Anket

corolla mı, mazda 3 mü, civic mi, megane mi

corolla
51 (59.3%)
megane
2 (2.3%)
mazda 3
17 (19.8%)
civic
16 (18.6%)

Toplam Oy Verenler: 82

Gönderen Konu: corolla mı, mazda 3 mü, civic mi, megane mi  (Okunma sayısı 36543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: corolla mı, mazda 3 mü, civic mi, megane mi
« Yanıtla #60 : Nisan 21, 2009, 13:40:25 »
Mazda - Kullanmadım fakat yakın bir tanıdığım kullanıyor, yedek parça ve işcilik fiyatlarından bezmiş durumda.

Megan - Kardeşimde var, ses yalıtımı zayıf, plastik aksamdan ses alıyor.

Honda - 2001 1.4 vtec kullandım, tek artısı az yakıyordu. güvenlik, yol tutuşu, ses yalıtımı berbat durumda bir daha asla almam.

Corolla - 2004 vvtı 1,6 SOl Güvenlik,Performans,Yol Tutuşu, Ses yalıtımı oldukca iyi.

4 araç içinde corolla'yı öneririm.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Nisan 21, 2009, 13:40:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Nisan 21, 2009, 22:44:25 »
Ne hikmetse Ford, saygin bir araba markasi olarak goruluyor Turkiye'de. Mazda da oyleymis demek ki. Belki de halkimizin duz vitesi tercih etmesinden kaynaklaniyor.Otomatik sanzumanin 10bin km.de iflas etmesini goren, yasayan bilir.

Mazda, Japon ama Toyota degil. Satis rakamlarina bakin, Toyota nerede Mazda nerede. Bir sebebi var tabii.

Arama motorlarinda araninca bu mesajlar isteyen herkes tarafindan okunabiliyor. O yuzden benden uyarmasi. Ford, Mazda kalite anlayisi olmayan, oto endustrisinin evriminde baska bir alemde yasayan markalar/ureticiler. Musterini bir kandirirsin, iki kandirirsin. ucuncu de kandiracak musteri bulmakta zorlanirsin. Anlayisini tumden degistirsen bile kimse sana inanmaz artik.

Toyota'da hissem yok, Honda babamin mali degil, Nissan bana para vermiyor.

Ingilizcesi olan arkadaslar icin:

'Our reliability study for this generation Mazda 3 includes details on average repair costs, manufacturer recalls, and everything you need to know to gauge the long-term reliability of this generation Mazda 3 .

TROUBLE SPOTS

Consumer Guide's® Auto Editors have scoured repair bulletins and questioned mechanics to search for commonly occurring problems for a particular vehicle. In some cases we also give possible manufacturer-suggested solutions. In many instances these trouble spots are Technical Service Bulletins posted by the manufacturer, however, we have our own expert looking at additional vehicle problems.

Air conditioner: Overheating and/or lack of charging may result from a tensioner pulley that wears out and the tensioner; drive belt as well as A/C drive belt must be changed. (2004-05)

Brakes: Rear brakes make grinding or squealing noises and revised brake pads have been issued, while front brakes squeal when cold, so new pads along with a revised caliper support have been issued. (2004-05)

Cold-starting problems: Engine may not restart after short trip in extremely cold weather (-20F) due to master relay points freezing. (2004-06)

Electrical problem: Airbag warning light may come on due to damaged pretensioner sensor wiring breakage from adjusting the seat. (2005)

Engine noise: Engine vibration is caused by failed motor mount, and a revised mount with different rubber is available. (2004-05)

None: The headliner may get wet or drip in the winter due to moisture accumulating from the use of recirculated rather than fresh air. (2004-06)

Vehicle shake: Vibration at 55 mph corrected by installing revised motor mounts. (2004-06)

Windows: The auto-down feature of the driver's window may stop about half-way down, requiring replacement of the main switch. (2004-05)

Wipers: The wipers may not clean the windshield properly in cold weather when the rubber edge stiffens. So, revised wiper arms with greater spring pressure are available. (2004)

CONSUMER GUIDE® ESTIMATED REPAIR COSTS
This table lists costs of likely repairs for comparison with other vehicles. The dollar amount includes the cost of the part(s) and labor (based on $50 per hour) for the typical repair without extras or add-ons. Like the pricing information, replacement costs can vary widely depending on region. Expect charges at a new-car dealership to be slightly higher.
Item Name   Repair Cost
A/C Compressor    $600
Alternator    $270
Automatic Transmission or Transaxle    $3,100
Brakes    $325
Clutch, Pressure Plate, Bearing    $830
Constant Velocity Joints    $930
Exhaust System    $440
Radiator    $650
Shocks and/or Struts    $720
Timing Chain or Belt    $950''

http://consumerguideauto.howstuffworks.com/2004-to-2008-mazda-3-2.htm

2004-2008 arasi modeller icin yapilmis bu degerlendirme. Yeni sayilabilecek bir arac ve bu kadar sorun derlenmis simdiden. Sanzuman 3100 dolarmis, bircok modelde bu 800-1000 dolar arasinda.

