gün ki gibi oldu ve düzeldi. Bir de yol ayarı yaptırdım tam oldu. Benim aracın bence tek problemi filtreydi gibi. Ustanın yan sanayi parça kullanması, beni 6 ay süründürdü. Bakımlarda dikkat edin yan sanayi parça kullanmasınlar. Biraz uzun oldu. Umarım yararlı olur. Selamlar.
O

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 15, 2021, 15:21:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 15, 2021, 19:25:03 »
Hüseyin hocam, istersen benim araçtaki ayarı senin araca attıralım bizim Sistem Otogaz'da. Volkan Öztokmak ayar yapmıştı.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Mart 15, 2021, 19:30:58 »
Hüseyin hocam, istersen benim araçtaki ayarı senin araca attıralım bizim Sistem Otogaz'da. Volkan Öztokmak ayar yapmıştı.

İlginiz için çok teşekkür ederim Mutlu Bey. Şu anlık sıkıntı çözüldü gibi. Aracın performansı eskisi gibi oldu. Yakıt da normale döndü. Aynı yolu her gün kullanıyorum. Motor eskisi gibi bağırmıyor artık. Üç gündür de  sorunsuz kullanıyorum. Eğer bir sorun tekrardan yaşarsam,  sizinle irtibata geçerim. Saygılarımla. Selamlar.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 15, 2021, 19:39:03 »
@Hüseyin ÖZTÜRKOĞLU (50046) öncelikle çok geçmiş olsun, orjinal olmayan her ekipman olumsuz sonuçlar doğurur onun için herzaman orjinal tavsiye ediyoruz,tabi siz farkında olmadan yan sanayi filtre kullanılmış artık bu saatten sonra yaptırdığınız her işi sorgularsınız.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mart 15, 2021, 19:44:09 »
@Hüseyin ÖZTÜRKOĞLU (50046) öncelikle çok geçmiş olsun, orjinal olmayan her ekipman olumsuz sonuçlar doğurur onun için herzaman orjinal tavsiye ediyoruz,tabi siz farkında olmadan yan sanayi filtre kullanılmış artık bu saatten sonra yaptırdığınız her işi sorgularsınız.

Aynen Ümit Bey, adamlar hiçbir şey demeden filtreyi değiştirdi. Parasını ödedim çıktım. Kimin aklına gelir BRC yetkili servisinde yan sanayi ürün kullanılacağı. Ders oldu bana. Selamlar
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Mart 16, 2021, 09:35:05 »
Aynen Ümit Bey, adamlar hiçbir şey demeden filtreyi değiştirdi. Parasını ödedim çıktım. Kimin aklına gelir BRC yetkili servisinde yan sanayi ürün kullanılacağı. Ders oldu bana. Selamlar
Bırakın filtreyi zamanında servis aracılığıyla takılan kitlere veya sorgusuz iş yaptıran bireysel müşterilere orjinal BRC enjektörleri yerine yan sanayi enjektör taktılar,formda bu konuyu çok tartıştık bir çok üye kontroller sonrası fark etti ve düzelttirdiler,tabi bu arada o enjektörlerin yan sanayi olduğunu anlayana kadar dünyanın ayarını yaptırdılar zaman harcadılar.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 19, 2021, 01:49:18 »
Benim sorunum ilk lpg taktirdiktan sonra olustu gaz kesip tekrar verince anlik motorun vuruntu yapmasi , monifold girisleri 3-4 parmak gerideydi onu duzelttirdin suanda en dipten yapildi ayarlar sifirlandi sifirdan kalibrasyon yapildi , yolda ayar yapti ustamiz suanlik iyi gibi araci fazla kullanmadim , ztn yine yaparsa bu sekilde kullanmaya devam edicem
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '17
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 20, 2021, 22:16:08 »
Bırakın filtreyi zamanında servis aracılığıyla takılan kitlere veya sorgusuz iş yaptıran bireysel müşterilere orjinal BRC enjektörleri yerine yan sanayi enjektör taktılar,formda bu konuyu çok tartıştık bir çok üye kontroller sonrası fark etti ve düzelttirdiler,tabi bu arada o enjektörlerin yan sanayi olduğunu anlayana kadar dünyanın ayarını yaptırdılar zaman harcadılar.

BRC mi ? Düşman başına...
2012 Honda Civic FB7 Elegance Manuel LPG
2017 Toyota Corolla Advance Multidrive S LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mart 21, 2021, 12:10:08 »
BRC mi ? Düşman başına...
Merhabalar Rahmi bey,
Yanlış hatırlamıyorsam sizde BRC ile çok uğraşmıştınız.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #49 : Mart 21, 2021, 13:01:20 »
Merhabalar Rahmi bey,
Yanlış hatırlamıyorsam sizde BRC ile çok uğraşmıştınız.

