Gönderen Konu: Telefon guvenligi  (Okunma sayısı 1644 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Telefon guvenligi
« : Ağustos 18, 2020, 15:13:24 »
Arkadaslar bu zamanda artik herkes akilli cep tel kullaniyor.Herkes az cok telefonuna sosyal medyasini magazalarin sitelerini banka sitelerini sifreleri kayitli ve acilacak sekilde yukluyor.Benim ogrenmek istedigim telefonumuzu kaybettigimizde bunlarin acilmamasi icin ne yapmaliyiz?
Telefon ekranina şu noktali olan sifreden koyduk. Yeterli olur mu?(android)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

Telefon guvenligi
« : Ağustos 18, 2020, 15:13:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: Telefon guvenligi
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2020, 19:35:22 »
Android telefonlarda google üzerinden veya samsung telefonunuz varsa samsung hesabınızdan bildiğim kadarıyla telefonunuzu silebiliyorsunuz, kapatabiliyorsunuz ve zil çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu işlem için cihazın açık olması yeterli bildiğim kadarıyla. Aynı şekilde iphone'lerde de olması lazım.

Ha bu durum için yanlış bilmiyorsam cihazda telefonumu bul özelliği açık halde olmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2020, 20:29:31 »
Arkadaslar bu zamanda artik herkes akilli cep tel kullaniyor.Herkes az cok telefonuna sosyal medyasini magazalarin sitelerini banka sitelerini sifreleri kayitli ve acilacak sekilde yukluyor.Benim ogrenmek istedigim telefonumuzu kaybettigimizde bunlarin acilmamasi icin ne yapmaliyiz?
Telefon ekranina şu noktali olan sifreden koyduk. Yeterli olur mu?(android)

Ben telefonumda google play ve sosyal medya hesaplarım haricindeki bankacılık uygulamalarım ve mailim dahil olmak üzere tüm şifrelerimi el ile giriyorum. 
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2020, 21:15:39 »
Benim merak ettigim bulan kisi ekran kilidi varken bunlara ulasabilir mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2020, 21:40:41 »
Tlefonu ilk aktif ederken sizden bir Google hasabı ister o hesap ile telefonu uzaktan takip edebilirsiniz,cihazlardan biri şifre değişikliği vs yapmaya çalışırsa diğerine bildirim gelir ve konumunu vs görebilirsiniz aynı zamanda Google sizden bir kurtarma hesabı ister güvenlik önlemlerini kendiniz arttırabilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 18, 2020, 21:42:47
Ekran kilidi açılmadıkça hiçbir uygulamaya vs TLF içindeki hiçbir şeye ulaşamaz ekranı değiştirse bile ilk açılışta yine ekrandaki deseni çizmek zorundasınız,çünkü herşey ana bellekte kayıtlı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 19, 2020, 13:02:36 »

Bulan kişi ekran kilidini çözmek için de  eğer format atarsa telefon içindeki size ait bilgiler silineceği için güvenlik zaafının oluşacağını düşünmüyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2022, 10:07:49 »
Telefonunuzdan hangi güvenlik programını kullanıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2022, 11:26:14 »
Telefonunuza herhangi bir güvenlik programı yüklemenize gerek yok, uygulama marketlerden ücretsiz indirdiğiniz programların bir çoğunun bariz derecede güvenlik açıkları vardır,cihaz içerisinde üretici tarafından yüklü gelen programlar yeterlidir,dikkat etmeniz gereken girdiğiniz sitelerin güvenlik sertifikası düzenli olmalı,eğer arama çubuğu sol köşesinde  güvenli link açmıyorsa kesinlikle o siteleri kullanmayın, güvenlik programı adı altında yüklenen birçok program kişisel bilgilerinizi depolama özelliğine sahiptir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2022, 12:35:36 »
Bilgisayarda Kaspersky Antivirüs kullanıyorum, yıllık üyelik olarak. Telefonum Poco X3 GT. Kendi orjinal güvenlik yazılımı Avast Antivirüs veritabanını kullanıyor. Aynı zamanda izin yöneticisi de çok iyi. Bunun dışında 3. parti olarak Adguard DNS ve Proton VPN kullanıyorum. Geçen aya kadar Windscribe VPN kullanıyordum. Ama dolara gelen zamdan sonra aylık 2 dolar ödemek yoruyor. Bir de Privacy Dashboard uygulamasını öneriyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 15, 2022, 12:45:37
Ek olarak Bitwarden şifre yöneticisi ve Authy 2FA doğrulama programlarını kullanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2022, 22:55:05 »
İos kullanıcısıyım. Bundan öncede 7 sene Android kullandım. Şimdiye kadar ne şifre çaldırdım nede güvenlik yazılımı kullandım. Play store maalesef çöplük gibi. Uygulamaları yüklerken uygulamanın amacına vs bakmak gerek. Örneğin bir fotoğraf düzenleme uygulaması indireceğiz. Hangi izinleri istiyor onu kontrol ederim. Fotoğraf düzenleme uygulaması rehbere erişim istiyorsa sıkıntı vardır. Örnekler çoğaltılabilir ama genel olarak uygulamanın amacı ve o amaca uygun izinler mi istiyor onun kontrolünü sağlıyorum. Tamamen güvende olduğum anlamına gelmiyor tabi ama uygulamanın geliştiricisine vs'de bakıyorum. Bilinmedik geliştiricelerden uygulama indirmemeye dikkat ediyorum.

Konunun ana sorusuna gelirsek. Eğer cihazınızda şifre mevcut ise (desen, pin veya şifre) Bu 3'ü mevcut ise ve telefonunuzu çaldırdıysanız o kilidi kaldırmanın tek yöntemi cihazı sıfırlamaktır. Başka hiçbir şekilde kilidi kırıp uygulamalarınıza erişemezler. Ama şöyle bir istisnai durum var Android ve İos cihazlarda yüz tanıma özelliği mevcut. Lakin bu yüz tanıma bütün cihazlarda aynı şekilde çalışmıyor. Apple cihazlarda yüz tanıma sistemi için 2 adet sensör bulunur ve bu sensörler derinlik algılamasıda yaparak yüzün gerçek bir yüzmü yoksa bir fotoğrafmı olduğunu algılayabilir. Android platformunda da bu şekilde çalışan yüz tanıma sistemleri mevcuttur. Ama orta ve alt segment android cihazlarda yüz tanıma sistemi bildiğimiz selfie kamerasından çalışır ve kandırılmaya çok müsaittir. Selfie kamerası derinlik algılaması yapamayacağı ve sadece görüntü odaklı tanıma yapabildiği için. Eğer cihazınızı çalan kişi sizi tanıyor ise telefonunuza sizin fotoğrafınızı gösterip cihazınızı açabilir. Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız ve yüz tanıma özelliğiniz aktif ise çalışma prensibinin selfie kamerasından mı yoksa sensörler vasıtasıyla mı olduğunu öğrenmeniz sizlerin faydasına olacaktır. Apple kullanıyorsanız böyle bir endişe duymanıza gerek yok, bütün apple cihazlar yüz algılamasını sensörler vasıtasıyla gerçekleştirir.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)