Gönderen Konu: P1229 hata kodu hk.  (Okunma sayısı 7533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
P1229 hata kodu hk.
« : Eylül 04, 2020, 19:44:47 »
Merhaba forumda bulduğum konularda ve tüm internette yabancı kaynaklarda aramama rağmen tatmin edici bi sonuca ulaşamadığım için konu açmak zorunda kaldım.öncelkle aracım p0045 ve p0046 turbo selenoid valf hatası veriyo ancak hata silince turbo aktif çalışıyo ama sonra tekrar yanıyo turbo bazen hatayı silsemde güç üretmiyo bence bu sıkıntının çözümü selenoid valf değişimi ancak benim esas sıkıntım 3500 ve üzerine çıktığımda yada 3000-3200 bandında 5-10 sn sürüdğümde p1229 hatası veriyo araç ve 3000 deviri geçmiyo internet araçtırmalarım toyota da bu hatanın yakıt sistemi hatası olduğu yazıyo yabancı kaynaklarda emme valfi basınç valfi filtreler gibi bi kaç sorundan ve tıkanıklıklardan bahsediyo hatta depoda çamurlaşmış yakıt olma ihtimali v.s
Egr ve maf sensoru temizlendi buna rağmen araç turboya girmeden çok isteksiz hatta yokuşta neredeyse yolda bırakacak seviyede araç 40000 kmde daha
Bu arada yüksek basınç pompam 25 barda çalışıyo olması gerektiği gibi
Sorum şu bu hatayı daha önce alan sorunu çözen var mı ayrıca turbo selenoid valf hatası bu hatayıda ortaya çıkarır mı..?
Bu arada aracım 2012 dizel otomatik auris
Saygılarımla

Toyota Club Türkiye

P1229 hata kodu hk.
« : Eylül 04, 2020, 19:44:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2289 kere teşekkür edildi
Ynt: P1229 hata kodu hk.
« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2020, 21:21:45 »
Yaşadığınız sorun kombine bir durum ben kendi görüşüne göre tek bir yerde/valfte hata olduğunu düşünmüyorum,bu sorun buradan şuna baktır buna baktır gibi yorumlarla çözülecek bir sorun değildir,
Aracınız Toyota konusunda donanımlı biri tarafından titizlikle incelenmeli aracı bilgisayara bağlayıp anlık veriler detaylıca incelenmeli,yoksa çok para harcatırlar form üyelerimiz ve modaretörümüz arasında bahsettiğim anlık canlı veri okumada son derece donanımlı isimler var konuya davet edelim @Ahmet Güve (8047) ve @Ufuk Sönmez (16363) beyler konu hakkında donanımlı kişilerdir.
Son olarak yaptınızmı bilmiyorum ama depoya enjektör temizleyici ekleyerek yüksek devir çevirmeyi denediniz mi?
Çünkü aracınız modeline göre çok düşük km'de belliki çok kullanılmamış,dizel araçlar özellikle çok fazla şehir içi ve düşük devirde kullanımda hantallaşma,gaz yememe,katalizör tıkama gibi sorunlar çıkarıyor dizel yapısı gereği yanma sonrası çok kurum biriktiren bir motordur yüksek devir görmeyen araçlar tabiri caizse aptallaşır sağır kalır, heleki yeni nesil motorlarda her yeri valf ile donatılmış olması hata vermesini dahada kolaylaştırır.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 04, 2020, 21:24:34
Yaşadığınız şehir bilgisini de eklerseniz usta servis tavsiyesi yapılır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2020, 23:34:20 »
Kahramanmaraşta yaşıyorum ve bu araçtan anlayan hiç kimse yok burda toyota sıkıntılı maraş için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2020, 02:38:04 »
Kahramanmaraşta yaşıyorum ve bu araçtan anlayan hiç kimse yok burda toyota sıkıntılı maraş için
O zaman en yakın il Hatay İskenderun da uzman Toyota Ahmet usta var yanına gidip baktırmanızı tavsiye ederim Toyota dışında başka araca bakmaz donanımlı bir kişidir,gelirseniz müsait olursam beraber gidebiliriz,ama öncesinde depoya mazot katkısı koyup aracı müsait bir yolda yüksek devir çevirerek yarım saat kadar sürün düzelme olmazsa sonrasında değişik işlere yönelirsiniz yakıt olarak hangi petrolden alıyorsunuz?
