Öncelikle Herkese Merhabalar;
Henüz bir Toyota'cı değilim, en kısa zamanda aranıza katılmanın heyecanını sizlerle paylaştığımı belirtmek isterim.
Sözü fazla uzatmadan, kısa süre içinde 96 model 3 kapılı bir RAV4 sahip olmak istiyorum. Araştırmalarıma başladım. Genel olarak hem forumdaki araç hakkında açılmış tüm başlıklara hemde yabancı kaynaklara baktım. Aracı gerçekten herkes beğenmiş uzun süre bakımı yapıldıkça sorun vermeden kullanıldığından ve sağlamlığından bahsetmişler. Ancak işler Türkiye yol şartlari ile birleştiğinde olacakları öğrenmek isterim.
Özellikle kendisi de 96-99 model RAV4 kullanıcılarının,kullanmışlarıının geri bildirimleri benim için çok önemli olacak.
1) Aracın kronik bir sorunu olmadığını öğrendim.Gerçekten doğru mudur ?
2) Alacağım araçların bir çoğu tamamen boyanmış araçlar, temizini bulmak zor sonuçta 25 yıllık araçlar ve off-road'a sokulan araçlar. Bildiğiniz üzere off-road şartları paslanmayı hızlandırıyor, kasası yürüyeni tarafında özellikle bir paslanma sorunu var mıdır bu araçların ? Saç kalınlıkları sağlamlıkları nasıldır ? Off-Road'a sokmayacağım ama alacağım araçlar öncesinde byle bir geçmişe sahip ise çok sorun yaşatır mı?
3) Manuel almayı düşünüyorum(sorun yaratmasın diye) ama kalbim otomatikte. Sizce otomatik şansıman baş ağrıtır mı ? Çok masraf çıkarır mı ?
4) Benzinde yakıtı nasıl ? alacağım araç LPG'li bile olsa hem güvenlikten, hem performans ve aracı yormamasından kaynaklı söktürmeyi düşünmekteyim çok yakmıyorsa.
5) Alırken muhakkak şunlarına dikkat et dediğiniz şeyler var mıdır ? Nelerdir ?
6) Uzun yol performansı nasıl ? 120-140 km süratlarda uzun süre sürüş yapmakta sorun yaratır mı ?(hararet vs) Ayrıca konforu ve ses izolasyonu nasıldır ?
7) Parça sıkıntısı çok yok dediler. Doğru mudur ?
8) Diferansiyel kilidi çok sorun arıza vs çıkarır mı ? Çalışma performansı nasıldır ?
9)Ekleyebileceğiniz hem iyi hem olumsuz yorumlarınızı da ayrıca beklemedeyim.
10) Gerçekten 25 yıllık bir araca 45.000-55.000 TL gibi rakamlar ödemek zorunda kalmak hakkında ki dönüşlerinizi de beklemedeyim

Çok soru sordum farkındayım ama benim gerçekten ilk toyota'm ayrıca bireysel sahibi olacağım ilk aracım olacak.
Cevaplarınızı beklerim üstadlarım.
Şimdiden teşekkür ederim.