Gönderen Konu: Boya Hatası Hk.  (Okunma sayısı 2157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 588
  • Model Yılı: '20
  • 23 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Boya Hatası Hk.
« : Ağustos 05, 2020, 10:35:08 »
Merhabalar 2018 Toyota Corolla aracımı satmak için bir alıcı ile anlaştım. Ekspertiz yaptırmak için alıcı isteği ile Oto rapor firmasına gittik. Inceleme sonucu hatasız olan aracıma bagaj kısmında boya var şeklinde rapor verildi. Rapor ile birlikte aracı aldığım Toyota bayisine gittim. İlgili bölgedeki lekeyi cila ile silerek lekeyi çıkardılar. Reçine lekesi olduğunu söylediler ve servis kaydını alarak firmadan ayrıldım. Tekrar firmaya gittiğimde bana bir kaç yıkamadan sonra lekenin tekrar çıkacağını ve bagaj kısmının üst köşesinde ters bant işlemi olduğu söylendi. Sabah o bölgeyi cila ile sildiğimde ordaki pürüzlükte kayboldu. Neyse aynı gün hem sanayiye gidip aracımı bir boya ustasına gösterdim. Hemde farklı bir ekspertiz firmasından boya raporu aldım. İkinci aldığım raporda aracın hatasız olduğu söylendi. Doğal olarak oto raporun verdiği rapor sonucu aracı alıcı almaktan vazgeçti. Şimdi burada oto raporun verdiği rapor mu yanlış yoksa servis ve diğer kişilerin raporlarımı yanlış. Çok kararsız kaldım. Aracımın garantisi devam ediyor. Böyle bir durum var ise Toyota firmasını mahkemeye vereceğim.  Görseli ekliyorum. Boyut büyük olduğu için resim linktedir. https://ibb.co/B3NgF2s

Aracın boya değerleri arka bagaj kısmında hatalı olarak söyledikleri yerde 122-126 arasında çıktı. Bagajdaki diğer bölgeler 106 ile 113 arasına değişkenlik gösteriyor.

Toyota Club Türkiye

Boya Hatası Hk.
« : Ağustos 05, 2020, 10:35:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '24
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya Hatası Hk.
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2020, 14:32:01 »
İlk olarak geçmiş olsun, başınıza gelen olay tamamen talihsizlik... İlk talihsizlik, ne olduğu açıklanmadan ya da bilinmeden, anlaşılmadan aracınızın bir parçasına boyalı yaftası yapıştırılması... İkinci talihsizlik, alıcının anlamadan, dinlemeden, bilmeden ya da araştırmadan vazgeçmesi... Hepsini geçtim, bir eksper 10-15 mikron için nasıl boyalı diyebilir ? Boyanın portakallığına, sedefine, tonlamasına hiç mi bakmaz ? Ben Toyota’ya dava açılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Araçlar 2 kere boyanabilir hatta mikronlarda referanslar 200 lere çıkabilir. Burda önemli olan boyanma işleminin fabrikasyon mu yoksa gerçekleşen bir kazadan mı kaynaklandığıdır. Piyasadaki “boyalı parça” algısı yanlış. Eline makine alıp parçanın her noktasında aynı mikronu yakalayamayan boyalı deyip geçiyor. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2020, 14:42:01 »
Bakıldığı zaman aynı kanıdayım. Oto rapor bayisine de söyledim. 15 mikron farka nasıl boyalı dersiniz. Hemde lokal boyalı. Araçlarda parçalar fabrikadan çıkarken 2 kat boyanmış olabilir ona da katılıyorum. Ama direkt hatalı kusurlu deniliyorsa art niyet ararım. Bir de reçine olan yeri gsteriyor ve burada lokal boyalı olduğunu söylüyorlar. Alacak kişide araç hakkında çok bilgisiz olduğu için aracın hatalı olduğunu düşünerek aracı almaktan vazgeçti.  Geri dönüşünüz için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2020, 15:56:25 »
YouTube da Tarcanlar Ekspertiz firmasının videolarını izlemenizi tavsiye ederim. Sizinle aynı durumda olan çok kişi olduğunu goreceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2020, 16:55:06 »
Tarcanlar daha çok hatasız denilip hatalı çıkan araçları buluyor. Bizim olay ise hatasız aracı hatalı etmeleri :)  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2020, 17:44:19 »
resimleri göremedim ama arka bagaj kapağındaki lokal boya için arabadan vazgeçen adamdan zaten almasın arabayı boşverin. :D Araç bu piyasada zaten hemen  satılır.. Geçmiş olsun..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2020, 18:05:40 »
:) Orası öyle tabiki de. Ama insanı sinir eden hata olmamasına rağmen ısrar ile hatalı demeleri. Şimdi bu gün aradılar servisten rapor almışsınız sanırım boya olmadığına dair bize gönderin düzeltme yapalım diyorlar. Ne kadar komik dimi  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 05, 2020, 19:17:40 »
 Bende arac alirken otorapora gosterdim. Aracta problem yok dediler. Yarinsi gun aku basmadi yeni aku aldik. Rapora baktim aku saglam yazmislar. Arac otoraporda kontrolde vov vov otuyordu lastikler hatali cikti...(arac ses yapiyor ama birsey demiyorlar)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 05, 2020, 19:26:21 »
Otorapora götürdüyseniz normal (:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 05, 2020, 23:24:51 »
Tarcanlar'ın bir videosunda vardı. Fabrikanın hatalı boya kaynaklı sıfır aracını 3 defa boyama hakkı olduğundan bahsedilmişti. Bir araçta mikron kalınlığı fazla çıkmış ancak araçta boya ve değişen olmadığını  anlatmıştı.

