Gönderen Konu: Partakul filtre tikanmasi  (Okunma sayısı 1091 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Partakul filtre tikanmasi
« : Ağustos 26, 2020, 10:52:02 »
Merhaba arkadaslar.2014 toyota corolla advence im var.kilometre 106000  partakul filtresi kurum baglamis tikali diyolar bilgisayara baglayinca.temizleme yaptirdim sanayide sokmeden ilac siktilar icine fakat 5 gun sonra yine motor ariza isigi yandi. Nasil bir yol izlemem gerekli bilgisi olan varmi

Toyota Club Türkiye

Partakul filtre tikanmasi
« : Ağustos 26, 2020, 10:52:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Ynt: Partakul filtre tikanmasi
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2020, 12:18:23 »
Ben 2014 RAV 4 ü 2018 de aldım. Alırken  Toyotronic Serviste DPF tıkalı dendi. Daha sonra aracı aldığımda genel bakım yapılırken usta DPF temizliği yaptı. Ayrıca servisten 100 TL verdim DPF temizleyici aldım. Depodaki yakıta çeyrek depoya (dizele )kattım kullandım. O zamandan beri sorun yok. Araç yeni Egzoz muayenesinden geçti. 2 yıldan fazla sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2020, 13:05:47 »
Servisi aradim biz bu durumlarda filtreyi degistiriyoruz dedi onunda maliyeti 8000 tl imis.Dpf temizligini sokerekmi yapti usta

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2020, 13:57:39 »
Sanayide sökünce bazı kısımları iptal ediyorlar sonra tüv den geçmiyor,bu nedenle deponuzda mazot azalınca servislerde satılan iyi bir marka filtre temizleyici koyup yüksek devirde 40-50 km sürüp rejenerasyon işlemlerini gerçekleştirmeniz veya uzun yola çıkmanızla ve biraz devirli kullanmanızla sorun çözülür,kısa mesafe kent içi dur kalk bu işin sebebi,eğer bundan  sonuç alamazsanız sanayiye veya çıkmacılara gidersiniz ama öncelikle en ekonomik,sağlıklı çözüm şimdilik budur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 26, 2020, 15:10:14 »
Hayır hiç sökmeden yaptı.Araç serviste 2-3 saat çalışır durumda bekledi.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2020, 15:37:31 »
Bu da bir yöntemdir,rölantide çalışınca partiküller yanar ,ancak sizin dpf çok tıkalı ki fazla işe yaramamış,işler normale dönünce ara ara yapabilirsiniz,çözüm iyi yerden mazot,uzun yol ve devirli kullanım olarak görünüyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2020, 10:11:58 »
Temizlenip tekrar isik yandiktan sonra 1600 km yol yaptim ama jenerasyonu yapmadi isik sonmedi yaptirdigim yere gittim ya iptal edelim yada aracin yazilimindan partakul arizasini cikaralim dedi sizce mantiklimi ilerde baska sorunlar cikarirmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2020, 11:22:18 »
İstanbul'da iseniz Toyotronic'in sahibi Mithat usta ile görüşün derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2020, 09:06:50 »
Merhaba arıza ısıgı yandıktan sonra rejeneryasyon yapamazsınız once cıhazla arıza ısıgını sondurıp sonra
işlem yapınız 100km yol  yaptım arıza ısıgı ile rejenerasyon  olmadı servisi aradım arıza ışık yanıyorsa yapamazsın söndürdükten sonra yapabilirsin dediler bılgılerınıze tan
Temizlenip tekrar isik yandiktan sonra 1600 km yol yaptim ama jenerasyonu yapmadi isik sonmedi yaptirdigim yere gittim ya iptal edelim yada aracin yazilimindan partakul arizasini cikaralim dedi sizce mantiklimi ilerde baska sorunlar cikarirmi