Gönderen Konu: 1.4 dizel 2011 corolla baskı balata işçiliği  (Okunma sayısı 4314 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir tutkudur.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 226000
  • Model Yılı: '11
  • 9 kere teşekkür etti
1.4 dizel 2011 corolla baskı balata işçiliği
« : Ağustos 28, 2020, 12:40:00 »
Merhaba arkadaşlar, bundan 3.5, 4 sene önce 2011 model 178.000 km de 1.4 dizel corolla satın almıştım. Aldığım gün de biraz yukarıda kavrıyordu ancak bayiden almama rağmen bir tesadüfle eski sahibiyle karşılaştık :)  ve ona da sordum tabiki neyi ne zaman değiştirdiğini filan, 120 binde baskı balata değiştirmiş ve ben 210 bin kmye kadar 178 binden toplamda 90 bin km gitti. Bu benim ilk arabam ve ben bir öğrenciyim. Yani sanayinin yolunu bilsem de öyle kime gideceğimi pek de bilmiyordum. Sadece bir kaç kişiye sordum onlarda normal bir araba tamircisine yönlendirdi beni. Yaklaşık 2 sene önce 209 bin km civarında 1650 tlye baskı balata değiştirttim. Dükkandan çıkarken ilk aldığım anı hatırlıyorum, o kadar pamuk gibiydi ki.. ancak bir ses vardı ve ben sanayide o sesi fark etmedim. Debriyaja basınca giden tıkır tıkır bir ses. Geri götürdüm bir kaç gün içinde aynı yere ve önemli bir şey olmadığını söyledi. Biraz araştırdım ve sanırım debriyaj bilyası olduğunu düşünüyorum. Gel gelelim aradan 2 sene geçti, aracın çekişi düştü, normalde tek basıma okuldan eve evden okula kullanıyorum ve bu günlük git gel 15 20 km falan ediyor. Boluda okuyorum ve yaşadığım yerde de okulda da trafik yok. Çok dur kalk yapmıyorum. Ailem ankarada ve sadece uzun yolda km yapıyorum. Son zamanlarda boşa dönen devir ve hızlanmıyor. Kavrama desen en yukarda. Tıkır tıkır ses devam ediyor ve ben yeniden oraya gitmek istemiyorum. Ankara içinde bu işin ehli olan bir toyota ustasını benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Triger kayışını da değiştirmek istiyorum, malum 200 bini geçti araba ve gayette memnunum daha da binmek istiyorum. Triger kayışıyla (zincir) beraber bir fiyat olsa tahminen ne kadar olurdu tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum. (kazıklanmamak için)
Kimyager.

Toyota Club Türkiye

1.4 dizel 2011 corolla baskı balata işçiliği
« : Ağustos 28, 2020, 12:40:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.4 dizel 2011 corolla baskı balata işçiliği
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2020, 12:46:39 »
Ankara'da şaşmaz oto sanayiinde dörtnal ve yeni dörtnal isimli özel toyota servisleri var,önceden arayın,forumda öneriliyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir tutkudur.
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2020, 12:54:21 »
Ankara'da şaşmaz oto sanayiinde dörtnal ve yeni dörtnal isimli özel toyota servisleri var,önceden arayın,forumda öneriliyor.
teşekkürler Tokay bey, 200 binden sonra değişmesini ya da işlem görmesini önereceğiniz başka bir parça var mıdır?
Kimyager.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2020, 13:57:05 »
teşekkürler Tokay bey, 200 binden sonra değişmesini ya da işlem görmesini önereceğiniz başka bir parça var mıdır?
Triger zinciri kontrol edilmeli şanzıman yağı en son kaç binde bakılmış bilgisi mevcutsa ona göre değişim yada kontrol edilir normalde her 80 binde bir değişmesi lazım yine aynı şekilde her 40 bin km'de bir fren hidrolik sıvısı değişir aynı şekilde hava filtresi değişimi zaten rutin bakımdır,ek olarak 160 binde motor soğutma sıvısı değiştirilmesi gerekiyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 218 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 28, 2020, 14:09:37 »
Zincir kontrol edilir,ses yapıyor mu? söylersiniz,klasik bakımlar zaten yazılmış,sizde ki kayıtları da söylersiniz,neler yapıldı? neler yapılmadı gibi ona göre aciliyetine göre bütçeyi de ayarlayarak karar verilir,yağ ve yakıt filtrelerinin orijinal olmasına özellikle dikkat edin,servislerle görüştüğünüzde orijinal yedek parça durumuna göre forum üyemiz tem toyotadan her türlü ihtiyacınızı şase numarasına göre temin edebilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir tutkudur.
