Gönderen Konu: Direksiyon kutusundan gelen vuruntu sesleri  (Okunma sayısı 6153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
Direksiyon kutusundan gelen vuruntu sesleri
« : Eylül 05, 2020, 00:57:00 »
Arkadaşlar daha önce forumda konuşulmuş fakat net bir çözüm bulanamamış gibi duruyor bu konuda.
Tümseklerden, bozuk çukurlu yollardan geçerken aracimin direksiyonu yere düşecekmiş gibi hissediyorum artık. Tıkırtı sesleri geliyor sanki direksiyon kolu bir parcanin içerisinde ve araç  sarsıldıkça sağa sola vuruyor.
1 ay kadar önce ankara şaşmaz sanayide ustama götürdüm direksiyon alt mekanizmasından sesin geldiğini icine su almış olabileceğini söyledi tamirle düzelir dedi kendisi söktü ve sadece direksiyon işi yapan baska birine parçayı götürdü orada tamir edildi dedi ve geri taktı.  Tabi ben yokum sadece parçayı sökülüp başka yere gittiğini gördüm. Fakat sorun devam ediyor önceden hizli gectigim tümseklerden vuruntu olurdu sadece bu vuruntu sesi kayboldu düşük hızlarda vuruntu daha fazla artti. Islem için  1350 tl ödeme yaptım.
Daha sonra ustaya 2 kez tekrar gittim ama kabul etmiyor gelen sesin direksiyondan geldiğini ama ben eminim direksondan geldiğine kaç kez deneme yaptim, anlayacağınız beni atlatti dürüstlük doğruluk bitmiş artik. Bende yine yapamicak bos yere arabayi dahada kurcalatmayim diye üstüne düşmedim.
Bu işin tamiri konusunda her türlü öneriye açığım ankara ve yakin illerde bildiğiniz usta varmi bu sorunu çözebilecek başınıza geldimi hiç nasil bir çözüm buldunuz lutfen paylaşın.  Aracimdan o kadar çok sogudumki bu direksiyon yüzünden yolda guvenle gidemiyorum viraj alamiyorum tak tak direksiyon vuruyor araba sag sola uçacak gibi hissediyorum
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Toyota Club Türkiye

Direksiyon kutusundan gelen vuruntu sesleri
« : Eylül 05, 2020, 00:57:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon kutusundan gelen vuruntu sesleri
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2020, 02:26:36 »
Öncelikle geçmiş olsun,
Bukadar uzun yazmışsınız ama araç modeli yok neyse profilden baktım araç 2006 Corolla herhalde,belliki direksiyon kutusu düzgün revize edilmemiş aynı zamanda mavsal vidalarına ve parça üzerindeki boşluk kontrol edilmeli mavsal vidaları gevşekse ses yapar direksiyon sistemi toplandıktan sonra düzgün öndüzen rot ayarı yapılmadıysa yolda gezme yapar sağa sola dönüşlerde tak tuk sesler aks başlarında aşınma olduğu zaman yapar,aracınızı Ankara'da yeni dörtnal Toyota'ya götürün gerekli bilgi verilir sadık ustayla görüşün yol testi yaptıktan sonra gerekenin ne olduğunu söyler.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 116000
  • Model Yılı: '12
  • 18 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2020, 12:51:03 »
Hocam çok geçmiş olsun. Ankara da hangi ustaya gittiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2020, 23:14:31 »
Öncelikle geçmiş olsun,
Bukadar uzun yazmışsınız ama araç modeli yok neyse profilden baktım araç 2006 Corolla herhalde,belliki direksiyon kutusu düzgün revize edilmemiş aynı zamanda mavsal vidalarına ve parça üzerindeki boşluk kontrol edilmeli mavsal vidaları gevşekse ses yapar direksiyon sistemi toplandıktan sonra düzgün öndüzen rot ayarı yapılmadıysa yolda gezme yapar sağa sola dönüşlerde tak tuk sesler aks başlarında aşınma olduğu zaman yapar,aracınızı Ankara'da yeni dörtnal Toyota'ya götürün gerekli bilgi verilir sadık ustayla görüşün yol testi yaptıktan sonra gerekenin ne olduğunu söyler.

Hocam araba bu ay beni çok hırpaladı maddi anlamda. Direksiyon için yağ ve filtre bakımlarıyla beraber bahsettiğiniz ustaya gelecek ay muhakkak gitcem. Ilave olarak sanziman yağı,  ön disk balata, buji degisimide gerekli benim için hepsi için topluca gitcem.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2020, 13:37:51 »
Benimde direksiyonun altindan takir takir ses geliyordu. Direksiyin mafsal civatalarini sıktırdım bayagi kesti ama yine ses devam ediyor.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2020, 22:54:36 »
Hocam bu sesin kaynağı ana problem bu mafsallarin sıkı olamamasimi yoksa bunların sürekli gevşemesine neden olan başka bir problemmi var anlayamıyorum. Babamdada 2006 Terra var sıfırdan beri kullaniyor araç 280 binde bugüne kadar hiç böyle bir şikayet olmadı ne mübarek arabaymis. :D :D
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 146000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 20, 2020, 14:32:43 »
2006 model 140.000 km aracımda da benzer sesler vardı. Asfaltta ses kesinlikle yoktu ama yüksek hızda direksiyon tepki vermiyordu, yürüyor gibiydi.  İnce boşlukların olduğu sanayinin beton yolunda tespit ettiğim tıkırtı için önce direksiyon kutusu değiştirildi, rot balans yapıldı direksiyondaki boşluk ve ses gitti ama tıkırtı geçmedi. Sadece direksiyon tamir merkezi olarak çalışan servis Eps arızası yani direksiyon kolonundaki boşluk nedeniyle tıkırtı olduğunu tespit etti. Revize edilmiş parça ile değişim yapıldı orjinal ürün 6800-TL işçilik hariç. Tıkırtı tamamen geçti ama değişen parça elektronik olduğu için direksiyon doğal sertliği ve tepkisinde değil maalesef. Eğer tıkırtı EPS arızası nedeniyle oluyorsa işlem görmemiş orjinal çıkma parça almanızı öneririm. Kaldırıma hafif hızlı çıkarken veya direksiyon en sonuna kadar biraz sert çevirirken EPS arıza lambası yanıyorsa arızanız büyük ihtimal EPS Direksiyon Kolonu arızası. Bazen ufak arızalar sinir bozucu olabiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 19, 2021, 01:19:59 »
Bu süreçte tekrar direksiyondan gelen ses için 2 tane rotcuya gittim önce sorun neyse kesinlessin kendimi ustaya güzelce ifade edebiliyim diye lakin daha once tamir için gittigim yer tekrrar kontrol ettiğini direksiyonda boşluk  olmadığını söyledi ve yinede arabanın altindan bir suru civata söküp direksiyon ustasini çağırdılar bu ustada beşgen veya altigende olabilir bu tarz bi civatayi sıktı 1 dk içinde ve tamam dedi. Sonra nemi oldu sadece direksiyon sertleşti sesler yine tıkır tıkır devam ediyor.
Ayrica artik direksiyonu sag sola cevirdigimde sanki bir yay var ve bir yerden kendini kurtarir gibi tuk tuk sesler oluştu özellikle park esnasinda hızlı sag sola cevirdigimde muhakkak yapiyor.
Meslegim gereği belli zamanlarda oto sanayide dükyan dolasmak durumunda kaliyorum danistigim ustalarin dedigine göre bu ses bu arabalarda normal tamir olsada yine 3 5 ay Sonra tekrar yapar dediler. Daha fazla para ve zaman harcamak istemiyorum sanırım satcam. Orjinal parcada alsam bu isin garantisi yok kumar oynamak gibi bisey olcak.
2014,15,16,17 corolla 1.6 otomatik bakiyorum bu aralar temiz ilk sahibinden düşük km uygun  bi araç olursa alma niyetindeyim.Tesekkur ederim konu hakkında cevaplar için.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 19, 2021, 09:49:58 »
Z rotlarınızın sağlam olduğunu düşünerek diğer konuya atlıyorum.

Ön fren kaliper pimlerinizi kontrol ettirin, aşınan pimler takır takır vuruntu yapar, kesinlikle orjinal olanlarıyla değiştirin.

Kaliper pim işi halledildikten sonra hala ses varsa, ön viraj demir lastikleri değişimi yapılmalıdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2021, 08:45:03 »
Ustalar dogru soylemis. Toyota'nın genel kronik sorunu. 1998 model corolla arcimda da bu ses vardi. Kolon mafsal serviste orjinal parca ile değişti ama birsey degismedi. Bozuk yolda yine ayni ses geliyor. Servis bunlarda boyle. Daha baska olmaz diyor. 0 aldigim 2013 corolla da da ayni ses vardi. Servis kolonu değiştirdi ama birşey degismedi. Servisin yaniti; bu arac japonya yollarina gore yapilmis. Türkiye'nin yollarına göre degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 20, 2021, 11:54:14 »
Ustalar dogru soylemis. Toyota'nın genel kronik sorunu. 1998 model corolla arcimda da bu ses vardi. Kolon mafsal serviste orjinal parca ile değişti ama birsey degismedi. Bozuk yolda yine ayni ses geliyor. Servis bunlarda boyle. Daha baska olmaz diyor. 0 aldigim 2013 corolla da da ayni ses vardi. Servis kolonu değiştirdi ama birşey degismedi. Servisin yaniti; bu arac japonya yollarina gore yapilmis. Türkiye'nin yollarına göre degil.

Direksiyon kutusu yada kolon mafsalı sorunsuz, servisler gereksiz yere yanlış parça değişimi yapıyorlar.

Sanırım bu parçaların kontrol edilip değiştirilmesi Japonya tarafından söyleniyor oysa bizim iklimimiz ve yollarımız farklı parçaları eskitiyor.

Viraj demir lastiği zamanından çok önce eskiyor sanırım malzeme hamurunda yanlış seçim var.

Bozuk yollarımızın çabuk eskittiği diğer parça kaliper pimleridir.

Bunun haricinde kollar, burçlar, rotiller düzenli aşınıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 20, 2021, 12:15:58 »
Soylediklerinizin hepsinide yapmıştım ama bir sure sonra yine aynı ses geliyordu. Diger arabalarda olmuyor bunlar. Bu sorun toyotanin kronik sorunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 20, 2021, 12:25:11 »
Lastiklerin yumuşak hamurlu markalarla değişimi de bu tip ses oluşumu konusunda inanılmaz iyileşmeler yaratabiliyor.

Bu sebeple şu an kullandığım aracımda fabrikasyon takılı Bridgestone lastiklerini yepyeni durumdayken satıp Michelin Primacy 4 geçerek Hybrid kadar sessiz olmasını sağladım.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 21, 2021, 04:35:06 »
O zaman toyota alan kışı yürüyen takim malzemelerini lastikleri hemen degisecek. Nasil bir aracmis bu.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2021, 04:42:48
Niye aliyorsunki bu araci o zaman. 0 arac almaktaki maksat sorunsuz arac kullanmak. Masraf etmemek, sanayiye gitmemek. En az 3 , 4 sene kafan rahat etsin.
Bu toyotanin kronik sorunu. 90 model aracinda da 2021 model aracinda da bu sorun var.  Kabul etmek gerek. Servis kabul ediyor arac sahipleri kabul etmiyor. Anlamak imkansiz. Sorun varsa vardir. Kendimizi rahatlatmak icin mezarliktan gecerken ıslık calmaya getek yoktur.