Musteri memnuniyetinde de ABD'de 2004'de sondan 4uncu olmus Mazda. Ortalama olarak bir musteri yeni araba alirken yari yariya (yuzde 50) ayni markayi tercih ediyor. Bu Mazda sahipleri icin yuzde 22. Memnunsa ayni markaya devam eder, ama etmiyor. http://www.cartype.com/pages/252/mazda_4th_worst_in_j_d__power_study

' NHTSA RECALL HISTORY
2004-05 Mazda 3: Front airbag sensor and control module faulty.
2007: The No. 4 left side engine mount bolt may loosen if a sudden rapid acceleration is repeatedly performed, allowing the transmission to get out of position. Dealers will inspect and replace the No. 4 engine mount bolt with a modified one and, if necessary, replace the engine mount rubber and bracket with new ones.'

http://www.my3cents.com/showReview.cgi?id=32580

http://www.aboutautomobile.com/Complaint/2008/Mazda/Mazda3

http://www.allworldauto.com/comments/mazda_mpv_comments_and_complaints_126-1459-1.html

http://www.lemonlawclaims.com/mazda_6_brake_complaints.htm

http://www.consumeraffairs.com/automotive/mazda_trans.html

http://rotarynews.com/node/view/794

http://www.lemonlawclaims.com/mazda_626_engine_defect_and_complaint.htm

http://www.my3cents.com/companyReview.cgi?compid=76&subcat=1

http://www.consumeraffairs.com/automotive/mazda.htm

http://www.consumeraffairs.com/recalls04/2009/mazda3.html

'COMPETITION
Consumer Guide Automotive places each vehicle into one of 18 classes based on size, price, and market position. Compact Cars comprise popularly priced sedans, hatchbacks, and wagons with wheelbases 99.4 inches or longer.

Our Best Buys include the Honda Civic, Nissan Versa, and Scion xB. Our Recommended picks are the Hyundai Elantra and Mazda 3' http://consumerguideauto.howstuffworks.com/2008-mazda-3.htm  Ya Elantra ya da Mazda 3.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Nisan 22, 2009, 08:57:54 »
"2007: The No. 4 left side engine mount bolt may loosen if a sudden rapid acceleration is repeatedly performed, allowing the transmission to get out of position."

Türkçesi:
2007: Sol taraftaki 4 no'lu motor kulağı civatası ani hızlı ivmelenmeler üst üste tekrarlandığı takdirde şanzımanın yerinden çıkmasınna neden olacak şekilde gevşeyebilmektedir.

Bu gerçekten çok düşündürücü bir sorun.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Nisan 22, 2009, 09:01:28 »
Çamur atmayın kardeşim Mazda'ya:)))) Sahipsiz buldunuz Türkiye'de saldırıyorsunuz:)))) Kayınvalide'de var eski Mazda 323 Sedan (Hatchbacklerinden nefret ederim, fakir Ferrarisi), dünyanın en sağlam ve az bakımlı aracı, iddia ederim.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Nisan 22, 2009, 14:12:49 »
ahmet bey yeni cıvıcler ne yakıyor honda forumu açıp bakın isterseniz adamlar yanıyoo full depoyla max.450 500 rakamı bile çok ender 10 litreden aşağı inmiyor fabrika değerleride sölüyo.bunu ayrıca cıvıc testlerde coralladan çok geride honda toyotanın çıtırıdır görselliği daha sportiftir ama asla daha sağlam değil honda da sağlam mekaniği falan ama coralla ömürlük efsane taş:)toyotada 2 farklı motor seçeneği de var d4 var cıvıcte bu yok d4 ekonomi derseniz yanına yaklaşamaz ama benzinliside coralla daha az yakıyor..fiyatta yakın çok birbirine
Benim bildiğim kadarıyla Civic'ler genelde Corolla'dan biraz daha ağır oluyorlardı, boyut olarak daha küçük olsalar da.. Dolayısıyla ben hep Civic'i biraz daha sağlam bir araba olarak düşündüm (çarpma dayanıklılığından söz ediyorum. Arıza konusundan değil) Ekonomide hep Corolla önde idi fakat yeni modellerin verilerine bakınca mesela bakın : http://www.parkers.co.uk/cars/specs/#  Civic'lerin hala 100 kg daha ağır olmakla birlikte Corolla'dan daha ekonomik olduklarını gördüm. 1250 kg civarında dolaşan ağırlığıyla civic benim corona'dan daha ağır (1220 kg). Pek de çıtır sayılmaz..
Gözlemlerinize saygı duyuyorum fakat honda kullanıcısının arabayı kullanma tarzını da unutmayalım.. Yüksek tüketim kullanma stili ile ilgili olabilir. (Küçük Honda ve BMW'ler otoban yarışçısı gençlerin gözdesidir bilirsiniz)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Nisan 22, 2009, 14:22:05 »
Yeni mazda 3 ü görmenizi isterim
6 gibi çekici duruyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Nisan 22, 2009, 14:34:22 »
Mazda kasaları bence de çekici. Ayrıca her marka modelle ilgili spesifik yakınmalar olmakla birlikte, genel olarak mazda'yı "Güvenilir Japon arabaları" kategorisine sokmak gerekir diye düşünüyorum. Genellikle rating'lerde  Toyota'nın ya biraz altında ya da üstünde yer alıyor.
Klübün diğer üyeleri de bence Toyota, Nissan, Honda ve Mitsubishi.

