Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 05, 2025, 08:50:02
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
Konu:
Yedek parça
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Yedek parça (Okunma sayısı 1972 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Yedek parça
«
:
Ağustos 30, 2020, 08:07:41 »
Merhaba club
Birşey sormak istiyorum corolla 2015
1.33 model aracım var, bu aracı uzun yıllar kullanmak istersem eğer firmanın yedek parça üretim garanti süresi kaç yıldır ve ondan sonra yan sanayi olarak daha kaç yıl piyasa da parçaları bulunabilir buna sadece filtre buji balata değil diğer ağır mekanik elektronik parçalar da dahil olarak şimdiden teşekkürler bu soru forumda varmı bilemiyorum belki de ben göremedim
Toyota Club Türkiye
Yedek parça
«
:
Ağustos 30, 2020, 08:07:41 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
Araç: Avensis
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 56100
Model Yılı: '16
215 kere teşekkür etti
1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Yedek parça
«
Yanıtla #1 :
Ağustos 30, 2020, 10:18:38 »
Konunun uzmanları daha doğru yanıtlayabilir,ancak normal durumlarda her marka aracın üretimden kalksa bile 10 yıl yedek parça üretme zorunluluğu var,ithal araç olsa bile belirli stok bulundurma durumundalar.Corolla dünyada 50 yılı aşkın süredir üretiliyor,TR' de her zaman kaç yıl geçerse geçsin bu araba her türlü yürütülür.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Moderatör
Scientia Dux Vitae Certissimus
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: ---
Kilometre: 38000
Model Yılı: '21
2116 kere teşekkür etti
3162 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Ağustos 30, 2020, 12:15:21 »
Araçlara genelde 10 sene destek sağlanır, sonra yan sanayi devam ettirir.
Size şöyle söyleyim, 90 mazdaların bile parçaları zorlasa bile bir şekilde bulunabiliyor. Siz 2015 model aracı soruyorsunuz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Ağustos 30, 2020, 12:44:30 »
Yanıtlar için teşekkür ederim ancak aracın 2015 olması şu an için yanıltıcı bir algı oluşturuyor zira zaten 10 veya 15 yıl pekte hayatı parçaları ihtiyaç olmayacak ama daha sonra ihtiyaç olduğunda da şu andaki bolluk olmayacak endişemizşn sebebi budur
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
Araç: Avensis
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 56100
Model Yılı: '16
215 kere teşekkür etti
1349 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Ağustos 30, 2020, 13:42:58 »
Fabrikası tr de olan corollanın ve dış dünyaya yan sanayi ürün temin eden sanayicilerimiz varken endişe etmeyin,bu günlerde ve yarınlarda zaten coronavirüs gibi fazlasıyla endişelenecek sorunlarımız var.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #5 :
Ağustos 30, 2020, 14:11:47 »
Haklısınız da ! Alttaki paragraf şikayet var dan az önce gördüm kopyala yapıştır yapıyorum polemik yapmak gibi bir niyetim yok endişelenmeye gerek yokmuş
2010 model Corolla aracımla yolda kaldım. Değişmesi gereken parçanın Türkiye'de olmadığını ve Japonya'dan geleceğini söylediler. Süre olarak 30 iş günü diye belirttiler. Bu sürede ikame araçta vermediler. İnsanları mağdur ediyorlar.
Türkiye devletinin koyduğu yasalara da uymuyorlar. Türkiye'deki yasaya göre Toyota Türkiye aracın 10 yıl yedek parçasını bulundurmak zorunda. Aracım Şu an Toyota ALJ servisinde parça bekliyor. Toyota bizi mağdur ediyor. Bizi mağdur etmemeleri için ikame araç verilebilir. Toyota önceden böyle değildi. Yaklaşık 15 yıldır Toyota kullanıyorum. Her geçen gün kaliteyi düşürüyorsunuz
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
Araç: Corona
Kan Grubu: A+
Kilometre: 420000
Model Yılı: '93
419 kere teşekkür etti
2293 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Ağustos 30, 2020, 22:40:05 »
Ümit bey çevrenizde eski araç kullanan yok herhalde,o paylaştığınız şikayet yazısında sorunun ne olduğu parçanın ne olduğu yazılı değil şikayet sahibi yatsın kalksın şükretsin aracının parçası bulunuyor ve fabrika destek sağlıyor, muhtemelen bozulması çok zor olan bir parçadır o yüzden stokta olmayabilir ana merkezden istenir,
Sizin kullandığınız araç Toyota'nın 50 yılı aşkın süredir ürettiği ve dünyada en çok satılan bir model o yüzden rahat olun parça sıkıntısı çekmezsiniz japon grubu araçlar Avrupalılar gibi 10 yılda çöp olmazlar uzun yıllar sorunsuz hizmet ederler ve aynı zamanda parçaları çoğu modelinki birbirine uyar,
Örnek olarak efsane kasa toyatanın debriyaj balatası sizin araca bile uyum sağlar,Toyota modelleri içinde sözde en tutulmayan model benim araçtır ama ne hikmetse her türlü parçasını orjinal veya yan sanayi olarak anında temin ediyorum.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #7 :
Ağustos 30, 2020, 23:15:30 »
Oo hocam sizi gerçekten tebrik ederim coronaya belli ki aşk ile bakmışsın bende sahip olduğum her türlü araç veya cihazı satacak olsam dahi gözüm gibi bakarım hep kalacakmış gibi, yanıtlar için tekrar teşekkür ederim hepinize, ha bu arada çevremde eski araç kullanan tabi ki var ve nasıl perişan olduklarını bazen görüyorum ancak doğal bu durum tabi, saygılarımla
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
Araç: Corona
Kan Grubu: A+
Kilometre: 420000
Model Yılı: '93
419 kere teşekkür etti
2293 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Ağustos 31, 2020, 22:51:03 »
Ben kullandığım malzeme,araç gereçleri ilk önce milli servet gözüyle bakarım ve aynı zamanda ben ona bakarsam bilirimki beni yolda bırakmayacaktır,evet bütün araçlarıma gözüm gibi baktım ama Corona ayrı bir yer oluşturdu bende ve ailemde ne zaman müşteri gelse 5 yaşındaki kızım bile hayır baba satma biz çok seviyoruz bu arabayı diyorlar aslında ilk aldığımda arkadşın biri demişti 2.0 motor alışkanlık yapar bırakamazsın dedi ve haklı çıktı malesef vazgeçemiyorum.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
Konu:
Yedek parça