Hayırlı olsun.
1)Aracı aldiğimda 7km civarındaydı lpg için afr ayarı yapılmamış büyük ihtimal bunun bir önemi var mıdır
Tabiki de. Düzgün ayar düzgün yakıt karışımı, optimum afr demek. Bu yapılmazsa lpgde basit de olsa sorunlar yaşanabiliyor. Hepsini geçtim, bu yeni nesil motor düşük devirde torku yüksek verebiliyor, lpg ile ayarsız olduğunda bunu veremediğinden gereksiz yere fazla devir çevirmeniz gerekebiliyor. Bu da sürüş zevkine negatif yansıyor.
2)Lpg de kullanım sağladığımda benzin göstergesidir düşüyor hız panelinin olduğu yerdeki tuşa basarak sıfırlama yaptigimda benzin ibresi olması gereken yere geliyor bunun bir çözümü var mıdır
Hiçbir şekilde yok. Fakat kafanıza takmanıza da gerek yok. Kendi sıfırlıyor, yeter ki yarım depodan fazla benzin olsun. 2 haftada 3000 km yol yaptım hiç benzin göstergesine dokunma ihtiyacı bile hissetmedim, araç kendi sıfırlıyor arada.
3)Lpg de kullanımda aracın yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimini gösteriyor araç bu yakıt tuketimi lpg için olan yakıt tüketimi oranı mıdır
Benzin için gösterir. Lpgde %20 fazla yakar. Yakması gerekir depo ölçümlerinden bunu görürsünüz. Az yakıyorsa fakirde kalıyordur araç.
4)Araç 100km hızı geçtikten sonra titreme yapıyor.Aracta opsiyon olarak çelik jant var o da bayi tarafından takıldı rotbalans ayarlarından kaynaklanıyor olabilir mi.
Evet aynen öyle, yetkili servise gidin düzeltsinler, çok yüksek hızlara yazdım en ufak titreme yok.