Gönderen Konu: avensis airbag ışığı  (Okunma sayısı 1317 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
avensis airbag ışığı
« : Ağustos 04, 2020, 10:13:12 »
Selamlar.1.6 2010 t27 kasa avensisim güneş altında kaldığında sıcakta airbag arıza ışığı yanıyor.Airbag çiye gidiyorum koltuk altlarından hata verdiğini söylüyor.cihaza bağlayıp söndürüypruz sorun yok ama güneş altında kalınca yine hata veriyor.bununla ilgili olarak
1- nereden yapıyor olabilir
2- her seferinde sanayi ye gidip söndürtmek çok sıkıntı oluyor.Sanayiye girmeden arızayı söndüremiyormuyum.)aküyü söktüm 5 dk bekledim bağladım sönmedibaşka bir yolu varmı)

Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

avensis airbag ışığı
« : Ağustos 04, 2020, 10:13:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis airbag ışığı
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2020, 17:20:22 »
Işığın sönmesinden ziyade, ışığın neden yandığına odaklanmalısınız bence. Sonuçta hava yastığı kontrol ışığının yanık kalması, hava yastığının devrede olmadığını gösteriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2020, 15:18:39 »
Işığın sönmesinden ziyade, ışığın neden yandığına odaklanmalısınız bence. Sonuçta hava yastığı kontrol ışığının yanık kalması, hava yastığının devrede olmadığını gösteriyor.

Bilgisayara bağlayıp silince tekrar yansa bende yaptıracağım zaten ama silince sorun yok.Ne zaman sıcakta kalırsa o zaman yanıyor.Airbagçilere gidiyorum adam siliyor arıza görünmüyor nesini yapayım diyor.Anlık bi temassızlık olabilir diyor.
Benim bildiğim süregelen bir arızası olsa silersin kontağı kapatıp açarsın tekrar hata verir.ama bendeki öyle bişey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '24
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2020, 15:23:41 »
Hakan beyin de dediği gibi sildirip geçici çözümler üretmek yerine hava yastığı bağlantılarını, soketlerini kontrol ettirin. Gevşek bir kablo koltuğa her oturduğunuzda, ileri geri ayar yaptığınızda ışığın yanmasına sebep oluyor olabilir ya da direksiyon sargısında bir sorun olabilir. Hata veren yerin mümkünse soketlerini kontrol ettirin.