Gönderen Konu: Turbo Basınç Sensörü arızası  (Okunma sayısı 3121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Turbo Basınç Sensörü arızası
« : Temmuz 29, 2020, 21:43:58 »
Merhabalar değerli arkadaşlar benimde aracımla ilgili bir sorunum var.detaylı şekilde sizlere anlatacağım.Aracım corolla d4d 2008 model dizel bundan 2 ay önce p2227 ve p0236 arıza kodu verdi.Ustaya götürdüm turboda sıkıntı var dedi kalktık çıkma turbo taktık 1-2 ay bi sıkıntı yaşamadım ama sonra yine aynı hatayı verdi.Bu sefer servise götürdüm bana ecm turbo motor tesisatı ve barometrik basınç sensörü bu 4 parçayı sırayla değiştiririz dediler arıza giderilene kadar tabi ben vazgeçtim.Sonrasında tekrar servise götürdüm detaylı bir kontrol yaptılar sorunun aracın beyninde ve motor tesisatında olabileceğini söylediler.Sonuç olarak beyni değiştirdim yanlız aynı sorun tekrar etmeye başladı.Şimdi arıza tam olarak şu şekilde cereyan ediyor.Seyir halindeyken arıza lambası yanmıyor herhangi bir trafik ışığında durduğumda araç rölantideyken hiç beklenmedik bir anda arıza lambası yanıyor ve turbo devre dışı kaldığı için araç çekişten düşüyor.Stop edip tekrar çalıştırdıktan sonra herşey yine normale dönüyor ama arıza lambası yanık halde kalıyor.1 gün sonra da yanan arıza lambası kendiliğinden sönüyor.Bu sıkıntıyı çözebilmem için ne yapmam gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Arıza Kodları P2227-Barometrik basınç sensörü A devresi/aralıklı/düzensiz
                   P0236-Turboşarj / Süperşarj Takviye Sensörü "A" Devre Menzili / Performansı

Toyota Club Türkiye

Turbo Basınç Sensörü arızası
« : Temmuz 29, 2020, 21:43:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Turbo Basınç Sensörü arızası
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2020, 22:48:10 »
Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun aracınızın sorununu anlık veri okuyabilen tecrübeli kişiler çözebilir,nerede ikamet ettiğiniz hakkında bilgi verirseniz usta/servis tavsiyesi yapılır formda aktif olan tecrübeli ustalarımız da mevcut onlar daha iyi yönlendirme yaparlar, malesef piyasadaki bir çok usta ekranda okudukları arıza kodunun açıklamasına bakıp ilk etapta onunla ilgili parçayı değiştirmeye yönelik uğraşta bulunuyorlar alınan arıza kodunun başka bağlantılı yönlerine bakma zahmetinde bulunmuyorlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2020, 23:28:10 »
Teşekkür ederim Ümit Bey maalesef bu zamanda güvenilecek usta bir elin on parmağını geçemeyecek kadar az,şuan ki yeni yetme ustalarda günü birlik iş yapıyor.düşünceleri günü kurtarmak başka birşey değil.Bu arada Diyarbakırda ikamet ediyorum bildiğiniz tanıdığınız ve dediğiniz gibi anlık veriyi okuyabilecek işinin ehli bir usta varsa yönledirirseniz çok iyi olur.ilginiz için Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2020, 23:51:14 »
Teşekkür ederim Ümit Bey maalesef bu zamanda güvenilecek usta bir elin on parmağını geçemeyecek kadar az,şuan ki yeni yetme ustalarda günü birlik iş yapıyor.düşünceleri günü kurtarmak başka birşey değil.Bu arada Diyarbakırda ikamet ediyorum bildiğiniz tanıdığınız ve dediğiniz gibi anlık veriyi okuyabilecek işinin ehli bir usta varsa yönledirirseniz çok iyi olur.ilginiz için Teşekkür ederim.
Bulunduğunuz bölgede tanıdığım işinin ehli usta bilmiyorum ama o bölgede veya yakın illerde ikamet eden form üyelerimizin tecrübe ettiği servis&usta olabilir,yine form moderatörümüz ve form üyemiz tecrübe konusunda Toyota piri ustalarımız @Ahmet Güve (8047) ve @Ufuk Sönmez (16363) beyler
(anlık incelemeden fikir beyan etmek zordur) belki tahmini veya nokta atışı tespitte bulunabilirler.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2020, 00:12:32 »
Çok teşekkür ederim Ümit bey dediğiniz arkadaşlara mesaj atarım umarım sorunu çözmede yardımcı olabilirler.