Tavsiyem dizelde Shell olur ilk önce depo boşken 1 kutu würth enjektör temizleyici dökün depoya sonra üzerini fulleyin akabinde hemen yola çıkın yüksek devir çevirin ve 5.vitese atmayın devamlı 4 te kalsın maksat devir yüksek dursun.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 05, 2020, 02:39:08
Boşta kesinlikle yüksek devir gaz vermeyin motor için sakıncalıdır.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 05, 2020, 07:25:48
P1229 hata kodu için şöyle bir ifade mevcut ingilizce den tercüme,
DTC P1229, araç 50 km / sa (31 mil / sa) üzerindeki bir araç hızında 5 dakikadan daha uzun süre sürüldüğünde (hızlanma ve yavaşlama dahil), yakıt sıcaklığı 10 ° C'nin (50 ° F) üzerindeyken verilir. ve motor soğutma suyu sıcaklığı yakıt sıcaklığından daha yüksek.
DTC P1272, araç 50 km / sa (31 mph) üzerindeki bir araç hızında 5 dakikadan fazla sürüldüğünde (hızlanma ve yavaşlama dahil), yakıt sıcaklığı 10 ° C'den (50 ° F) fazla olduğunda verilir. ve motor soğutma suyu sıcaklığı yakıt sıcaklığından daha yüksek.
Araç yetersiz yakıtla sürülürse DTC P1229 ve / veya P1272 verilebilir.
Soğuk motorda, common rail'in iç basıncı, basınç kontrol valfi tarafından düzenlenir.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 05, 2020, 07:41:44
P0045 p0046 arıza kodları birbiriyle bağlantılı kodlar 0045 ten kaynaklı olabilir sorun basit bir kablo kopukluğu oksitlenme veya valfteki arızadan kaynaklı olabilir,
P0045 Turbo şarj (süperşarj) Basınç Kontrol A Devresinde Kopukluk Var (Turbo/Supercharger Boost Control A Circuit Open)
P0046 Turbo şarj (süperşarj) Basınç Kontrol A Devresinde Performans/Çalışma Arızası (Turbo/Supercharger Boost Control A Circuit Range Performance)
P0047 Turbo şarj (süperşarj) Basınç Kontrol A Devresinde Düşük Voltaj (Turbo/Supercharger Boost Control A Circuit Low)
P0048 Turbo şarj (süperşarj) Basınç Kontrol A Devresinde Yüksek Voltaj (Turbo/Supercharger Boost Control A Circuit High)
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2020, 12:32:49 »
İlginize teşekkür ederim bu makaleyi okudum daha önce güzel bilgilendirici bi rus siteden alınma ancak zaten yüksek devirde yarım saat en az üç kere kullandım aracı enjektör temizleyicide koydum bi değişiklik olmadı açıkcası p1229 hatası bi çok yakıt sistemi hatasını içeriyo buda tek tek yoğunlaşmak gerektiriyo olabilir scv v.s gibi

Mesaj Birleştirildi: Eylül 05, 2020, 12:34:43
Hatta sizin gönderdiğiniz makalede yazan rail basıncı tablosu da var o sitede rölantide 2000 devirde 3000 devirde yüksek bansınç pompasınının barını gösteren çok önemli bi veri bence onuda yaptım oda referans aralığında arabamda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2020, 13:32:58 »
Rica ederim birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz,
P0045 hatası için aynı makelede kablo kopukluğuna dem vuruluyor kontrol etmenizde fayda vardır,
Formda bir arkadaşımız oksijen sensörü kablosunda kopukluk olduğundan ötürü lpg'ci tamirci arasında mekik döşemekten 2000 TL para harcadığını ve sonuç alamadığını ısrar üzerine sensör kablosunun kontrolü sonucu kopuk olduğu anlaşıldığını yazmıştı sizinkide benzer sorun olabilir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 05, 2020, 14:15:34 »
