Gönderen Konu: Araçtan Hareket Halinde Belirli Hızlarda Gelen Islık Sesi  (Okunma sayısı 7333 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür edildi
Merhabalar,

Aracım ile hareket halinde giderken, özellikle rüzgarlı havalarda ve uzun yolda, direksiyon hafif sola veya sağa dönük iken ıslık sesi geliyor. Daha önce bu konu için servise götürdüm. Balata ve diskleri temizlediklerini tekrar olmayacağını söyledirler. Fakat geçen haftalarda 2000 km ye yakın uzun yol yaptım araçla ve problem tekrarlandı. Sürekli bu sese maruz kaldım.  ikinci bir sorun da sürücü koltuğunun sol tarafından araçla ilk hızlanma ve yavaşlamak için frene batığımda ses geliyor. Yandaki plastiklerin esneme sesi. Bu iki sorunu başka yaşayan ve çözüm bulabilen oldu mu acaba ?

Daha önce youtubede hareket halinde gelen sesi bir abimiz paylaşmıştı. Fikir vermesi açısından onu paylaşıyorum

2013 Opel Corsa 1.2 Essentia (2013-2018)
2014 Renault Fluence 1.5 DCI Icon EDC (2018-2020)
2020 Toyota Corolla 1.6 Dream Multidrive S (2020-...)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3500
  • Model Yılı: '19
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Araçtan Hareket Halinde Belirli Hızlarda Gelen Islık Sesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2020, 12:40:02 »
Ayni ses ara ara surekli değil ozellikle soguk havalarda yapiyordu simdi ses yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2020, 12:45:02 »
Aynı ses geliyor bende de. Fakat 1500-1800 devirler arası geliyor. CVT şanzımanın karakteristik sesi dediler bir kaç yerde. Düz giderken de var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2020, 13:04:25 »
CVT şanzıman karakteristik sesi çok mantıksız hocam. Balata değiştirenlerde kesilmiş. Bende garantiden değişim isteyecem. Ama aynısını yaparsa ne yapacaz bilmiyorum :)
2013 Opel Corsa 1.2 Essentia (2013-2018)
2014 Renault Fluence 1.5 DCI Icon EDC (2018-2020)
2020 Toyota Corolla 1.6 Dream Multidrive S (2020-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2020, 14:17:00 »
CVT şanzıman karakteristik sesi çok mantıksız hocam. Balata değiştirenlerde kesilmiş. Bende garantiden değişim isteyecem. Ama aynısını yaparsa ne yapacaz bilmiyorum :)

Servise 1000 bakımına gittiğimde söylemiştim. Balata olayı 2013-2018 arası modellerde 75-140 km/saat hızlarda geliyor. Sizin modellerde o yok dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2020, 17:38:39 »
Lastiklerin modeli ne?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 27, 2020, 19:38:26 »
Lastiklerin modeli ne?
Michelin Primacy 4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 27, 2020, 20:26:26 »
Merhabalar,

Aracım ile hareket halinde giderken, özellikle rüzgarlı havalarda ve uzun yolda, direksiyon hafif sola veya sağa dönük iken ıslık sesi geliyor. Daha önce bu konu için servise götürdüm. Balata ve diskleri temizlediklerini tekrar olmayacağını söyledirler. Fakat geçen haftalarda 2000 km ye yakın uzun yol yaptım araçla ve problem tekrarlandı. Sürekli bu sese maruz kaldım.  ikinci bir sorun da sürücü koltuğunun sol tarafından araçla ilk hızlanma ve yavaşlamak için frene batığımda ses geliyor. Yandaki plastiklerin esneme sesi. Bu iki sorunu başka yaşayan ve çözüm bulabilen oldu mu acaba ?

Daha önce youtubede hareket halinde gelen sesi bir abimiz paylaşmıştı. Fikir vermesi açısından onu paylaşıyorum
Araç ne olduğu bilgisi verilmemiş,
Genel yorum yapacak olursak direksiyon sistemi elektrik destekli olduğu için servo motorda sıkıntı olabilir, kontrol ettirmeniz de fayda vardır,şikayetiniz sağa sola dönük halde olduğu için motor ses yapabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 350
  • Model Yılı: '21
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2020, 10:33:46 »
hocam kolay gelsin sanırım bu ön balatalardan geliyor balataların hava kanalları balata tozu ile doluyor
normalde hava ile bu balataların tozların dışarı  atılması gerekiyorken arada biriktiği için bu sesi yapıyor.Balata tipinde problem olduğunu  Ankara Efe ye  bu iş için gittiğimde öğrendim toyotanın yeni balata gönderdiğinde  balata değişimi yapacağını söylediler.yalnız bayiye gittiğinizde bu videoyu onlara gösterin.
03'Corolla Sol Manuel       41500-261000
19' Corolla Vision Mds       0-....
21' Corolla Dream Hybrid  0-....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 35 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2020, 14:52:05 »
Merhabalar herkese. Benim aracım da 2020 model Dream MDS. Son zamanlarda ben de belli belirsiz bir ıslık sesi duymaya başladım özellikle sessiz yollarda ve cam açıkken giderken. Düşük hızlarda ve devirlerde geliyor sanki. Araçta BRC Comfort marka tüp var ve ben tüple ilgili olabileceğini düşünmüştüm ama benzine aldığımda ve gaz vermeden devam ederken de yapıyor. Bu bir sorun olarak mı algılanmalı bilmiyorum ama benzer şikayeti olan var mı acaba?
Corolla Dream MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2020, 18:26:37 »
arkadaşlar bu balata tozu problemi yoğun gaz fren şeklinde şehiriçi kullanımlarda balata tozu birikimi artıyor, lastiği söküp fırça ile temizleme sorunu çözer, ya da balata temizleyici spreyler var ses geldiğini hissettiğinizde ön balatalara sıkın bir süre bekleyin ve balataları su ile yıkayın ses kesilir, bu arada balataların ıslak kalması veya uzun süreli park durumlarında balatalarda kumlanma dediğimiz paslanma da olabiliyor, ilk anlattığım sprey uygulaması yine basit çözüm, spreyleyin ve sonra biraz dolaşarak hafif frenleme yaparak sürtünmeyi dinleyin kesilecektir
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2021, 09:40:46 »
selam, aynı problem ekim 2020 çıkışlı aracımda da başladı. aynı problem olduğu için tekrar konu açmak istemedim.

Araç 6000 km de. Balata sesi gibi algılıyorum ben de konuyu.

Şuan bu konu için servis balata mı değiştiriyor. Bilgisi olan var mı acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 90000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 15, 2021, 23:41:22 »
Merhabalar,

Bu ses balata sesi ses gelirken frene dokununca ses kesilir serviste balatalara kanal açıp deniyorlar olmazsa değişim oluyor kronik bir ses