Anket

corolla mı, mazda 3 mü, civic mi, megane mi

corolla
51 (59.3%)
megane
2 (2.3%)
mazda 3
17 (19.8%)
civic
16 (18.6%)

Toplam Oy Verenler: 82

Gönderen Konu: corolla mı, mazda 3 mü, civic mi, megane mi  (Okunma sayısı 36530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla mı, mazda 3 mü, civic mi, megane mi
« Yanıtla #40 : Nisan 20, 2009, 22:52:06 »
burdayım abi :) izmirdeyim ya az bakıyorum siteye aklında bulunsun abi benim araba satılık..
Almam ben 5.vitesten fırlayan araba:)))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 20, 2009, 22:52:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #41 : Nisan 20, 2009, 22:59:02 »
Almam ben 5.vitesten fırlayan araba:)))

abi ne güzel demişsin, 5. viteste dayanamıyor araba fırlıyor uçuyor :D böyle araba kaçar mı :D yerinde durcak gibi değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 20, 2009, 22:59:30 »
yaptırıp satıyorum abi :) öyle satılır mı :) 1.000ytl vercek dişli değişcek :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 20, 2009, 23:05:00 »
burdayım abi :) izmirdeyim ya az bakıyorum siteye aklında bulunsun abi benim araba satılık..
   İzmire gittin Melek'i görünce unuttun bizi değil mi?İzmir köfte seni....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 20, 2009, 23:43:55 »
arkadaşlar bu mazda 3 ü niye bu kadar kötülediniz. halbuki ben düşünüyorum ilerde mazda 3 almayı 2005-6 model civarı. dar da gelmedi bana yani.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 20, 2009, 23:46:29 »
arkadaşlar bu mazda 3 ü niye bu kadar kötülediniz. halbuki ben düşünüyorum ilerde mazda 3 almayı 2005-6 model civarı. dar da gelmedi bana yani.
  Ceyhun bey kötüleyen olmadı ki hiç...Yorumları yanlış okudunuz galiba...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 21, 2009, 00:02:07 »
yo mesela içi çok dar falan dedi arkadaşlar. olumsuz bir kaç yorum geldi de ondan dedim. valla özcan bey mazda 3 e bitiyorum. Allah nasip ederse eninde sonunda o arabsadan alacağım. benimkini satsam acaba ne kadar daha üzerine katmam lazım ki mazda 3 alayım. ne dersiniz özcan bey
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #47 : Nisan 21, 2009, 00:53:53 »
al ceyhun bey hangisi hoşuna gidiyosa al bin bi dahamı gelcez dünyaya aurise bile dar diyenler oldu sen kendin beğen hoşuna gidiyosa yapıştır gitsin:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #48 : Nisan 21, 2009, 01:10:01 »
al ceyhun bey hangisi hoşuna gidiyosa al bin bi dahamı gelcez dünyaya aurise bile dar diyenler oldu sen kendin beğen hoşuna gidiyosa yapıştır gitsin:)
kesinlikle katılıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 21, 2009, 02:15:56 »
Herkesin kendi dusuncesi/keyfi tabii Ceyhun :)
Ford ile bir bagi bulundugu icin Mazda'ya pek iyi gozle bakmiyorum ben. Mazda, Japonlar'in yuz aki degil bence...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #50 : Nisan 21, 2009, 02:22:35 »
al abi sen yüz akı yüz karası hoşuna gitmiş bin yaaa fazla bakma yorumlara dinleme kimseyi:)dünyanın en az sorun çıkaran motoru yapmış adam daha ne olsun bide rx8e vankel motoru koymuş cesurca 300 bin yap at diyoo 1300 260ps mi ne mesela.honda dragta körfezde s2000 ağladı yanında hayran oldum yol tutuşuna falan mazda 3lerde güzel 6 larda.en başta için rahat olarak bin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 21, 2009, 02:31:44 »
Hosuna gittiyse, parasi da varsa biner tabii Atakan.Kendi bilecegi is. Ama arabayi aldiktan 3 sene sonra motoru sanzumani indirmek zorunda kalinca yasayacagi pismanligi kim telafi edebilir?' Atakan nerede, icin rahat olsun diye tavsiye etmisti' dediginde' yardimin olacaksa ne ala.O yuzden Japonlar'in yuz karasi diyorum Mazda'ya.

