Gönderen Konu: Ampül Seçimi  (Okunma sayısı 704 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ampül Seçimi
« : Ağustos 25, 2020, 06:21:49 »
Merhaba arkadaşlar;

Toyota Avensis 2005 model elegant paket aracım var aracımın bi-xenon far sistemi var mercekli yani üzerinde fabrika çıkışlı 4300K 3000L aydınlatma sistemi mevcut. Araştırmalarıma göre fabrikalar 4300K kullanıyormuş hep en iyi görüş bu sıcaklıkta renkte sağlanıyormuş. (300K ampuller sarımsı beyaz yanar. 4300K değerinin tercih edilmesinin sebepleri, üreticilerin sürüş güvenliğini en üst seviyede tutmak istemeleri ve yasal düzenlemelerin (ECE normları) verdiği izinlerdir. Ayrıca, 5000K ısısında ECE normlarına uyumlu ampuller de piyasada mevcuttur.) böyle bir bilgi edindim bende bu bilgilere dayanarak sizlere sormak istiyorum hangi ampülü kulllanayım tavsiyesi olan varmı photon markasında bir tane buldum sizce nasıl ? 5000K olanıda varmış.

Ampül kodum:D2S ben bu şekilde biliyorum kitapçığına bakmadım açıkcası yoksa başka mı bilgi verirseniz sevinirim

Xenon farların bi bakımı yenilenmesi oluyor mu yıllar içinde balast filan mı ne varmış o ne oluyor tam olarak bilmiyorum.

https://www.photononline.net/urun/photon-d2s-4300k-50-more-vision-ampul

Toyota Club Türkiye

Ampül Seçimi
« : Ağustos 25, 2020, 06:21:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 123000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Ampül Seçimi
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2020, 14:12:52 »
merhaba.
benim araç 2007 model. d4s var. sizdeki d2s bildiğim kadarı ile.
sağ ampul sönünce Photon Acorn D4S 4300K aldım. bir yıl oldu sıkıntı yok.
tek değişmez diyorlar ama eskisiyle hemen hemen aynı tonda.üzerindekiler philips.
alabiliyorsanız philips alın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Ampül Seçimi
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2020, 02:04:38 »
D2S evet baktım kitapçıktan philips almak en güzeli ve 4300k bunun üzerinde çıkınca ıslak zeminde performans alamam.