Merhabalar
Evet çok uğraştırdı. BRC bayi yan sanayi enjektör kullanmıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 08, 2021, 22:54:59 »
Aynı problem bende de vardı. Benim arabada da BRC var. 1000 Li devirlerde ayağı gazdan çekip tekrar basınca meydana gelen silkeleme. Bugün Özsoy LPG ye gittim. Recep usta bu problemi çözmuş arkadaşlar. Benim arabadaki silkeleme problemini çözdü. Şimdi o problemden kurtulmuş bulunmaktayım.

Merhaba hocam tam olarak ustamiz neyin ayarini yapti bir turlu bu sorun gecmiyor
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #51 : Nisan 18, 2021, 19:07:22 »
Merhaba hocam tam olarak ustamiz neyin ayarini yapti bir turlu bu sorun gecmiyor
Tam olarak bilmiyorum yanlış bilgilindirme yapmak istemem. Ama otomatik olan avans ayarını manuel yaptım gibi bir şeyler yaptım demişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '20
  • 35 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Nisan 21, 2021, 10:40:57 »
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı bir Ramazan ayı dilerim. Umarım buradaki güzel insanların dilekleri bu ayda kabul olur ve tüm sorunları çözülür.
Daha önce sizlerle lpg kaynaklı yaşamış olduğum problemi paylaşmıştım. O günden beri yarı benzinde yarı lpg ile aracımı kullanmaya devam ettim. BRC genel merkezi ile yaptığım görüşme üzerine dün Giresun/Görele'de bulunan Çetinoğlu Otogaza gittim. İnanın gidince burayı daha önce tanımadığım için çok üzüldüm. Eğer duymuş olsam kesinlikle montajı buraya yaptırırdım. Erol ustam ve Oğlu Mehmet ustam çok düzgün esnaflar ve bilgili kişiler. Benim aracımda nozıl çapı, elektrik bağlantısı ve bir iki montaj hatasını düzelttiler ayrıca afr ayarı da yaptılar. Sonuç olarak belki biraz erken bunu söylemek için ama sorunlarım giderildi diyebilirim inşallah. Yakın yerlerde oturan ve lpg kaynaklı sorun yaşayan arkadaşlara yada en önemlisi montaj yaptıracaklara Erol ve Mehmet ustayı, Çetinoğlu Otogazı tavsiye ederim.   
Corolla Dream MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Aralık 03, 2022, 21:59:02 »
sevgili arkadaşlar, size LOVATO için çözümü ileteyim hemen :) 
lpg'den ayağınızı çekince araç cut over'a girer, gazı keser. o an lpg enjektörü kapanır. anlık regülatörde bir basınç artışı olur.  Siz de bunu takip edebilirsiniz.  Tekrar gaza dokununca, özellikle de biraz fazla basınca , anlık basınç yüksekliğinden dolayı birim zamanda enjektörden geçen gaz miktarı normal zamana göre daha fazla olur yani zengin karışım olur.  basınç düzeltmesi ne kadar aktif olsa da ilk gaza basınca tam düzeltme yapamıyor gibi bir durum var.   Lovato bunu biliyor demekki ki aşağıdaki ekrandaki kırmızı işaretli ayarları koymuş.  cut over sonrası  biraz gazı kısmak için aşağıda kırmızı işaretlediğim alanı düzenlemek lazım. Ben aşağıdaki gibi yaptım, gayet iyi.  yaptığım ayar şu anlama geliyor;  gazdan ayağınızı çekip tekrar bastığınızda, ilk 9 enjeksiyon püskürtmesinde %7 daha az püskürt demek.   Şimdiye kadar hiç vuruntum olmadı çok şükür.   

İyi akşamlar Burak hocam
Ayarları ayni böyle yaptiktan sonra -7 ve 9 olarak yani arac lpgde ilk kalkis esnasinda gazi hafif verip bırakınca arac hafif yurumeye basladiginda sanki plastik plastige surter gibi bir ses geliyor bu enjektorlerden geliyor olabilir mi hic boyle birsey fark ettniz mi ?
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Aralık 15, 2022, 19:12:13 »
Ses sorunu çözüldü lpg t baglantisinda kacak vardi yeni su hortumu ve kelepce takilarak su kacagi sorunu çözülmüştu ancak bu defa akünün alt taban plastigi arkada bulunan regulatore carpiyormus aradaki mesafe ufak bir demir uzatma parcasiyla acildi ses kesildi
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Temmuz 07, 2025, 02:37:09 »
ben olayın nasıl çözüldüğünü anlamadım, aynı sorun bende de var, 2019 corolla, landirenzo kit var, gazı kesip tekrar basınca çok hafif vuruntu var, ne yapmam gerekiyor şimdi, aynı sorun benzinde de var, net çözümü biri özetleyebilir mi acaba?