Gönderen Konu: araç lpg den benzine geçiş stop etme  (Okunma sayısı 1078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
araç lpg den benzine geçiş stop etme
« : Eylül 05, 2020, 22:41:50 »
merhaba , bu tarihten yaklaşık 1 ay kadar önce bir kazaya karıştım, aracın sağ teker kısmından  hasarın tamamını aldı, radyatör motor vs de hasar yok, bugün aracı yetkili servisten aldım, yetkili servis samsunda ben trabzona geldim ve aracımı lpg den benzine amak istediğimde araç stop etti, bunu 3-4 defa daha yaptığımda araç bir tanesi hariç hepsinde stop etti, aracı direk benzinde çalıştırdığımda rölanti 550 lere düşüyor titriyor yada benzinde giderken aracı yolun kenarına çektiğimde araç can çekişiyorcasına devir 500-600 arasında gidip geliyor ama benzindeyken aracı lpg ye aldığımda  sabit 650 devirde duruyor, titreme veyahut stop etme olayı yok, bu olay neyden kaynaklanmış olabilir , araçta arıza işaretide yakmadı ?
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Toyota Club Türkiye

araç lpg den benzine geçiş stop etme
« : Eylül 05, 2020, 22:41:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: araç lpg den benzine geçiş stop etme
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2020, 11:13:18 »
merhaba , bu tarihten yaklaşık 1 ay kadar önce bir kazaya karıştım, aracın sağ teker kısmından  hasarın tamamını aldı, radyatör motor vs de hasar yok, bugün aracı yetkili servisten aldım, yetkili servis samsunda ben trabzona geldim ve aracımı lpg den benzine amak istediğimde araç stop etti, bunu 3-4 defa daha yaptığımda araç bir tanesi hariç hepsinde stop etti, aracı direk benzinde çalıştırdığımda rölanti 550 lere düşüyor titriyor yada benzinde giderken aracı yolun kenarına çektiğimde araç can çekişiyorcasına devir 500-600 arasında gidip geliyor ama benzindeyken aracı lpg ye aldığımda  sabit 650 devirde duruyor, titreme veyahut stop etme olayı yok, bu olay neyden kaynaklanmış olabilir , araçta arıza işaretide yakmadı ?
Araç uzun süre akü kutup başları sökülü vaziyette yattığı için yakıt haritasını komple silmiş olabilir biraz benzinde kullanın ve depoya yakıt katkısı koyun düzelir, ayriyeten LPG ayarlarında baktırın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.