Gönderen Konu: Radyatorde yağ sorunu  (Okunma sayısı 1725 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Radyatorde yağ sorunu
« : Ağustos 12, 2020, 01:51:41 »
Değerli arkadaşlar.
İlk aracim 1997 model Toyota Corolla xli ydi.  2008 yılında aldim iki yıl memnuniyetle  kullandim. Daha sonra farklı araçlar aldim ama aklım hep efsane kasada kaldı.
10 yıl sonra tekrar almak nasip oldu. İki ay önce 1996 model otomatik gli aldım. 255000 km'de. Exper de usta da gördü beğendi aracı.
Aracı aldığımda contası yapılmıştı . Radyatörü devir daimi trigeri degismisti.Radyatorde yağ var conta yakan araclarda yağın temizlenmesi uzun sürüyor dediler . Radyatörü temizlettim ama yağ oluyordu hep. Önce birdenbire yağ eksiltti. Yağı tamamladım conta yaktı. Contayi yaptirdim yatak sardı. Yatağı yaptırdım kalorifer hortumu patladı . Hepsinde de sanayiye çekiciyle çektik aracı .

Hala radyator de yağlanma var .Motor gereğinden fazla ısınıyor gibi geliyor . Bir yanık kokusu geliyor hep. Bu normal mi.Ama hararet yapmıyor araba.  Sürekli suyunu boşaltıp yeniliyorum yağlanma bitmiyor. Ancak motor yaği artık hiç  eksilmiyor.
Sürekli yolda kalma korkusuyla sürüyorum arabami.
Bilgilerinize tecrubelerinize ihtiyacim var .
Bu yağ şanzıman yağı olabilir mi. Bu araçlarda şanzıman soğutucu bulunuyor mu. Şanzımanın yağını ilk günler olcuyordum ama şanzıman yağ ölçme çubuğu çok zor giriyordu zorlayınca kırıldı. Şu an ölçemiyorum. 
Üst kapak veya motor blogunda çatlak olabilir mi. 
 Şimdiden teşekkür ediyorum .

Toyota Club Türkiye

Radyatorde yağ sorunu
« : Ağustos 12, 2020, 01:51:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Radyatorde yağ sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2020, 08:48:49 »
Öncelikle geçmiş olsun kötü bir süreç atlatmışsınız,
Aracınızda şanzıman yağı radyatör içinden geçerek soğutma yapıyor eğer orada bir sıkıntı olsa çok kısa sürede belli eder, radyatör ve motor içini temizlemek için özel sıvılar var form üyemiz tem oto @Ufuk Sönmez (16363) beyden alabilirsiniz,
Sadece su devirdaim yapılarak o yağlar temizlenmez çünkü yüksek ısı gördüğü için komple sisteme sıvanmış öyle sadece suyla durulama yapamazsınız,önce temizlik sıvısıyla güzelce temizlenmeli daha sonra %50 saf su ile sulandırılmış antifiriz eklenmeli,
Yanık kokusu tamir esnasında motor bloğu na dökülen veya eskiden kalan yağlardan gelir uygun temizlik sıvısıyla temizlenirse sıkıntı biter,aslında birazda yapılan işçilik ile alakalı bir durum normalde motor yapıldıktan sonra komple detaylı temizlik yapılır kaputu açtığınız zaman motor yüzünüze gülecek ilk bakışta temiz olduğu anlaşılacak yani şu görselde olduğu gibi.
[attach=1]
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2020, 19:16:16 »
Teşekkür ederim Ümit Bey. İki defa radyatörcüye temizlettim arabayi. Ama yağlanma durmadı . Motor evet öyle olmalı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2020, 22:02:08 »
Geçmiş olsun herhalde yapılan onarımlarda orijinal parça kullanılmadığından her yapılandan sorun çıkmış durumda.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2020, 23:55:15 »
Teşekkür ederim Tokay Bey. Evet benden önce takılan conta orjinal değilmiş ve kapağı iyi taslamamislar. Ben her parçada orjinal olmasına dikkat ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2020, 23:34:05 »
Sorunum çözüldü . Radyatörden kaynaklı imiş. 3_4 ay önce değiştirilen radyatörden hic süphelenmemistik tekrar değiştirilince yağlanma durdu. 1 haftadır su tertemiz.Şanzıman yağı radyatorde suya karışınca ve bir süre o şekilde kullanınca contayi yakmış. Kale marka radyatorle olayı çözdük .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2020, 23:39:36 »
Eskiler boşuna demiyormuş,al malın iyisini diye,orijinal,kaliteli ürünler olunca sorun kalmıyor,halledildiğine sevindim.
Tokay Ceritoğlu