0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ümit bey internet ten değil ostim sanayiden büyük bir parçacıdan aldım bujileri. Fakat sanki sökülen bujiler le aracım daha stabil çalışıyordu ve daha seri ilerliyordu . Dörtnal a götürüyorum sürekli oraya götürüp tekrar değiştirteyim
Ben bugün tekrar gittim sanayiye ustam tekrar baktı anlattıklarımı da göz önünde bulundurarak bobinlerden bir tanesi ara ara kesiyor bozulacak ama tam olarak bozulmadığı için bazen aracın stabil çalışıyor bazen kesiyor araç kasılıyor çekişten düşüyor dedi. Hakikaten de bugün mesela sanayiye giderken sanayi yolun tutunca abi araba resmen normale döndü .Ne kasılma ne silkeleme hiç birşey yok .Ustamla şöyle bir karara vardık. Ben kendimde düşünüyordum zaten ustamda söyleyince uygulayacağız . 1 tane bobin aldım orta kalite . Sırasıyla bobinleri deneyeceğim hafta içi işe gidip gelirken zaten arızayı ara ara yapıyor . hangi bobinde sorun düzelir ise oranın arızalı olduğuna kanaat edeceğiz .
Selam Ercüment resimdeki bujileri geri takmadık 1 takım yeni taktık ama gene denso taktık orijinal diye .Değişen birşey pek olmadı Sanki yeni bujiler den sonra aracın çekişi daha çok düştü gibi oldu . Hele uzun yolda ısınınca araba kalkışlarda sallaya sallaya kalktı bildiğin hızlanmak için çırpındı . Memlekette ilğili alakalı usta kalmamış ben onu gördüm . Derdimi anlatıyorum ondan yapmaz bundan yapmaz deyip basip işlerden daha çok para kazanmaya çalışılıyor .Ya ben en sinir olduğum ya abi bujileir bir sökün bakın belki sahte bujidir diyorum bobinlere bakın belki atlama yapıyordur diyorum. 4 sefer lpg ciye gönderdiler lpg cide bıktı abi valla billa lpg kaynaklı sorun yok aracında diyor adam. Farklı ustaya da götürdüm oda baktım abi lpg ayarların en ufak birşey yok degerlerin benzinle birebir örtüşüyor dedi . Filtreleri zaten komple değiştirmiştim .En son arızayı kendim bulmak için 1 tane orta kalite bobin aldım ilk başta 4 nolu bobini değiştirdim . BU arada bobinlerin üzerine numaralarına asetat kalemle yazdım . 4 nolu bobini değiştirdiğimde araçtaki çekiş düşüklüğü ve silkeleme gitmedi . 1 gün gezdim bir değişiklik olmadığını gördüm . 4 ü geri yerine taktım 3 noli bobini taktım . Pazartesiden bu tarafa onla geziyorum .3 gündür aracın çalışması stabil çekişi eskisi gibi . özellikle büyük vites düşük devir zorluyorum o zaman bile silkeleme yok gibi birşey oda normal. Hafta sonuna kadar deneyeceğim motor kapağı bağajda geziyorum inşallah devamında da birşey çıkmaz da kurtulurum şu dertten .