0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Once tramerden mesajla sorgulayin...( sase no ile)
Ekspertize gitmeden önce km kontrolü için tüm servis kayıtlarını,tüv kayıtlarını,eksoz ölçüm kayıtlarını isteyin,karşılaştırın,ekspertize gidince motor ve şase numarasının ruhsat ile örtüşüp örtüşmediğine baktırın,her şey uygunsa hayırlı olsun.
Motor gücü ölçümleri pek sağlıklı olamıyor,kompresyon en az 8.5 olmalı normalde 12 ye kadar yolu var,eğer zamanında yağı suyu kontrol edilmiş ve adam gibi kullanılmışsa 126.000 km çok değil avensis ve toyota için.
Hocam peki landi renzo lpg ile ilgili bir bilginiz var mı
Hocam cevap için teşekkürler, şase no dan sorgulama yaptım olağan dışı bir durum yok gibi görünüyordu. Eksperde motor gücü durumu bu model (2012) ve bu km (126000) araç için ne kadar olmamalıdır. Tabi ki bu kullanıma göre değişebilir ama bi oranı var mıdır ideal
Dün aracı teslim aldım her şey istediğim gibiydi. Ama teslim aldıktan sonra geri dönerken otomatik el freni sistemini kontrol et uyarısı ekranda belirmeye başladı ve gitmedi. Aracı almadan önce bayağı bir test etmiştim böyle bir sorun yoktu, sahibi de yaşamadığını söyledi. Nazar mı diyelim artık. Sorun ile ilgili forumda bir kaç konu okudum ama bilgisi olan yardımcı olabilir mi çözümü için neler yapmalıyım
LPG ayarlarıyla alakalı bir durum olabilir genelde avensiste karşılaştığımız bir durumdur,eğer başka bir arıza yoksa LPG ayarı yapılıp hata kodları silinince düzelmesi lazım.
İnşallah lpg ayarları ile olay çözülür,yoksa maliyeti servis fiyatları ile 4500.-tl gibi..lpg ayarından sonra durumu tekrar yazın.Tanıdığınız lpg ustası yoksa forumda bahsedilen ve memnun olunan özsoy lpg var orayla görüşün.
İlk defa lpgki araç aldım. Lph ayarı için landi renzo servisine mi gitmem gerekiyor. Bulunduğum yerde akiker servisi var oraya gitsem yardımcı olabilirler mi acaba? Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2020, 23:30:46Tamamdır hocam yarın bi elektrikçiye gidip baktıracam ilk araltıedpımım kadarıyla oradan hatalar silinebilirmul ve hata kodu bulunabiliyormuş. Daha sonra da lpg ustasına götüreceğim, durumu yazarım işlemlerden sonra. Umarım dediğiniz gibi bir masraf açmaz.
Lastikler farklı marka mı? doğrudan ilgi kuramadım,abs ile lastik değişiminin ;madem öyle biraz kullanın tekrar çıkarsa önce lpg ustasına gidin umarım orada çözülür,ondan sonra da düzelmezse resmi servise gitmeden önce bornova naldökende oğuz oto toyota var,gidenler memnun,oradan fikir alın belki daha ekonomik yolla hallederler.
Bugün elektrikçiye götürdüm, abs ile ilgili bir hata göründüğünü söyledi ve lastikleri değiştirip değiştirmediğimi sordu, aldığım arkadaş lastikleri ön arka değiştirdiği söylemişti. Ondan olabileceğini söyledi ve hataları sildi. Şuan ekranda görünmüyor ama söylediği gibiyse tekrar çıkaxağını söyledi. Tekrar çıkarsa servise götürmeyi düşünüyorum.
Lastiği ön arka yapmayla bahsettiğiniz hatayı vermesi mantıklı bir açıklama değil,ama lastikleri değiştirirken ABS sensör kablolarından herhangi birini çıkartmışlarsa ve geri yerine bir müddet sonra takıldıysa hata kaydı beyinde kalabilir,Lastiğin ABS ile direk bağlantısı vardır ama lastikler eskidiği zaman ABS nin sık devreye girmesine neden olur başkada bir bağlantısı yok.Mesaj Birleştirildi: Ağustos 22, 2020, 22:07:40Normalde lastiklerin her 10 bin km'de bir ön arka rotasyon yapılması önerilir,Sebebi lastik aşınmasını dengede tutmak içindir,çünkü önden aktarmalı araçlarda ön lastikler hem aktarma hemde araca yön verme görevi gördüğü için arka lastiklere göre erken yıpranırlar, rotasyon yapılmazsa aşınma dengesiz olur ve erken dönemde ön lastikler bitmiş arkalar sağlam kalmış olur ve lastik alırken ayrı ayarı almak zorunda kalınır,Elektikcinin açıklamasına göre her lastik sökümünde aynı hatayı vermesi gerekir.