Subaru ise bence performansa verdiği öncelik nedeniyle teğet geçiyor, Suzuki ve Daihatsu ise aşırı ekonomik arabalar ürettikleri için bu güvenilirlik bandını ıskalıyorlar..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #67 : Nisan 22, 2009, 14:53:17 »
valla ahmet bey veriler söylediklerinizin tam tersini söylüyo http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_2007/294.aspx
http://www.euroncap.com/tests/toyota_corolla_2007/285.aspx
yakıt konusunda her iki aracın 100 km tükettiklerini söyledim(araçların web adreslerinden) daha önceden ordada ekonomik kağıt üzerinde de olsa bassan her araba fazla tüketir o ayrı ama başlangıçta zaten daha önde coralla mekaniği ikisinin de bence çok iyi..ağırlık konusunda da verilere dikkatli  bakmanızı öneririm..çıtırı tabiri evet daha sportiftir cıvıc ama coralla verilerde bi adım önde gidiyor,veriler doğruluyo corallanın daha sağlam olduğunu ben uydurmuyorum.zaten euro ncup testleride artık yaya güvenliğini önemsediği için bu yıldızlarda kolay kolay dağıtılmayacak..cıvıc ve coralla en iyi tercihlerdir başka araçlara göre..ama kıyaslamaya girince üzgünüm corallaa daha taşş:)saç kalınlığını öğrenmenizi öneririrm iki aracın da:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Nisan 22, 2009, 15:05:32 »
 Mazda 3 te genelde 4,çocukta 3 ve yolcu güvenliğinde ise 2 yıldız almış...Tabii ki de unutmamak lazım arkadaşlar Euro N-Cap testleri 60 km hız ile yapmaktadır.100 km üzeri hızlarda bu yıldızların pekte bir anlamı olmuyor...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #69 : Nisan 22, 2009, 15:07:44 »
en iyi test yıllar geçtikçe bencede oda corallayı işaret ediyor.taksilerle sohbet edince meydana çıkıyor corallanın ne olduğu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Nisan 22, 2009, 15:17:40 »
valla ahmet bey veriler söylediklerinizin tam tersini söylüyo http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_2007/294.aspx
http://www.euroncap.com/tests/toyota_corolla_2007/285.aspx
yakıt konusunda her iki aracın 100 km tükettiklerini söyledim(araçların web adreslerinden) daha önceden ordada ekonomik kağıt üzerinde de olsa bassan her araba fazla tüketir o ayrı ama başlangıçta zaten daha önde coralla mekaniği ikisinin de bence çok iyi..ağırlık konusunda da verilere dikkatli  bakmanızı öneririm..çıtırı tabiri evet daha sportiftir cıvıc ama coralla verilerde bi adım önde gidiyor,veriler doğruluyo corallanın daha sağlam olduğunu ben uydurmuyorum.zaten euro ncup testleride artık yaya güvenliğini önemsediği için bu yıldızlarda kolay kolay dağıtılmayacak..cıvıc ve coralla en iyi tercihlerdir başka araçlara göre..ama kıyaslamaya girince üzgünüm corallaa daha taşş:)saç kalınlığını öğrenmenizi öneririrm iki aracın da:)
Bilgi için teşekkürler.. Evet Corolla biraz daha güvenli E-NCAP deneylerine göre (Bunu gördüğüme sevindim bir toyota kullanıcısı olarak) .. Saç kalınlığını nereden öğrenebilirim ki.. Biliyorsanız söyleyin beni zahmete sokmayın :)
Ağırlık benim gösterdiğim sitede corolla için 1150 kg civarında (modele göre) değişiyordu. Civic için de 1250 kg. civarında idi. Daha dikkatli bakarak farklı sayılar göreceğimi sanmıyorum. Alternatif bir kaynak göstermeniz daha iyi bir yöntem olabilir. Web siteleri sadece o ülkeye ihraç edilen modelleri gösteriyor ve farklılıklar olabiliyor.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #71 : Nisan 22, 2009, 16:42:19 »
corallaBoy 4540 mm   
En 1760 mm   
Yükseklik 1470 mm   
Ağırlık (Sürücü hariç) 1263 kgModel tipi farklılıklarıClass -
Comfort 1263 kg
Elegant 1271 kg
Elegant VSC -
Elegant VSC+ Xenon -