Videosunu da buldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2020, 03:35:23 »
İşini iyi yapan bir kaç Exper arkadaşları tenzih ederim.
Güzel ülkemde vatandaş arabadan anlamaz kendini usta ekspertiz diye gösterenlerde işten anlamaz ortaya mağdur araç sahibi çıkar,
Eline mikrometre alan Exper oldu, dinamometre ye bağlayarak motor yüzdesi verir oldular,sorsan en güvenli yöntem kendilerde herşeyi çok iyi bilirler,bu güne kadar araç alırken kendi memeleketimdeysem hiç bir zaman expere göstermedim kaportacı mekanikci baktı aldım,ben değer olarak gerçek ustaların meslek erbabının vereceği değeri referans alırım,
Sizede çok geçmiş olsun,aslında bir bakıma şanslısınız o kadar küçük mikron değerlerinde ki farklılık için araç almayan insan hiç almasın daha iyi çünkü araçta sonradan oluşabilecek doğal hatalar için bile başınızı ağrıtabilirdi.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2020, 06:46:34 »
Evet o anlamda kendimi şanslı hissediyorum. Herşeyin hayırlısı diyelim.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 06, 2020, 13:08:53
Tarcanlar'ın bir videosunda vardı. Fabrikanın hatalı boya kaynaklı sıfır aracını 3 defa boyama hakkı olduğundan bahsedilmişti. Bir araçta mikron kalınlığı fazla çıkmış ancak araçta boya ve değişen olmadığını  anlatmıştı.

Videosunu da buldum.

Adam bildiğin beni anlatmış. Benim araba kapıdaki gibi recine lekesi vardı. Ekspertiz yapan adam orayı gorunce zaten araç boyalı dedi. Hatta boyalı yer olarak orayı gösterdi. Ama lekenin çıkması sonucu bir şey diyemedi. Hemen üst kısımda ters bant var diye kıvırmaya başladı. Allah'ım herkese akıl ve fikir versin. Kimsenin karşısına boya makinesini alıp ölçüm yapan eksper çıkarmasın. Ayriyetten belirtmek isterim. Boyacı eksper arkadaşın bana söylediği bir laf çok komiğime gitti. Fabrikasyon boyalı araçlarda mikron olmaz tarzında bir laf dedi.  :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2020, 14:27:51 »
Tarcanların söylediği bir cümleye katılıyorum,öyle ustalar var ki ,boyama konusunda izmir'de bir mercedes'in kapısını çizmişler,genç çocuk abi 6.000.-tl verdim kapıyı boyattım dedi,şimdi mikronla ölçülüyor ve boyasız deniliyor.Artık şu ağır hasar dışında takıntılardan kurtulmamız gerekiyor,o zaman arabalar fabrikadan çıksın ve kapalı garajda dursun hiç binilmesin,galericiler ektiklerini biçiyor,vatandaş mağdur oluyor.
Tokay Ceritoğlu