Dinleme kimseyi demisin, seni de dinlemesin o zaman...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Nisan 21, 2009, 02:56:41 »
ya birkaç milyarım olsa şimdi alacağm zaten de şu an durumum pek uygun değil. önümüzdeki 1 sene içerisinde bakacağm işte. bu arada çok yardımcı oldunuz arkadaşlar. daha da yardımlarınızı beklerim. teşekkürler.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #53 : Nisan 21, 2009, 03:02:58 »
dünyanın en az sorun yaratan motoru seçilmiş adamlar diyorum sen motor iner diyosun..2.mercedes 3.toyota diye gidiyo mazdada yabana atılmaz o kadar.bence de beni dinlemesin beğendiğini alsın pişman olmaz bence.ama alma elinde kalır dencek bi araba değil derim ceyhun bey karar verir bizi de çok ilgilendirmez.ama senin dediğin motor iner şanzıman dağılır sözüne katılmıyorum..yardımım olsun mazda 3ede bindim rx8de motor konusunda da araştırmalar var en önde 2.eli zayıf tabi corallaya göre ama adam beğenmiş alsın demenin neresi yanlış.beni de dinleme ceyhun bey içindekini yap derim motorda elinde kalmaz merak etme:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #54 : Nisan 21, 2009, 03:06:52 »
İngiltere'de 200 bin araç üzerinde yapılan araştırma, Japon markalarının en az tamire giden otomobiller olduğunu gösterdi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'de ikinci el otomobiller üzerinde yapılan bir araştırma, en dayanıklı ve sorunsuz motora sahip otomobillerin Japonlar tarafından üretildiğini ortaya koydu. Görüntü açısından "şık" olan İtalyan otomobilleri ise dayanıklılık bakımından sınıfta kaldı. "What Car?" (Hangi Otomobil) adlı derginin, 200 binden fazla araç üzerinde yaptırdığı analiz sonuçları, "Dayanıklılık" ve "Tamir Masrafı" olarak iki ayrı listede okuyuculara sunuldu.

İtalyanlar problemli
22 mark arasında, "Dayanıklılık" listesinde Japon malı Mazda en az arızayla birinci sırada yer alırken, ikinciliği Alman yapımı Mercedes - Benz kazandı. Mercedes'i sırasıyla Toyota, Honda ve Mitsubishi gibi Japon markaları izledi. Bu listede İtalyan Alfa Romeo, 100 araçta toplam 54 arıza başvurusuyla son sırada yer aldı.

Tamiri ucuz
Tamir masraflarının düşüklüğü açısından Avrupa'da üretilen otomobiller daha avantajlı çıktı. İtalyan Fiat, arıza başına ortalama masrafı gösteren listede düşük maliyet bakımından birinci oldu.

En az arıza yapanlar...
ARIZA İHTİMALİ
1. Mazda yüzde 17
2. Mercedes yüzde 25
3. Toyota yüzde 26
4. Honda yüzde 27
5. Mitsubishi yüzde 29
6. Volvo yüzde 30
7. Nissan yüzde 33
8. Fiat yüzde 34
9. Audi yüzde 35
10. Ford yüzde 36
11. BMW yüzde 37
12. Peugeot yüzde 37
13. Subaru yüzde 37
14. Hyundai yüzde 38
15. Rover yüzde 39
16. Volkswagen yüzde 40
17. Opel yüzde 43
18. Renault yüzde 48
19. Saab yüzde 48
20. Citroen yüzde 50
21. Land Rover yüzde 53
22. Alfa Romeo yüzde 54

