Gönderen Konu: Lpg'de ayağımı gazdan çekip bastığımda sallanma sorunu  (Okunma sayısı 9325 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '20
  • 35 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg'de ayağımı gazdan çekip bastığımda sallanma sorunu
« Yanıtla #20 : Ekim 22, 2020, 09:12:04 »
Maalesef aynı sorun düne kadar bende de vardı. Benim de lpg kitim brc platinium ve yetkili serviste dünyanın parasını vererek taktırdım ancak brc'nin bu araca uyumsuzluğumu desem montaj yapılan yerin işine yeteri kadar özen göstermemesi ya da işi bilmemesi mi desem bilemiyorum ama izmirde Özsoy lpg'ye gidin Recep Ustayı bulun adam sorununuzu çözüyor.

Hocam sorun ne yaptı acaba tam olarak. Ben malesef oralara çok uzaktayım ama sorunu bilirsem belki bana faydası olur.
Corolla Dream MDS

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 22, 2020, 09:12:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 22, 2020, 09:58:02 »
Vallahi hocam önce uzunca bir yol testi yaptık ancak bir hızda vuruntuyu düzeltince başka bir hızda gazdan ayağını çekip tekrar basınca vuruntu oluyordu daha sonra usta bunda başka bir sorun var deyip montajı detaylı inceledi ve gördüğüm kadarıyla kitin voltaj aldığı yeri değiştirdi ve parametre ayarlarında birtakım değisiklikler yaptı direk düzeldi. dün tekrar test yaptım yine bir sorun yok. ama sen uzakta olduğunu söylersen telefonla da destek vereceğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 22, 2020, 10:15:56 »
Vallahi hocam önce uzunca bir yol testi yaptık ancak bir hızda vuruntuyu düzeltince başka bir hızda gazdan ayağını çekip tekrar basınca vuruntu oluyordu daha sonra usta bunda başka bir sorun var deyip montajı detaylı inceledi ve gördüğüm kadarıyla kitin voltaj aldığı yeri değiştirdi ve parametre ayarlarında birtakım değisiklikler yaptı direk düzeldi. dün tekrar test yaptım yine bir sorun yok. ama sen uzakta olduğunu söylersen telefonla da destek vereceğini düşünüyorum.

Teşekkür ederim, o zaman ulaşmaya çalışayım kendisine.
Corolla Dream MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 22, 2020, 12:05:12 »
1 hafta oldu 2020 1,6 multidrive s aldım 500 kmde.tüp felan taktırmadım fakat gazdan ayağını çekip tekrar basınca düşük hızda vuruntuyu ben de fark ettim.her zaman da olmuyor bazen.burda lpg ile olduğunu görünce şaşırdım çünkü ben lpg taktırmadım.1000km kontrolünde servise söylemeyi düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 22, 2020, 12:37:33 »
1 hafta oldu 2020 1,6 multidrive s aldım 500 kmde.tüp felan taktırmadım fakat gazdan ayağını çekip tekrar basınca düşük hızda vuruntuyu ben de fark ettim.her zaman da olmuyor bazen.burda lpg ile olduğunu görünce şaşırdım çünkü ben lpg taktırmadım.1000km kontrolünde servise söylemeyi düşünüyorum...
Yeni kasada cvt şanzımanda hızlı gaza basınca vuruntu yaptığını tüm kullanıcılar söylüyor sadece size has bir durum değil,gaz pedalına daha yumuşak basmanız gerekiyor o zaman sorun yaşamazsınız lpgdeki vuruntu ayrı bir olay.
Maalesef aynı sorun düne kadar bende de vardı. Benim de lpg kitim brc platinium ve yetkili serviste dünyanın parasını vererek taktırdım ancak brc'nin bu araca uyumsuzluğumu desem montaj yapılan yerin işine yeteri kadar özen göstermemesi ya da işi bilmemesi mi desem bilemiyorum ama izmirde Özsoy lpg'ye gidin Recep Ustayı bulun adam sorununuzu çözüyor.
Recep usta işinde iyi olduğu formda çok bahsedildi,yalnız BRC ye karşı biraz mesafelidir pek sevmez sizede demedimi. ;)
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 22, 2020, 15:47:50 »
sevgili arkadaşlar, size LOVATO için çözümü ileteyim hemen :) 
lpg'den ayağınızı çekince araç cut over'a girer, gazı keser. o an lpg enjektörü kapanır. anlık regülatörde bir basınç artışı olur.  Siz de bunu takip edebilirsiniz.  Tekrar gaza dokununca, özellikle de biraz fazla basınca , anlık basınç yüksekliğinden dolayı birim zamanda enjektörden geçen gaz miktarı normal zamana göre daha fazla olur yani zengin karışım olur.  basınç düzeltmesi ne kadar aktif olsa da ilk gaza basınca tam düzeltme yapamıyor gibi bir durum var.   Lovato bunu biliyor demekki ki aşağıdaki ekrandaki kırmızı işaretli ayarları koymuş.  cut over sonrası  biraz gazı kısmak için aşağıda kırmızı işaretlediğim alanı düzenlemek lazım. Ben aşağıdaki gibi yaptım, gayet iyi.  yaptığım ayar şu anlama geliyor;  gazdan ayağınızı çekip tekrar bastığınızda, ilk 9 enjeksiyon püskürtmesinde %7 daha az püskürt demek.   Şimdiye kadar hiç vuruntum olmadı çok şükür.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '17
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 28, 2020, 17:50:49 »