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2020, 09:52:41 »
Paylaşımlar için teşekkür ederim, yenidörtnal toyota ile görüştüm, baskı balata değişimi için 900 tl aisin baskı balata 600 tl aisin bilya 600 tl işçilik 75 tl torna 50 tl hidrolik fiyatı verdiler. Baskı balata ve bilyayı kendim getirebilirmişim. Bana bu fiyatlar biraz pahalı geldi, ancak yedek 1.4 d4D 6 ileri manual için baskı balata bulamıyorum. 1.6 ve 1.33 için ya da otomatik için var. İnternetten almak istiyorum, önerebileceğiniz parçacı var mıdır?
Kimyager.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2020, 10:26:54 »
İnternetten parça alınmaz sizde almayınız,biz parça tedariğimizi form üyemiz tem oto dan yapıyoruz çünkü internette ve sanayide bu uyumludur alabilirsiniz diyerek aslı çin malı olan ürünleri Taiwan malı diye satıyorlar efsane kasanın balatasını Avensis araca veriyorlar,tem otoda böyle birşey kesinlikle olmaz güvenle alışveriş yapabilirsiniz.
Tem oto iletişim,
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir tutkudur.
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 06, 2020, 16:34:23 »
Teşekkür ettim, orası da baskı balata ve bilya için 1400 tl istedi, 100 tl daha ucuz sadece ankaradan. Bakalım sorun ne ben de göreceğim 25 binde biten aisin baskı balatanın derdini.... Şu an mersindeyim, Ankaraya dönmek istemiyorum doğrusu. Umarım yolda kalmam :D
Kimyager.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir tutkudur.
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2020, 11:49:53 »
Malasef güvenmedim, çünkü bir sorunlar olduğunu anlamıştım ve burada anamur da lider otomotiv rahmi ustaya gösterdim, sağolsun antalyadan parçayı getirtiyor, baskı balata söküldü ve sorun ortaya çıktı, bir önceki değiştirdiğim yer olan ankara siteler'deki bayramoğlu otomotiv elemanları volantı taşlamamışlar... özellikle sormustum taslandı mı diye. taşlandı demişlerdi :-\.... neyse bir şey demiyorum, malasef bir sepet yumurtanın içinde kırıklar olabiliyor. hakkımı yedilerse de helal etmiyorum, ben daha 23 yaşında bir gencim ve kendi dişimden artırıp çalışmamla aldım bu arabayı, araba aldığımda 178 bindeydi, okulumla evim arası 10 km ancak gezmeyi sevdiğim için hep uzun yolda giderek 227 bine kadar geldi. Kullanım açısından fikirlerinizi bekliyorum, çok sert olmamakla beraber gaza basmayı seven bir insanım. Hali hazırda az yakan bir araç. Şimdi yeniden sıfır bir debriyajla oturcam koltuğa, özellikle ççok dikkat etmek istiyorum. Bana ilk kalkış, vites geçişleri ve yokuşta nasıl bir debriyaj kullanmam gerekitğini, özellikle uzun ömürlü bir baskı balata için, anlatırsanız sevinirim   :) Değerli iki abim sizlere de teşekkür ederim, malasef ankarada yaptırmak mümkün olmadı. Biraz da iyi tarafından bakıyorum, bu aralar ankarada bayağ bir artmış pandemi.. sağlıklı günler dilerim, maske mesafe ve temizliğe uymanız dileğiyile.
Kimyager.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 218 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2020, 13:14:19 »
Sakin kalkış yapın,kırmızı ışıklarda araç boşta olsun ,sol ayağınız herhangi bir nedenle değişim harici üzerinde olmasın,yokuş yukarı kalkışlarda boşta iken ,bu arada el frenini kullanabilirsiniz ,sağ ayak tam frende olur ve el frenini bırakıp kalkış yaparsınız önemli olan tabir caizse debriyajı silkeletmeden,öttürmeden ,sıyırtmadan kalkış yapabilmek,bir de karlı buzlu çamurlu hava yol şartlarında zorlamamak,genel tanımlar bunlar,ben sorun olmadan uzun kilometreler boyunca aracınızı kullanacağınızı düşünüyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir tutkudur.
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2020, 21:37:49 »
aracı aldım, debriyajı bıraktığımda vites boşta iken gelen, basınca kavrama yerine gelince ses gidiyordu. Bunun sebebi olarak prizdirek bilyasını söylyorlar genellikle ancak baskı balata bilya değişti ses gitti :) tavsiyeler için teşekkür ederim, anamura yolu düşen olursa, bozyazı yolu üzerinde mersine giderken, bpden sonra 4 ya da 5. sırada lider otomotiv rahmi usta işini düzgün yapan biri, bir sorun yaşarsam yine burayı güncelleyeceğim ancak şu an her şey çok iyi ve parça da ankaradan da istanbuldan da ucuz oldu. Parça numarası ise aisin kt318rb 6ileri manual d4D. Parça antalyadan getirildi.
Kimyager.