Aracıma dün ücretsiz check-up yapıldı yetkili serviste onlarda turbo değişimi gerektiğini söylediler ama tekrar kabloları kontrol edelim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 05, 2020, 15:36:21 »
Benim araç içinde tekleme sorununu bulamayınca Distribütör değişimi önermişlerdi hiç kablolar soketler kontrol edilmemişti ama ben hayır dedim kendim kontrol ederken hasbelkader Distribütör üzerindeki üçlü soketin bir bacağının kablo bağlantısının kopmak üzere olduğunu gördüm elim değer değmez tutan tellerde koptu tutan az bir tel olduğu için düzgün voltaj gitmiyor ve olması gereken ateşleme olmuyordu haliyle araç tekliyordu 5000 TL masraf çıkarılan arıza 0 TL kendim hallettim.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 05, 2020, 22:56:13 »
Bugun enjektör katkıyı koydum mazotu aldım ve yarım saat sürekli sıkıştırdım direk 3000-3500 den sonra hataya giriyo siliyorum devam ediyorum aynı yalnız daha öncede aynısı oldu uzun süre sıkıştırınca normalde rolantide yüksek basınç pompasının değeri 25 barken 70 bar basmaya başlıyo belli bi zaman sonra ve hiç bi şekilde hataya girmiyo araç ama performanslı değil yarım saat bekleyip çalıştırınca tekrar 25 bara düşüyo ve sıkıştırınca hata vermeye başlıyo yine bu olay çok saçma değil mi aracın belli bi noktadan sonra pompasının 70 bara çıkması rolantide ve hata vermemesi neye işarettir bilemedim...
Not: pompanın orjinal rolantide çalışma basıncı 25 bar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2020, 19:15:31 »
Araştırmalarım sonucunda p1229 hatası toyota için "yakıt sistemi aşırı basınç" anlamına geliyormuş yardımcı olacak yol gösterecek arkadaşlardan veya ustalarımızdan bi açıklama bi yardım bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 18, 2020, 21:31:11 »
Yine bi kaç yere gösterdim aracı ama çözüm bulamadım turbo selenoid valfi değiştim ve turbo sorunu çözüldü ama p1229 sorunu çözülmüyor burada istanbulda büyükşehirlerde dükkanı olan ustalarımız var yol gösterecek kimse yok mu yazalı haftalar oldu kimse yardımcı olmuyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 18, 2020, 22:08:35 »
Yine bi kaç yere gösterdim aracı ama çözüm bulamadım turbo selenoid valfi değiştim ve turbo sorunu çözüldü ama p1229 sorunu çözülmüyor burada istanbulda büyükşehirlerde dükkanı olan ustalarımız var yol gösterecek kimse yok mu yazalı haftalar oldu kimse yardımcı olmuyo
Üzerindeki yakıt filtresi orjinalmi?
Toyota yakıt filtreleri üzerinde basınç sensörü hem girişte hem çıkışında bulunuyor belki yanlış biliyor olabilirim, eğer yan sanayi filtre varsa sıkıntı çıkarıyor diyorlardı.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ekim 11, 2020, 20:26:26 »
Burada sorunlarıma cevap bulamadım kimse yardımcı olmadı ama ben sorunu mu çözdüm ve en azından benim gibi zorda kalan arkadaşlar için yazayım p1229 hatasını scv(suction control valve-emme control valfi) kitlediği için veriyormuş pompacıya temizlettim kendi ısrarımla parça düzeldi bütün bilgi yabancı fotumlardan aldım şimdi lazım olacak arkadaşlara umarım yol gösterir