Aynı problem bende de vardı. Benim arabada da BRC var. 1000 Li devirlerde ayağı gazdan çekip tekrar basınca meydana gelen silkeleme. Bugün Özsoy LPG ye gittim. Recep usta bu problemi çözmuş arkadaşlar. Benim arabadaki silkeleme problemini çözdü. Şimdi o problemden kurtulmuş bulunmaktayım.
2012 Honda Civic FB7 Elegance Manuel LPG
2017 Toyota Corolla Advance Multidrive S LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 30, 2020, 09:28:41 »
Aynı problem bende de vardı. Benim arabada da BRC var. 1000 Li devirlerde ayağı gazdan çekip tekrar basınca meydana gelen silkeleme. Bugün Özsoy LPG ye gittim. Recep usta bu problemi çözmuş arkadaşlar. Benim arabadaki silkeleme problemini çözdü. Şimdi o problemden kurtulmuş bulunmaktayım.

Arkadaşlar ben burada ayarları şunu düşür şunu yükselt şeklinde deneme yanılma yoluyla bir gözden geçirttim ve şu an daha iyi durumdayım. Vuruntuyu çözdüm gibi ve düşük devirdeki titreme de çok azaldı, yani kullanım artık beni çok rahatsız etmiyor. Şunu fark ettim bu sorun tamamıyla hassas bir ayarla ilgili. Eminim ki o hassas bir kaç parametre değerini programa girsek problem %90-95 oranında ortadan kalkacak. %10-5 farkı da lpg kitinin uyumu ile ilgili (obd'li olmaması) şüphelerimden dolayı açık bıraktım. Aslında Burak Bey'in Lavato için yaptığı paylaşıma benzer şekilde bir arkadaşımız da BRC Comfort için de bu değerleri paylaşabilirse en azından bir deneme ihtimalimiz olurdu. Teşekkür ederim herkese.
Corolla Dream MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 24, 2021, 22:10:04 »
sevgili arkadaşlar, size LOVATO için çözümü ileteyim hemen :) 
lpg'den ayağınızı çekince araç cut over'a girer, gazı keser. o an lpg enjektörü kapanır. anlık regülatörde bir basınç artışı olur.  Siz de bunu takip edebilirsiniz.  Tekrar gaza dokununca, özellikle de biraz fazla basınca , anlık basınç yüksekliğinden dolayı birim zamanda enjektörden geçen gaz miktarı normal zamana göre daha fazla olur yani zengin karışım olur.  basınç düzeltmesi ne kadar aktif olsa da ilk gaza basınca tam düzeltme yapamıyor gibi bir durum var.   Lovato bunu biliyor demekki ki aşağıdaki ekrandaki kırmızı işaretli ayarları koymuş.  cut over sonrası  biraz gazı kısmak için aşağıda kırmızı işaretlediğim alanı düzenlemek lazım. Ben aşağıdaki gibi yaptım, gayet iyi.  yaptığım ayar şu anlama geliyor;  gazdan ayağınızı çekip tekrar bastığınızda, ilk 9 enjeksiyon püskürtmesinde %7 daha az püskürt demek.   Şimdiye kadar hiç vuruntum olmadı çok şükür.   

