0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Maalesef aynı sorun düne kadar bende de vardı. Benim de lpg kitim brc platinium ve yetkili serviste dünyanın parasını vererek taktırdım ancak brc'nin bu araca uyumsuzluğumu desem montaj yapılan yerin işine yeteri kadar özen göstermemesi ya da işi bilmemesi mi desem bilemiyorum ama izmirde Özsoy lpg'ye gidin Recep Ustayı bulun adam sorununuzu çözüyor.
Vallahi hocam önce uzunca bir yol testi yaptık ancak bir hızda vuruntuyu düzeltince başka bir hızda gazdan ayağını çekip tekrar basınca vuruntu oluyordu daha sonra usta bunda başka bir sorun var deyip montajı detaylı inceledi ve gördüğüm kadarıyla kitin voltaj aldığı yeri değiştirdi ve parametre ayarlarında birtakım değisiklikler yaptı direk düzeldi. dün tekrar test yaptım yine bir sorun yok. ama sen uzakta olduğunu söylersen telefonla da destek vereceğini düşünüyorum.
1 hafta oldu 2020 1,6 multidrive s aldım 500 kmde.tüp felan taktırmadım fakat gazdan ayağını çekip tekrar basınca düşük hızda vuruntuyu ben de fark ettim.her zaman da olmuyor bazen.burda lpg ile olduğunu görünce şaşırdım çünkü ben lpg taktırmadım.1000km kontrolünde servise söylemeyi düşünüyorum...
Aynı problem bende de vardı. Benim arabada da BRC var. 1000 Li devirlerde ayağı gazdan çekip tekrar basınca meydana gelen silkeleme. Bugün Özsoy LPG ye gittim. Recep usta bu problemi çözmuş arkadaşlar. Benim arabadaki silkeleme problemini çözdü. Şimdi o problemden kurtulmuş bulunmaktayım.
sevgili arkadaşlar, size LOVATO için çözümü ileteyim hemen lpg'den ayağınızı çekince araç cut over'a girer, gazı keser. o an lpg enjektörü kapanır. anlık regülatörde bir basınç artışı olur. Siz de bunu takip edebilirsiniz. Tekrar gaza dokununca, özellikle de biraz fazla basınca , anlık basınç yüksekliğinden dolayı birim zamanda enjektörden geçen gaz miktarı normal zamana göre daha fazla olur yani zengin karışım olur. basınç düzeltmesi ne kadar aktif olsa da ilk gaza basınca tam düzeltme yapamıyor gibi bir durum var. Lovato bunu biliyor demekki ki aşağıdaki ekrandaki kırmızı işaretli ayarları koymuş. cut over sonrası biraz gazı kısmak için aşağıda kırmızı işaretlediğim alanı düzenlemek lazım. Ben aşağıdaki gibi yaptım, gayet iyi. yaptığım ayar şu anlama geliyor; gazdan ayağınızı çekip tekrar bastığınızda, ilk 9 enjeksiyon püskürtmesinde %7 daha az püskürt demek. Şimdiye kadar hiç vuruntum olmadı çok şükür.
Merhaba Burak hocam2019 Corolla MDS Lovato obd kit var 16500 km oldu 6 bin kmde LPG takilinca candan mühendislikle baglatili meşhur afr ustasi Ahmet Nalbantoğlu na yolda ayar yaptırmıştım bu konuyu görünce bugün 10 bin bakımda başka bir bayide LPG taktirdigim ustaya f5 açalım şu ayarı -7 yapalım kaydet dedim 😄 hiç ses etmeden dediğimi yaptılar kendimi çok bilgili hissettim 😄Şaka bir yana inşallah afr ayarini bozmuyoruzdur bu sadece gazdan ayagi çekip tekrar yüklenme esnasında sarsılma ile ilgili değil mi?Biraz kullanayım bakalım inşallah daha iyi olmuştur teşekkürler paylaşım için...
Selam Ömer hocam,sağ taraftaki değeri de 9 yaptırdınız mı? 9 yaptırdıysanız bir sıkıntınız olmaz. 9 veya herhangi bir sayı yapmadıysa, 0 olarak kaldıysa -7'nin hiç bir etkisi olmaz.
Bu sorun icin ozenclere bile gittim montajda sorunlar gorduler tesisati duzelttiler obd yi bagladilar , regular suyu sanzimanda alinmis baska yerden aldilar vs vs sonuc pek bisey degismedi . Dediginiz gibi benzindede yapiyor
en son volkan beyde afr ayarı yaptırmıstım ztn fakat degişen bişey olmadı , geceden aku kutup basını söktüm sabah takıp benzinde baya kullanıcam bakalım benzindeki sorun geçicek mi , lpg sanırım benzin haritasınıda bozdu ve duzelmıyor bu arada stf - ltf -5 +5 arasında
Ayni sorun benim aracimdada var benim aracimdada brc platinyum var lpg servisine gidip bi sorucam insallah duzelir