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #55 : Nisan 21, 2009, 03:08:22 »
bak adamların elinde kalmış mazda sorunsuzluğuyla ahmet bey:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #56 : Nisan 21, 2009, 03:10:19 »
japonların yüz karası bu mazda 1.sıraya oturmuş ama genede şanzıman patlar belki:)şanzumanıda isteyen dağıtmak istedikten sonra dağıtır en kralını bile kullanım çok önemli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #57 : Nisan 21, 2009, 10:12:39 »
ya birkaç milyarım olsa şimdi alacağm zaten de şu an durumum pek uygun değil. önümüzdeki 1 sene içerisinde bakacağm işte. bu arada çok yardımcı oldunuz arkadaşlar. daha da yardımlarınızı beklerim. teşekkürler.
ceyhun bey, içinize sinmeyen bir aracı kesinlikle almayın.
sanırım siz de mazda3'ü benim gibi kullanan ve etkilenenlerden birisiniz, yurtdışı web sitelerinde de bahsedildiği şekilde bmw gibi kendine has sürüş zevki olan bir araç.
bahsi geçen civic-corolla-mazda3'ün birbirinden bariz bir şekilde ayrıldığı nokta bence yok. hepsi toplamda birbirinin dengi.
diğer araçları kötüleyen arkadaşlar bu araçları kullanmışlar mı bilemiyorum ama şöyle bir deneme yapılsa, araçların markaları kesinlikle belli olmayacak şekilde insanlar bu araçları kullansalar, direksiyonunu hissedip gazlasalar, viraj alsalar, rampa çıksalar, şehiriçinde-şehirdışında yol yapsalar; mazda3 'ün çoğu kişiyi etkileyeceğini kendi fikrim olarak söylüyorum. 
bununla beraber, insanlar araçlarını tek bir nedenden ötürü seçselerdi, dünyada sadece corolla, sadece civic yada sadece mazda3 olurdu.
diğer arkadaşlar da belirtmişler, üç günlük dünyada çokta büyük bir mesele değil, derdiniz bu olsun, alacaksınız bineceksiniz. beğenmezseniz her araçta olduğu gibi biraz az biraz çok zarar edip değiştirirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Nisan 21, 2009, 12:30:03 »
bahsi geçen civic-corolla-mazda3'ün birbirinden bariz bir şekilde ayrıldığı nokta bence yok.

+1
Kullanim stiliniz, zevkiniz ve 2.eldeki deger kaybi beklentiniz burada karar verirken öne cikacak faktörlerden.
Bunun disinda bu listedeki hicbir arac spor kullanim zevki verecek türden degil. Kendilerine has bir kullanim tarzi oldugu kesin.
Ama BMW ile kiyas edilecek bir hali yok. Cünkü bir kere önden cekis. Önden cekisli arabalarin klasik bir sürüs tarsi vardir.
Bunlarda genellemeyi bozmuyorlar. Genelde konforlu, ama gürültülü calisan süspansiyonlari vardir 3 aracinda.

Sorunsuzluk konusuna gelince, 3 marka’da (Renault bunlara dahil degil), Japon üretimi.
Ahmet Bey’e katilmiyorum. Mazda’nin mekaniginin cok saglam olduguna bircok kereler sahit oldum.

O yüzden sorunsuzluk konusunda cok farklari olacagini sanmiyorum. Bence bakilmasi gereken daha cok servis, yedek parca vs.
Mazda Mermerler bünyesinde iken yedek parcada bulunabilirlik ve fiyat konularinda problemli idi. Koc bünyesine gectikten sonra durum nedir bilemiyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #59 : Nisan 21, 2009, 13:35:30 »
corolla yı tercih ederim. aslında honda nın da görüntüsü çok hoş ama bazı insanlardan gürültüyü içeriye çok verdiğini duydum. diğerlerine pek bakmazdım...