Merhaba Burak hocam
2019 Corolla MDS Lovato obd kit var 16500 km oldu 6 bin kmde LPG takilinca candan mühendislikle baglatili meşhur afr ustasi Ahmet Nalbantoğlu na yolda ayar yaptırmıştım bu konuyu görünce bugün 10 bin bakımda başka bir bayide LPG taktirdigim ustaya f5 açalım şu ayarı -7 yapalım kaydet dedim 😄 hiç ses etmeden dediğimi yaptılar kendimi çok bilgili hissettim 😄
Şaka bir yana inşallah afr ayarini bozmuyoruzdur bu sadece gazdan ayagi çekip tekrar yüklenme esnasında sarsılma ile ilgili değil mi?
Biraz kullanayım bakalım inşallah daha iyi olmuştur teşekkürler paylaşım için...
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 25, 2021, 18:53:08 »
Ayni sorun benim aracimdada var benim aracimdada brc platinyum var lpg servisine gidip bi sorucam insallah duzelir
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 26, 2021, 13:11:02 »
Merhaba Burak hocam
2019 Corolla MDS Lovato obd kit var 16500 km oldu 6 bin kmde LPG takilinca candan mühendislikle baglatili meşhur afr ustasi Ahmet Nalbantoğlu na yolda ayar yaptırmıştım bu konuyu görünce bugün 10 bin bakımda başka bir bayide LPG taktirdigim ustaya f5 açalım şu ayarı -7 yapalım kaydet dedim 😄 hiç ses etmeden dediğimi yaptılar kendimi çok bilgili hissettim 😄
Şaka bir yana inşallah afr ayarini bozmuyoruzdur bu sadece gazdan ayagi çekip tekrar yüklenme esnasında sarsılma ile ilgili değil mi?
Biraz kullanayım bakalım inşallah daha iyi olmuştur teşekkürler paylaşım için...
Selam Ömer hocam,
sağ taraftaki değeri de 9 yaptırdınız mı? 
9 yaptırdıysanız bir sıkıntınız olmaz. 9 veya herhangi bir sayı yapmadıysa, 0 olarak kaldıysa   -7'nin hiç bir etkisi olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 26, 2021, 13:27:07 »
Selam Ömer hocam,
9 yaptırdıysanız bir sıkıntınız olmaz. 9 veya herhangi bir sayı yapmadıysa, 0 olarak kaldıysa   -7'nin hiç bir etkisi olmaz.

