Gönderen Konu: Park Sensörü  (Okunma sayısı 1226 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Park Sensörü
« : Eylül 10, 2020, 23:28:58 »
Arkadaşlar merhaba, bu ay sonu flame xpack araca kavuşuyorum inşallah. Araç siparişinde ön arka park sensörü ekletmiştim, fakat serviste takılma bu sensör ayrı bir ekranla araca takılıyormuş. Açıkçası bana biraz basit bir görüntü gibi geldi. Bu sensörleri multimedia ekranı veya kadranın oraya yansıtma gibi bir durum olabilir mi acaba? Günümüzde b sınıfı Araçların bile çoğunda park sensörü varken, corollanın sadece en üst donanımda olması biraz saçma olmuş.

Toyota Club Türkiye

Park Sensörü
« : Eylül 10, 2020, 23:28:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Ynt: Park Sensörü
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2020, 07:12:38 »
Merhaba, bildiğim kadarıyla kadran ya da multimedya ekranına yansıtma gibi bir durum pek mümkün değil.
Genelde sol kelebek camının oraya koyuyorlar ama ben sürekli gözüme batmaması, görsel açıdan da daha hoş olduğunu düşündüğüm için üst kısmı koydurdum. Bu şekliyle daha iyi oldu gibi. Fikir vermesi açısından fotoğraf da ekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2020, 10:41:35 »
Merhaba, bildiğim kadarıyla kadran ya da multimedya ekranına yansıtma gibi bir durum pek mümkün değil.
Genelde sol kelebek camının oraya koyuyorlar ama ben sürekli gözüme batmaması, görsel açıdan da daha hoş olduğunu düşündüğüm için üst kısmı koydurdum. Bu şekliyle daha iyi oldu gibi. Fikir vermesi açısından fotoğraf da ekliyorum.

Hiç içime sinmese de ,sizin gibi yapılması daha iyi olmuş.Bende o şekilde yaptırayım servise.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2020, 18:17:23 »
Arkadaşlar merhaba, bu ay sonu flame xpack araca kavuşuyorum inşallah. Araç siparişinde ön arka park sensörü ekletmiştim, fakat serviste takılma bu sensör ayrı bir ekranla araca takılıyormuş. Açıkçası bana biraz basit bir görüntü gibi geldi. Bu sensörleri multimedia ekranı veya kadranın oraya yansıtma gibi bir durum olabilir mi acaba? Günümüzde b sınıfı Araçların bile çoğunda park sensörü varken, corollanın sadece en üst donanımda olması biraz saçma olmuş.

Multimedya ekrana yansıtan VW'nin park assistinden başka yapan yok. Sonradan takılma android multimedyalarda da bu işi yapan hiç olmadı. Aliexpresste kitleri var ama aşırı pahalı. sensörlerdeki mesafe verisini geri görüş kamerasının görüntüsü üzerine ekleyip geri görüş kamerasıyla gösteren kitler bunlar da.

Corollanın göstergesinde göstermek için ise orjinal sensör ve park sensörü beyni olması gerekli. Bu da maliyet olarak mantıklı olmaz. O nedenle böyle kaliteli park sensörü takıyorlar. Bence ekranın takılmasına hiç gerek yok. Ön arka ses tonu farklıysa gayet sesle de rahatça kullanılabilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.