Gönderen Konu: CİMER  (Okunma sayısı 1140 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
CİMER
« : Eylül 09, 2020, 17:52:02 »
Selam;
Bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin CİMER adlı bir uygulaması var. Ulaşım, fayda ve sonuç alma bakımından son yıllardaki en başarılı hizmetlerden birisi olarak görüyorum. Bir bilim dalı olan Halkla İlişkiler açısından bakılınca, bunun karşılığını veren bir hizmet. Özellikle diğer kurumlar ya da şirketlerce örnek alınması gerekir.

Toyota Club Türkiye

CİMER
« : Eylül 09, 2020, 17:52:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
Ynt: CİMER
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2020, 09:15:52 »
"Birilerini şikayet ederek hizmet almak" eski terimle "ispiyonculuk". Çok nadir ve çok gerekli olunca başvurulması gereken yöntemler bizde çocuk oyuncağına çevrilmiş. Sosyolojik açıdan ve bilimsel olarak son derece yanlış bir uygulama , tüm devlet memurlarını hizmet vermek ve doğru olanı yapmak yerine "şikayet edilmemek" üzere savunma mevzilerine saklanmaya yönlendiriyor. Uzun vadede tüm işleri çıkmaza sokuyor ve hiç kimse hizmet vermemeye başlıyor. Acilen kapatılmalı.
https://www.aa.com.tr/tr/gunun-basliklari/cumhurbaskani-yardimcisi-oktay-on-ayda-cimere-2-milyon-784-bin-220-basvuru-ulasti/1299264
senede 3.000.000 başvuru gibi saçma salak bir rakam olduğunu görüyor musunuz ? Tek başına bu sayı bile bu uygulamanın bomboş olduğunu gösteriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2020, 11:45:47 »
Vatandaş en basit,akla hayale gelmeyecek sorun ve şikayetler için cimer'e başvuruyor,hatta seni cimer'e şikayet ederim gibi söylemlerde geliştiriyor,normal koşullarda tüm bürokrasi kademelerinde varsa bir sorun veya düzeltilmesi gereken isteklerin vatandaş lehine çözülmesi esastır ancak kimse üzerine sorumluluk almadığı için,insanımızda 'yahu ben oraya buraya başvurup vakit kaybedeceğime,yazarım cimer'e emir yüksek yerden mecbur hallederler 'mantığına sahip olunca başvuruların ardı arkası kesilmeyecektir ve üst başvuru merkezine olan talep alt kademelerde çözüm bulma olanağı olmayacağına olan beklentiler yükseldikçe katlamalı olarak artacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '24
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2020, 13:06:55 »
Selam;
Bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin CİMER adlı bir uygulaması var. Ulaşım, fayda ve sonuç alma bakımından son yıllardaki en başarılı hizmetlerden birisi olarak görüyorum. Bir bilim dalı olan Halkla İlişkiler açısından bakılınca, bunun karşılığını veren bir hizmet. Özellikle diğer kurumlar ya da şirketlerce örnek alınması gerekir.

Ben ne yazık ki sizinle aynı düşünceleri paylaşamıyorum aksine bu sistem işleyişi yavaşlatmakta ve başvuru sayısını dikkate aldığınızda inanılmaz bir ekstra külfete sebep olmaktadır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2020, 17:34:40 »
Herkesin görüşüne saygı duymakla beraber, yazıda bahsettiğim detayların tam anlaşılamadığını düşünüyorum.
Örneğin; ISO 10002 standardı olmasına ve bunun bazı kurumlarca edinilmesine rağmen, bunun içini doldurma konusunda önemli sıkıntılar yaşanıyor. Çünkü bu ve benzeri gereklilikler genelde makyaj, yüzeysel olmaktan öteye gidemiyor. CİMER hizmeti ise ulaşım, fayda ve sonuç alma bakımından oldukça etkili bir hizmet. İnsanların onu verimli kullanamaması ise başka bir problem. Onu da ayrıca tartışabiliriz.

Herhangi bir kurumum müşteri temsilcisi ya da benzeri bir departmanına bilgi almak için başvurduğunuzda kaç yer sizi tatmin edecek geri dönüşler yaptı? Burada daha önce paylaşmıştım, bir Evyap ürününde sorun yaşamıştım ve durumu kendilerine bildirmiştim. Oldukça kısa zamanda ve etkili bir geri dönüş yapmışlardı ve sorunumu da oldukça yapıcı şekilde çözmüşlerdi. Ayrıca bu durumda en önemlisi, sorun ile ilgilendiklerini bana göstermişlerdi, benim için önemli detay bu olmuştur.
Başka bir kurumun hatasında ise, haklı olduğum için yaklaşık 6 ay uğraşmış ve sonucunu almıştım. Onun da detayları formumuzda mevcut. Bu ikinci olayda, görevlerini yapma konusunda yetersiz bir çok kişiye de denk gelmiştim.

Sonuç; insanların bazı görevlere gelirken ve o görevin gerekliliklerini yerine getirirken, nelerin neden yapılması ve yapılmaması gerektiğini özünü anlayarak bilmeleri ve benimsemeleri gerektiğinin farkında olmalarının sağlanmasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2020, 09:27:23 »
Anlıyorum. Ama 35 yıllık bir devlet memuru olarak şunu söyleyebilirim , bu uygulamalar denetimin etkinliğinin azalmasına yol açar , değişmez kural = Bir şey ne kadar çoksa o kadar değersiz olur. Yani her gün şikayet edilen bir çalışan kısa süre sonra artık hiç bir iş yapmamaya başlar , başka cinlikler peşinde koşmaya başlar , bundan da uzun vadede ülke ve ülkenin bekaası zarar görür. Ama örneğin Baro'ların uygulaması gibi bir şey olabilir , şikayet için bizatihi Baro'ya gidip bir ücret yatırıyorsunuz mesela , sonra soruşturma açılıyor , ve haksızsanız karşı tarafın sizi dava edip tazminat alma hakkı doğuyor. CİMER böyle bir yer değil , keyfi gelen keyfine göre her şeyi şikayet edebiliyor , "Bu ne saçma şikayet kardeşim" demiyor kimse. Bu tamamen laubalilik ve hiç bir şeyi düzeltme şansı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2020, 20:01:46 »
Cimer de ki sıkıntı şikayet edenin bir sorumluluğu yok çamur at izi kalsın misali. Bence şikayetci olan haksızsa bir yaptırım olmak zorunda. Bazen şikayetler yüzünden kuruma muhakkik yada müfettiş geliyor kurumda bütün işleyiş aksıyor bekliyorsun sonuç alınıncaya kadar.
Vatandaşın bir yerlere ulaşması içinde güzel bir uygulama sorunlar çözümler için işleyişi güzel bence.
Kötü amaçlı kullananlar ayıklanınca daha da güzel bir çözüm merkezi olacak.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)