Gönderen Konu: spoiler ve yol tutuş  (Okunma sayısı 3960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
spoiler ve yol tutuş
« : Nisan 12, 2009, 15:18:31 »
arkadaşlar bir kaç arkadaştan duymuştum. spoiler yol tutuşa ve yakıta etki edermi acaba?
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

spoiler ve yol tutuş
« : Nisan 12, 2009, 15:18:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: spoiler ve yol tutuş
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2009, 15:22:22 »
yanlış kullanılırsa yavaşlatır yüksek hızda yakıtı arttırır...doğru kullanılsa bile bir miktar arttırması beklenir çünkü rüzgarı kullanarak aracı yere bastırıyor bu da yüksek hızlarda yol tutuşa ciddi katkı anlamına geliyor, ama ciddi anlamda yüksek hızlarda, sonuçta aracı bastıracak rüzgar lazım ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2009, 17:05:25 »
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2009, 17:17:50 »
Türkay abi peki anatomik spoylerlar içinde aynı şeyi diyebilirmiyiz ben anatomik spoylerların aracın yer tutuşuna etki edeceğine inanmıyorum acıkcası ama bu konuda bi fikrim yok sen bişiler söylede fikrim olsun abi :D
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2009, 17:21:09 »
berkay ben inandım da aldım be abim bu spoyleri ve etkisi de var, bmw m3te kullanılan spoylerin tek amacı yol tutuş ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2009, 17:23:58 »
hmm anladım abi bide 2009 un anatomik spoilerını sanayide falan bulabileceğim bildiğin bi yer varmı abi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2009, 17:29:55 »
berkay hazır var mıdır bilmiyorum ama sanayideki bütün fiber ustaları yapar bu işi, ben karlıkçı halili öneririm, işçiliği gayet iyi ;) şaşmazda biliyorsundur zaten yerini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2009, 17:39:12 »
evet abi karlıkcı halil ustada 106 gtı full body kit yaptırmıştık bi ara işciliği çok güzel ancak fiyatta anlaşamıyoruz body kit e epey istemişlerdi ve işin ucunda işçilik olunca yaptırmıştık :D
ama anatomik spoiler ın hazırını hatta siyah boyalısını uygun fiyata bulursak düşünüyorum yavaş yavaş almayı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2009, 17:42:03 »
o hazır satılan çok ince varla yok arası birşey ama berkay, böyle fiber ustalarında falan daha dolgun daha gösterişli birşey yapılabilir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #9 : Nisan 12, 2009, 17:50:01 »
abi araba benim olsa biliyorsun en abartısını takarım teyyare gibi gezerimde babam gösterişi hiç sevmiyor yine benim zorumla takılacak o spoyler :D

peki abi fibercilerde yapılmasının maliyet olarak nasıl fiyat etkileri olacak dahamı fazla isterler yoksa dahamı az olur hazırına göre ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Nisan 12, 2009, 18:26:53 »
muhtemelen daha az olur servis 400 gibi bir rakam istiyor demi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2009, 18:31:50 »
evet abi servis 400 küsür diyor hazır satan lar 120 civarı 100 civarı diyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2009, 18:51:22 »
Bence fiberden yapılanların arabaya hiçbir etkisi olmaz tam tersi zararları olur boyası dölülebilir çatlayabilir kısacası bunlar canınızı sıkabilir en iyisi metal olanıdır :D:D:D Demircide makul fiyata yaptırılabilir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Nisan 12, 2009, 23:54:29 »
nurak bey ne yaptınız öyle ? fiberdir orjinal spoylerler :) bendeki spoiler poliset marka, orjinal yani ve fiber, evoda kullanılan bile fiber

