Gönderen Konu: Kısa far  (Okunma sayısı 1330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Kısa far
« : Ağustos 13, 2020, 11:24:07 »
Merhaba,
2009 model Auris Elegant aracımı yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum. Aracımdaki xenonun orjinal olduğunu sanıyorum (bu 5 yıl içinde 3 defa muayneye girdim bir sıkıntı ile karşılaşmadım), ancak forumdaki bazı konularda halojen far kullanımı gördüm. Benim araçtaki xenonlar sonradan takılma mı? Ben tekrar halojene dönebilir miyim? Onu nasıl anlayabilirim?

Bir de kısa farlardan istediğim parlaklığı alamıyorum. D2S Xenon takılı. Ampüllerin biri patladığı için dün ikisini birden tekrar değiştirdim. OSRAM 4300 Kelvin D2S xenon taktırdım, ancak biri sarı yanarken diğeri beyaz yanıyor. Acaba xenonların ballastlarında mı problem var yada merceklerde mi bir problem var? Bu arada ballastlar zarar gördüğü ve çıkarılması zor olduğu için eski ballastların bağlantıları iptal edilip yeni ballastlar ile kaputu açtığımda ulaşılabilecek yerde bağlantıları yaptırmış arabayı aldığım kişi.

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Kısa far
« : Ağustos 13, 2020, 11:24:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Kısa far
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2020, 11:41:31 »
Bana göre 4300 kelvin olduktan sonra  xenon takmanın bir anlamı yok. Tabiiki zevkler ve renkler tartışılmaz,  xenon deyince buz mavisi aydınlatma geliyor insanın aklına. Aracınızın orjinal ampül tipini bilmiyorum ama, kullanma kılavuzu varsa orada yazar, xenonlar sonradan takıldı ise tabiiki halojene geçebilirsiniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2020, 21:18:24 »
Balast rengi etkilemez. Büyük ihtimalle aldığınız ampullerden biri kullanılmış. Fiyatı 400-500₺/adet altında ise çin malı sahte olma ihtimali de yüksek.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2020, 09:21:45 »
Farların tanesini 190 TL' ye aldım. OSRAM marka.
Dün tekrar gittim, farklı bir balast ile denedik ve renk farklılığı kalmadı. Bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2020, 17:02:23 »
Tekrardan merhaba,
Konunun başında söylediğim gibi, farlardan istediğim ışık şiddetini alamadığım için, zenon ampülleri değiştirmiştim. Durum hala aynı. Forumda okuduğum kadarıyla eski avensis arabalarda da zenon mercekler kararma meydana geldiğinden benimkine benzer sıkıntılar yaşanmış. Auris 2009 lar ile o sıkıntı yaşanan avensislerdeki farlar aynı olabilir mi acaba? Bilgisi olan veya bu problemi yaşayan var mı aranızda? Merceklerin karardığını dışarıdan bakıp anlayabilir miyim? Ankara’da önerebileceginiz far ustası var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 23, 2020, 22:35:22 »
Balast rengi etkilemez. Büyük ihtimalle aldığınız ampullerden biri kullanılmış. Fiyatı 400-500₺/adet altında ise çin malı sahte olma ihtimali de yüksek.

Balast rengi etkiliyor hocam, misal biri 20kv diğeri 25kv çıkış veriyor diyelim, arasında ton farkı oluşabiliyor.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)