0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar merhaba focus bir araba aldim ve ist disina ciktim yolda araba eskisi gibi gaz yememeye basladi ve bunu hissettim.daha sonra isiklarda durdugumda arabanin rolanti sabit kaliyor ama motor titreyerek calisiyor.3 saniyede bir one atiliyor gibi motoru actim motor normal calisirken anlik titriyor ve duzeliyor.suan bu sekilde kullaniyorum buji kablolarini tek tek sokup denedim ama onlardan kaynakli gorunmuyor map sensoru sokup temizledim ama nafile.Buji kaynakli bir sey olabilir mi sorun sizce ne olabilir.İst disinda oldugumdan burdada kime baktiracagimi bilmiyorum.araba benzinde yapiyor lpgde daha fazlalasiyor ve klimayi acinca iyicene sallaniyor
İzne cikmadan once lpg ayarini yaptirdim atiker marka hatta ayar icin yakit nasil basinc 8 lerde normal degeri 1000 lerde dedi sonra normal degerlere getirdi.ama lpg de sorun olsa benzine aldigimda bu vuruntu kesiklik afi ne ise duzelmesi lazim degil mi.
Uzun süre yanlış ayarla kullanılmışsa benzin verileride etkileniyor, (bunu iş işten geçtikten sonra tecrübe etmiştim) dediğimi deneyin birebir aynı sorunu yaşadım sürekli benzinde kullandım sorun gitmişti, deneyin bişey kaybetmezsiniz
dediginizi bugun itibrari ile yapiyorum lpg yi kapattim.eger oyle ise duzelme olursa lpg ayarini yapan yeri yaylim atesine tutarim.ins duselir biraz kafaya taktim cunku subab mi piston mu vs diyeMesaj Birleştirildi: Ağustos 06, 2020, 20:37:39Bugun ortalama 90 km yol yaptim ama degisen birsey yok gaz yemede isteksiz ve rolantide titreme mevcut.bujilerdendir diye umit ediyorum.ins subab vs degildir maaliyeti biraz yuksek olacak yoksa