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 13, 2009, 00:55:51 »
acaba yüzde kaç oranında yakıtı etkiler
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 13, 2009, 09:56:40 »
  Selam.
 Türkay'ın da söylediği gibi Spoiler (bozucu) aslında aracın çevresinden (önü, yanı, üstü) akan havanın akışını bozarark o bölgede basınç yükselmesine yol açan bir etkiye sahiptir. Uçakalrdaki flaplar gibi düşünebilirsiniz. Ama bunun için belli hava akım şiddetinin yanında düzendeki açılarda önemlidir. Eğer konu sadece arka bagaj üstü spoile ise; anatomik denen gövde ile birleşik olanında (açıları uygun ise) arka aksın yere basışını arttırır. Fakat gövdeden ayrı tiplerde (eğer açılar doğru ise) basış daha kuvvetli olur. Çünkü arka spoiler üzerine karşıdan gelen havayı böler ve etrafında bir girdap akımı oluşturur. Bu bölgede hava akımının yavaş geçmesini saplar. {Kanat aerodinamisi: bir uçak kanatı profili düşünün. Bir yüzü düz, diğer yüzü bombelidir. Bombeli ola yüzeyin boyu ve dolayısı ile alanı daha fazladır. Karşıdan gelen hava akımı kanadın önünde ikiye bölünür. Bir kısımı uzun yoldan (üstten, bombeli taraftan), bir kısımıda kısa (düz, uçağın normal uçuş yönüne göre alt taraftan) geçer. Buradaki esas nokta, kanadın önüne çarpan havanın arkada da aynı anda buluşup kanadı terketmesidir. Bu durumda kanadın üst (bombeli) kısmında geçen hava akımı daha uzun yol kateder ancak düz (alt) taraftan daha hızlı hareket eder. Bu yüzden kanadın üst kısımında, alt kısımına göre hızlı hareket eden havanın basıncı azalır ve kanadın altından geçen havanın basıncı üstünden geçene göre fazla olur. Bu fark belli bir oranı geçtiğinde (uçağın ağırlığı vs. ile bağlı olarak) kanatlar uçağı havalandırabilir. Parçanın ebatına ve şekline görede de gerekli rüzgar miktarı değişebilir.
 Otomobillerde ise bunun tersi uygulanır. Ancak unutmamak lazım ki arka spoiler ile aracın arkasında fazla bastırma kuvveti uygularsak ön tarafta bu bastırma kuvveti azalır ve aracın ön aksının yol tutuşu azalır. Tabi bunlar belli hızlarda oluşan rüzgar akımları için geçerlidir. Tabi ön tarafa uygulanabilecek bir tampon altı spoiler vasıtası ile aracın altında giren hava miktarıda azaltılabilir ve yüksek süratlerde oluşacak kaldırma kuvveti bir nebze engellenmiş olur. Fakat amortisör stroku fazla ise ve yolun durumuna göre, belli hızlarda araç yükselip altına fazla hava girerse yine sorun teşkil edebilir.
 Aynı şekilde araç altında kullanılacak bir difüzör (yayıcı) aracın altında giren havanın daha kolay ve hızlı bir şekilde (aracı spoiler ve difüzör ile uçak kanadının tersi şeklinde düşünebilirsiniz :) )atılması ile yere basış artar.

Ben birşey sorayım size, eminim daha önce bunu düşünen arkadaşlarda olmuştur; ince yanaklı lastiklerin, kalın yanaklılara göre yola tutunmada daha iyi olduğunu hepimiz biliriz. Peki sizce neden F1 araçlarında kalın yanaklı lastikler kullanılır?  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
« Yanıtla #16 : Nisan 13, 2009, 10:33:44 »
Arabanın yere olan basıncı daha fazla olur bu da arabanın yoloa daha iyi tutunmasını sağlar ben böle düşünüyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
« Yanıtla #17 : Nisan 13, 2009, 10:36:36 »
Spoiler hakkındada mitsubishi evo larda da fiberden olduğunu biliyorum  ama spoiler lerin daha iyileride var modifiye araçlarda daha iyileride kullanılabiliyo :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 13, 2009, 15:43:07 »
 DTM leri kastediyorsun sanırım Burak.
 Bu arada o kanatlar ve yayıcılar vasıtası ile bir F1 aracının yaklaşık 240Km/s. hızın üstünde bir tünelin tavanında dahi gidebileceğini biliyormusunuz?
 Yukarıdaki sorum hakkındaki fikirlerinizide bekliyorum. :)

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 13, 2009, 16:01:28 »
Bence fiberden yapılanların arabaya hiçbir etkisi olmaz tam tersi zararları olur boyası dölülebilir çatlayabilir kısacası bunlar canınızı sıkabilir en iyisi metal olanıdır :D:D:D Demircide makul fiyata yaptırılabilir :D

:lol: :lol: :lol: @ demircide...

Fe... :-)