0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkürler Burak bey , hangi malzemeyi kullandınız acaba , marka-model gibi bir detay varsa çok iyi olur.Şimdiden teşekkürler.
Güncelleme Arkadaşlar merhaba , sizlere 2019 Corolla Dream aracımda yaptığım ses sistemi değişikliklerine rağmen akustik ses elde edemediğimi anlatmıştım.Farklı farklı şeyler düşündüm ; Audison Bit Ten , Bit Ten D , Bit One , Bit Nove gibi ses işlemciler almak ama ana ünite değişmeyeceği sürece iyi bir sonuç elde edemeyeceğimi anladım , bunun üzerine Kenwood KMM-BT356 DSP teyp alarak ana üniteyi devre dışı bırakmak istedim ama orijinalliğin bozulmasına içim el vermediVe en sonunda madem şarkıları akustik çaldıramıyorum o zaman kendisi akustik olarak kaydedilmiş şarkıları dinleyeyim varyasyonunu denedim Spotify'in ses kalitesi en yüksek olan akustik şarkıları dinliyorum ve sonuç ciddi anlamda iyi Tabii ki kaliteli bir ana ünite + ses işlemci + 3 veya 4 yol bir sistemin ulaşacağı akustiğe yaklaşılamaz ama eldeki imkanlarla akustik müzik dinlemek isteyen arkadaşlara masraf yapmadan bu ihtimali de denemelerini tavsiye ederim.Saygılarımla.
Evet Barış bey , ana ünitenin kaliteli olması kesinlikle yapılması gereken ilk işlem , o kaliteli olmadığı sürece ne yaparsanız yapın harcanan paranın karşılığı tam olarak alınamıyor.
Selamlar Murat;Nedir güncel durum?
Amfi hoparlör bizim arabalarda hiçbir işe yaramıyor. Ençok sesi güçlendirirsiniz. Ana ünite okadar kötü bir ses veriyor ki eko ile düzeltme şansı yok. Bass yok mid yok, tiz desen parlak.. Eminim dsp amfisi bile taksam istediğim kalitede ses alamam.
Aynen Anıl bey , bir ara Audison DSP ses işlemci almayı da düşündüm ancak ana üniteden gelen vasat kalitedeki ses nedeni ile çok bir şey fark etmeyeceği için vazgeçtim.
Merhaba Barış bey,Güncel Donanım:Ön kapı : "Focal RSE-165 Mid Komponent Set"Arka kapı : "Infinity PR6512is Coaxial"Bagaj : "Infinity Ref-704A 4x100" amfiArka kapıların plastikleri kesilerek Morel TW1 Tweeter'ler montajlandı ancak şuan beslemiyorum , sadece görsel olarak duruyorlar. (Mid range'ler takılıyken besliyordum , Coaxial'den sonra gerek kalmadığı için beslemiyorum)Kapılara CTK yalıtım malzemesi yaptımAraçtan Cadence Mid Range , Reiss Subwoofer ve Harward Amfi çıkartıldı.Sonuç olarak araçta subwoofer eksikliğini hissediyorum , bir arkadaşım Hertz'in güzel bir Subwoofer'ini veriyor ancak araçların akü güçleri düşük olduğu için bağlamak istemiyorum.Belki son olarak "Alpine SWE 815" amfi alabilirim , kendinden amfili , henüz karar vermedim , elektriğimiz yeter mi bilemiyorum.
Bu arada yeni corolla alırsam ana ünite için alpine markasına mail attım(önümüzdeki zaman içerisinde bu marka model araç için ana ünite çalışmanız veya çözüm tavsiyeniz varmı diye)hayır öyle bir çalışma yok,ancak çin markalarında bulabilirsiniz ancak dsp amfi vs uygulanabilir ancak yine de ana ünite çıkışları iyi olmadığı için tam kaliteli ses alamazsınız dediler. kötü oldu