Yakıt deposu 55 lt   
"muhterem aks kafasi" mesafesi 2600 mm   
Bagaj Hacmi 450 lt
cıvıc
boş ağırlık(kg)düz otomatik 1193-1221
bunlar her iki aracın kendi web sayfalarından)
ben türkiyede bindiğimiz araçlardan bahsediyorum afrikada araçtan bize ne ahmet abi:)
yakıt konusunda da daha cimri coralla fabrika verileri ortada(hondateam forumlarına bi bakın kullanılıcalar neler diyo yakıtla ilgili kesinlikle bi önce cıvıcler daha cimri..stabil kullanan arkadaşlarında yorumları var)
saç kalınlığı konusunda iki aracın kapılarını açıp kapatın farkı görüceksiniz ama ben solim araçlarımızda 0.9 milim saç var saab ve volva böyle bmw de bile yok honda 0.6 olması lazım büyük ihtimal ama kesinlikle 0.9 değil.coralla ne demiş sitede dünyanın en çok tercih edilen otomobili insanın yüzünü güldürüyo her şey:)
bu arada ruhsatım önümde d4 auris aracım net ağırlık 1358 kg ağırlık benim için çok önemli çünkü sağlımlık ve güvenlik ön planda benim için.sitede 1258 yazıyo sürücü hariç..kısaca toyota iyi honda da iyi ama tabir_i caizse çıtırrrrrrrrrrrııı:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Nisan 22, 2009, 18:10:14 »
Hmmm. Tamam o zaman bence de corolla :)

Bu yeni kasalar baya sağlam demek ki..
Toyota Avensis'te denediği tarzı corolla'da devam ettiriyor..

Yalnız şimdi ToyotaSA sitesine baktım da.. Avensis 1.6 , Corolla 1.6 ya göre hem şehir içi hem de şehir dışında daha ekonomik görünüyor.. Enteresan
2.0 Avensis ise uzun yolda daha az, şehir içi daha fazla yakıyor. Birleşikte ise neredeyse aynı
Avensis 2.0: 7lt , Corolla 1.6: 6.9 lt
Neyse.. Zenginin malı çenemizi yoruyor.. :)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #73 : Nisan 22, 2009, 18:15:57 »
onu bilmem ahmet abi ben dizelciyim:)viteslere bak yanılmış olma abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Nisan 22, 2009, 18:21:58 »
onu bilmem ahmet abi ben dizelciyim:)viteslere bak yanılmış olma abi
?? Aaa Haklısın MultiMode seçilirse daha ekonomikmiş.. Ama aklıma gelmezdi nasıl düz vitesten daha ekonomik olur??? :)
sen baya detaylı incelemişsin tebrikler
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #75 : Nisan 22, 2009, 18:46:11 »
halk dilinde otomatik fazla yakar toyotanın mm tam tersi tam otomatikte değil düzde değil ama yakıtta çok yakmıyor 1 kere kullandım test aracında otomatik sevmem abi ama yakıt öyle herkese anlatmaya çalışıyorum çevremde..direksiyonda vites süper eğlenceli gelmişti bana..auris mm le düz vites aynı değerlere sahip hatta doğru devirde vites attığı için daha ekonomik olabiliyor..çok şikayet edende var ama bence şanzumanı da arabayı da iyi anlamak lazım toyotanın kötü bişey yaptığını sanmıyorum:)ama gerçekten çok kötüyse kaldırır yakında tüketiciyi kandırmaz bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Nisan 24, 2009, 10:08:02 »
Toyota ağır kasalı modellere yeni ısınıyor. Her modelde biraz daha iyi olacak bence ve malum iki Alman markası arasındaki yerini alacak. Bu verilere göre Corolla iyi araba. Avensis'in de o kasa ve motor için ekonomisi alkışlanacak düzeyde..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #77 : Nisan 24, 2009, 15:23:45 »
ahmet abi saç kalınlığı  0.8 mlm toyotada.çoğunlukla 0.6.0.9da yanılmışım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Nisan 24, 2009, 15:37:33 »
yorumlara göre mazda3 iyi kaçıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Nisan 26, 2009, 12:29:50 »
ahmet abi saç kalınlığı  0.8 mlm toyotada.çoğunlukla 0.6.0.9da yanılmışım

o da yeterli :)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac