Gönderen Konu: 98 model 1.3 XL aşırı yağ yakıyor  (Okunma sayısı 1280 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 320000
  • Model Yılı: '98
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
98 model 1.3 XL aşırı yağ yakıyor
« : Ağustos 03, 2020, 01:09:34 »
Merhaba.
Aracım 1000 km’de 1000 - 1.200 gr. Yağ eksiltiyor.  Rölantideyken egzozdan duman gelmiyor ancak 3000 devire geldiğinde duman artıyor. Ustam motoru indirelim diyor ama şu aralar işsiz olduğum için böyle bir bütçem yok.
Sormak istediğim sorular şunlar:

1) Motordan herhangi bir sekman veya yatak sesi gelmiyor. Sesi gayet düzgün. Sanki o kadar da kötü durumda değilmişim gibi hissettiriyor motor.  Yalnızca subap keçelerini vs değiştirsem sonuç alamaz mıyım? Daha ucuz yollu bir çözüm olmaz mı?

2) Komple motoru indirip yaptırsam ustamın motoru gönderdiği herhangi bir rektefiyeciye güveneyim mi yoksa bu işle ilgilenen başka alternatifleri de araştırayım mı?

3) Motora Mobil 1 10-60 yağ denedim. Extended life denen üründü. Bilen bilir. Ancak herhangi bir çözüm alamadım. Bunun dışındaki katkı maddelerini kullanan oldu mu?

4) Taa ki rektefiye günü gelinceye kadar ( yani ben para kazanana kadar ) arabaya yağını ekleyip binsem beni ne gibi sorunlar bekler? Çok sıkıntı olur mu?

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

98 model 1.3 XL aşırı yağ yakıyor
« : Ağustos 03, 2020, 01:09:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 98 model 1.3 XL aşırı yağ yakıyor
« Yanıtla #1 : Ağustos 03, 2020, 11:41:14 »
Öncelikle geçmiş olsun,tabiri caizse aracınızın motoru dama demiş 10W60 yağ bile etki etmediyse artık o motor için rektifiyeden başka bir şans kalmamış maddi anlamda rahata kavuşana kadar yağına suyuna dikkat edin fazla sıkıştırmadan kullanın, rektifiye yaptıracağınız zaman ustayı iyi seçin her araca hizmet veren kişilerden uzak durun toyotaya hizmet veren gerçek kişilerle muhatap olun yoksa harcadığınız para boşa gider,
Diğer bir alternatif aracı satıp 1.6 olanlarından almanız daha mantıklı olur elinizdeki araca yapacağınız masrafı diğer aracı almak için üzerine koyarsınız ve şuanki araçta klima yoksa 1.6 klimalı olur yapacağınız masrafa değer.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 10, 2020, 16:09:20 »
Öncelikle geçmiş olsun,tabiri caizse aracınızın motoru dama demiş 10W60 yağ bile etki etmediyse artık o motor için rektifiyeden başka bir şans kalmamış maddi anlamda rahata kavuşana kadar yağına suyuna dikkat edin fazla sıkıştırmadan kullanın, rektifiye yaptıracağınız zaman ustayı iyi seçin her araca hizmet veren kişilerden uzak durun toyotaya hizmet veren gerçek kişilerle muhatap olun yoksa harcadığınız para boşa gider,
Diğer bir alternatif aracı satıp 1.6 olanlarından almanız daha mantıklı olur elinizdeki araca yapacağınız masrafı diğer aracı almak için üzerine koyarsınız ve şuanki araçta klima yoksa 1.6 klimalı olur yapacağınız masrafa değer.

Hocam çok teşekkür ederim. Arabamı çok seviyorum. 1.3 olması henüz bana dezavantaj hissettirmedi. Önümüzdeki ay rektifiyeye giriyoruz :)  Ayrıca arabayı aldığım zamanlardaki fiyatlarla şimdiki fiyatlar inanılmaz farklı. Rektifiye yaptırsam dahi zararda değilmişim. Sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum ekonominin geldiği şu hale. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 10, 2020, 21:26:31 »
Sekman atalım biraz daha gider gibi görüşlere itibar etmeyin,motor komple yapılsın,bulunduğunuz kenti bilemediğimiz için usta tavsiye etmek zor,motoru açan usta kendi rektifiye ustasını kendisi bulsun ki sonuçta bir sorun çıkarsa sorumluluk alma durumunda kalsın(hoş bu devirde böyle insan bulunmuyor).Yine önerildiği gibi yağı suyu izleyip sakin devirsiz kullanırsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 240000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2020, 01:37:30 »
Ben eaki arabam 1995 1.3 xl idi ayni sorun bende de vardi rwktifiye yaptirdim silindir kapagi degistirdim keceleri conta
vb.. degistirdim sorun cözulmedi 1.200 tl para verdim arabayi sattim 1.6 qldim gli special 1gr yag eksitmiyor sat gittisin.
corolla special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2021, 17:50:53 »
Güncelleme:

Sorun çözüldü arkadaşlar. Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Eylul ayında aracıma Muğla Yatağan Sanayi'nde İkiler Oto - Erkan Usta tarafında rektifiye yapıldı. Her şeyimiz yenilendi. Saat gibi çalışıyor. Motor düzeni inanılmaz güzel tuttu. Rektifiye'nin üzerinden 12000 km'yi devirdim. :) 
Değişen parçalar vb. soruları olan arkadaşımız olursa seve seve yardımcı olurum. Sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2021, 13:14:54 »
12 bin km’de hiç yağ eksiltti mi hocam? Ne kadar masraf çıkardı işçilik dahil? Ustayı araştırarak mı gittiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 19, 2021, 04:33:48 »
Şu an 22.000 km oldu ve herhangi bir yağ yakma sıkıntım yok. Motor gayet düzende. 5000 km'de max yarim litre gibi bir eksiltme mevcut. Bu da bizim araclar icin normal.

Ustayi degil de, rektifiyeciyi internetten bularak Izmir'den Muğla'ya gittim. Ustayı daha çok sevdim diyeyim. :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2021, 08:10:50 »
Şu an 22.000 km oldu ve herhangi bir yağ yakma sıkıntım yok. Motor gayet düzende. 5000 km'de max yarim litre gibi bir eksiltme mevcut. Bu da bizim araclar icin normal.

Ustayi degil de, rektifiyeciyi internetten bularak Izmir'den Muğla'ya gittim. Ustayı daha çok sevdim diyeyim. :)
Merhabalar,
Aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle,eğer İzmir'de ikamet ediyorsanız Muğla'ya kadar gitmeye gerek yok, İzmir'de oğuz oto var ustalar son derece kalifiye kişiler,gidenler çok memnun formdan ve Google dan araştırabilirsiniz,
Esen kalınız.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.