Gönderen Konu: Gaza basınca gelen ses  (Okunma sayısı 1726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Gaza basınca gelen ses
« : Ağustos 17, 2020, 19:29:09 »
merhaba  forum sakinleri. Araç 2003 corolla 1.6 terra. Yolda özellikle uzun yolda yaklaşık 90 100 km hizla giderken araçtan tirrrrrt sesine benzeyen bir ses geliyor.gazdan ayağını çekince kesiliyor gaz verince geliyor. Bugün ustaya uğradım baktık tam olarak anlayamadı fakat katalitik konvertör den şüphelendi. Şüphe içinin kırıldığı. Fakat perşembe lifte alıp bakacaz. Bu arada 40 gün önce baskı balata değiştim. Şüphelenen yer böyle bi ses yaparmı yada başka nerelerden şüphelenmek gerek.

Toyota Club Türkiye

Gaza basınca gelen ses
« : Ağustos 17, 2020, 19:29:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Gaza basınca gelen ses
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2020, 00:17:33 »
merhaba  forum sakinleri. Araç 2003 corolla 1.6 terra. Yolda özellikle uzun yolda yaklaşık 90 100 km hizla giderken araçtan tirrrrrt sesine benzeyen bir ses geliyor.gazdan ayağını çekince kesiliyor gaz verince geliyor. Bugün ustaya uğradım baktık tam olarak anlayamadı fakat katalitik konvertör den şüphelendi. Şüphe içinin kırıldığı. Fakat perşembe lifte alıp bakacaz. Bu arada 40 gün önce baskı balata değiştim. Şüphelenen yer böyle bi ses yaparmı yada başka nerelerden şüphelenmek gerek.
Egzozdan ve bağlantı elemanlarından yapabilir, ayriyeten LPG regülatörü bağlantısı gevşemiş veya altında izalasyon lastiği yoksa,LPG enjektörleri sabitlememişse diğer plastik aksamlarda gevşeme varsa,kapı ceplerinde unutulan küçük bir metal eşya herşey detaylıca incelenmeli.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Gaza basınca gelen ses
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2020, 11:08:55 »
Evet bahsettiğim ses arandı tarandı tabi bulunamadı. Son karar
Şanzıman dendi ve dün şanziman indi. Bilyalar dağılmış değiştirildi toplandı ses yok. Maliyet 1200 tl. 3 tane rulman sadece 700 tl ne biliyim 3 bilya 700 ıyimi kötümü onuda bilemedim.