0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Necmettin Bey, haklısınız. Eski multi mod denilen otomatik vitesten kimse memnun değildi. Sarsıntılı vites geçişleri vardı. Ama şu an kullanılan multidrives vites çok çok az sorunlu diyebilirim. Tabi bu benim gözlemlediğim kişisel bir durum. Tabi bu tür durumlar biraz da şans işi. Selamlar
Corolla'nın MultiDrive S şanzımanı en sorunsuz ve en konforlu şanzımanlardan. 2010'dan beri kullanıyor bu şanzımanı Toyota. Sıkıntılı olan daha önceki kasalarda dizellerde kullanılan tek kavrama yarı otomatik şanzımandır. Ki aslında o da sorunlu denemez, otomatikleştirilmiş manuel şanzıman ve tamiri çift kavrama yarı otomatiklere göre çok daha basit.
Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Benim de araştırmalarım arızalı olmadığı yönünde. 2010 yılından bu yana aracınız size ne gibi masraflar çıkardı? En farklı olan masrafınız ne oldu acaba?
2010'dan beri kullanıyor bu şanzımanı Toyota. Ben 1 yıldır kullanıyorum.
Çok pardon yanlış anladım. 1 yılda büyük bir masrafınız olmamıştır diye tahmin ediyorum. Keyifli sürüşler dilerim, selamlar.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun,eğer toyota şanzumanı da sorunlu ise dünyanın sonu gelmiş gibidir,yok böyle bir şey ,müsterih olun,aracınızı keyifle kullanın,dsg ile tanışmış olsaydınız sorunun ve maliyetinin ne olduğunu görünce işte o zaman bir hayli telaşe kapılabilirdiniz.
Hüseyin Bey geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Açıkcası araştırınca yeni modellerde değil de daha çok eski modellerde şanzıman ile ilgili aksaklıklar olduğunu gözlemledim. Fakat bunlar da göz ardı edilebilecek kadar az sayıda. Sonuçta geniş bir üretim var Toyota tarafında ve bazı araçlarda gerek üretim hatası gerekse kullanıcı kaynaklı hata olmak üzere böyle sorunlar gözlemlenebilir diye düşünüyorum. Ama yine de etraftan bilen ya da bilmeyen çevremiz arızalı, hatalı olduğunu iletince bize bir kuşku oldu diyebilirim.
Başımdan geçen üzüntülü olayları sizlerle de paylaşmak istiyorum.Aracımı 2009 Eylül ayında Çekmeköy Gökkuşağı Plaza'dan 36750 Tl'ye almıştım.Firma ben aldıktan hemen sonra kapanınca yine Çekmeköy'de yeni açılan ALJ ile görüşmeye başladım.Aradan geçen 11 yıl boyunca yaşadığım olumsuzlukları yazmak istedim olur da bu markayı tercih etmek isteyen olursa diye...Öncelikle aracım 80000 km'de ve 1.6 manuel benzinli comfort modeli.1)İlk 2 yıl aracımı çok kullanmadığım için(şirket aracım vardı,hala var)evin önünde yer işgal etti.2)2 yaşından itibaren eşim kullanıyor ve her yıl (60000 km bakımı dahil) ALJ'de 10000 km'de bir yıllık bakımlarını yaptırmak zorunda kaldım ve benim 1 günlük zamanımı harcadı.3)Bunca yıl ödediğim benzin,vergi,muayene,kasko ve trafik sigortalarını yazmıyorum bile.4)Ben yılda bir kez sadece bakım için servise götürdüğüm için 364 günüm diğer marka ve modellerin kronik arızalarını duymakla geçti ve onlarla haşır neşir oldum.5)Kendi aracımdan daha çok bilgilendiğim markalar var(mesela hangi arızada ne yapmalı nerelere başvurmalı gibi)6)Çok sıkıcı bir durum sanayi sitesine uğrayamamak,gidip neresini nerede daha uyguna yaptırırım'ı araştıramamak.7)Kendisiyle seviyeli ve düzeyli bir birlikteliğimiz var,bazen ondan ayrılsam mı diye düşünüyorum.Bana yaşattığı bunca eziyetlere rağmen acaba kendisine yol vermeli miyim kararsızım.8)En son kasa çıktığında incelemeye gittim ve yine beni şaşırtmadı.Çok zevksiz ve çok masraf çıkartacak bir model olmuş...Tabi ki asla almayacağım...
Başımdan geçen üzüntülü olayları sizlerle de paylaşmak istiyorum.Güzeldi.Aracımı 2009 Eylül ayında Çekmeköy Gökkuşağı Plaza'dan 36750 Tl'ye almıştım.Firma ben aldıktan hemen sonra kapanınca yine Çekmeköy'de yeni açılan ALJ ile görüşmeye başladım.Aradan geçen 11 yıl boyunca yaşadığım olumsuzlukları yazmak istedim olur da bu markayı tercih etmek isteyen olursa diye...Öncelikle aracım 80000 km'de ve 1.6 manuel benzinli comfort modeli.1)İlk 2 yıl aracımı çok kullanmadığım için(şirket aracım vardı,hala var)evin önünde yer işgal etti.2)2 yaşından itibaren eşim kullanıyor ve her yıl (60000 km bakımı dahil) ALJ'de 10000 km'de bir yıllık bakımlarını yaptırmak zorunda kaldım ve benim 1 günlük zamanımı harcadı.3)Bunca yıl ödediğim benzin,vergi,muayene,kasko ve trafik sigortalarını yazmıyorum bile.4)Ben yılda bir kez sadece bakım için servise götürdüğüm için 364 günüm diğer marka ve modellerin kronik arızalarını duymakla geçti ve onlarla haşır neşir oldum.5)Kendi aracımdan daha çok bilgilendiğim markalar var(mesela hangi arızada ne yapmalı nerelere başvurmalı gibi)6)Çok sıkıcı bir durum sanayi sitesine uğrayamamak,gidip neresini nerede daha uyguna yaptırırım'ı araştıramamak.7)Kendisiyle seviyeli ve düzeyli bir birlikteliğimiz var,bazen ondan ayrılsam mı diye düşünüyorum.Bana yaşattığı bunca eziyetlere rağmen acaba kendisine yol vermeli miyim kararsızım.8)En son kasa çıktığında incelemeye gittim ve yine beni şaşırtmadı.Çok zevksiz ve çok masraf çıkartacak bir model olmuş...Tabi ki asla almayacağım...