Hocam brc platinyun icinde ayni ayar gecerli midir ? Sizin gaz kesip verinceki sarsinti gecti mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 26, 2021, 18:05:57 »
Selam Ömer hocam,
Sag tarafa dokunmadik 0 olarak kaldı sanırım bir ara uğrayıp onu da 9 yapayım sağolun
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 07, 2021, 04:05:39 »
baska brc servisinde ayar yapıldı 200km kadar aracı kullandın anlık teklemeler gecmişti şimdi yenıden tekleme yapıyor :S valla araba kafasına gore takılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 07, 2021, 12:13:44 »
Brc montaj sorunu diye ayri bir başlık açmak gerek sanırım. Bu kadar sorun alıp hala ayni şekil montaj yapmaları ayrı bir olay. Olay su brc tesisatı gücü elektriği her nederseniz deyin ohm diye bir yerden alıyor. Bobinlerden birinden almıyor çünkü bobin yakarmış (o zaman kitinde sorun var). Benim sattığım corollaya bu silkeleme silindir kapağı açıldı. O kadar para masraf boşuna imiş. Sorunu ozsoy lpg recep usta çözdü. Tesisati düzeltip birde afr yaptı on numara oldu. Yeni sifir km aldığım astra 1.4 turbo aracıma da Recep ustada lpg taktirdim. 6000 km oldu şükür en ufak bir sorun yok. Kit önemli ama brc diye güvenip boyle kotu işçilik ile karsilasabiliyoruz. Onemli olan kit degil ustalık. Atiker taktirip hic sorunsuz kullananlar var. Bu arada bu problem benzinde de yapıyor çünkü lpgdeki bozulma arac yakit haritasını da bozuyor. Bende de öyleydi. Recep usta aracin kendi yakit haritasını silmisti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 07, 2021, 19:50:36 »
Bu sorun icin ozenclere bile gittim montajda sorunlar gorduler tesisati duzelttiler obd yi bagladilar , regular suyu sanzimanda alinmis baska yerden aldilar vs vs sonuc pek bisey degismedi . Dediginiz gibi benzindede yapiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 07, 2021, 22:36:29 »
Bu sorun icin ozenclere bile gittim montajda sorunlar gorduler tesisati duzelttiler obd yi bagladilar , regular suyu sanzimanda alinmis baska yerden aldilar vs vs sonuc pek bisey degismedi . Dediginiz gibi benzindede yapiyor
Benzinde de yapar hatta CNG taktırsanız yine yapar çünkü bozuk LPG haritası herşeyi etkiliyor araç kafayı sıyırıyor,iyi bir usta bulup tesisatı yeniden kontrol ettirin ve yolda Afr ayarı yaptırın herşey düzelir.
+905342434468 bu numara Afr ayarı yapan volkan bey'in numarası arayıp şehrinize ne zaman geleceğini sorabilirsiniz zaten gelmeden önce bilgi veriyor, kendisi işinde uzman kişidir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 08, 2021, 00:58:27 »
en son volkan beyde afr ayarı yaptırmıstım ztn fakat degişen bişey olmadı , geceden aku kutup basını söktüm sabah takıp benzinde baya kullanıcam bakalım benzindeki sorun geçicek mi , lpg sanırım benzin haritasınıda bozdu ve duzelmıyor bu arada stf - ltf -5 +5 arasında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 08, 2021, 13:29:16 »
en son volkan beyde afr ayarı yaptırmıstım ztn fakat degişen bişey olmadı , geceden aku kutup basını söktüm sabah takıp benzinde baya kullanıcam bakalım benzindeki sorun geçicek mi , lpg sanırım benzin haritasınıda bozdu ve duzelmıyor bu arada stf - ltf -5 +5 arasında
Ltf stf normal sınırlar içerisinde acaba aklıma gelen sorunumu yaşıyorsunuz,yeni corollada cvt şanzımandan kaynaklı ilk gazda ufak bir sarsıntı oluyor onumu hissediyorsunuz acaba.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 09, 2021, 16:07:19 »
Ayni sorun benim aracimdada var benim aracimdada brc platinyum var lpg servisine gidip bi sorucam insallah duzelir

İsmail Bey merhabalar, ben lpg'yi ilk taktırdığımda bayağı bir ayar problemi yaşadım. Aracım yolda stop dahi etti. Bir kaç defa ayar değişikliği oldu ve şu anda eskiye göre daha iyi durumdayım ama hala tam olarak istediğim ölçüde problemler giderilmedi. Lpg tesisatını kontrol ettirip, yol ayarı yaptıracağım. Sonucu buradan paylaşacağım. Sizin yaşadığınız problem tam olarak nasıl acaba. Bir de akü kutup başlarını sökükten sonraki durumu paylaşırsanız çok sevinirim.
Corolla Dream MDS