0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2018 model Corolla aracımı bayiden alırken taktırdığım sac karter koruma paslanmaya başlamış. Uygun yerde fotoğraf çekebilirsem ekleyeceğim. Normal bir durum mu? Zararı olur mu?
Taktıkları malzeme galvanizli saç değilse paslanması gayet normal,heleki kışın karlı buzlu yerde ikamet ediyorsanız yola dökülen tuzdan dolayı daha erken paslanma çürüme oluşur elinizden geliyorsa korumayı söküp uygun şekilde zımpara yaptıktan sonra Antipas boyası sürüp ardın siyah demir boyası ile boyayınız çürümesi paslanması gecikir.
Değinşz yöntemler benim de aklıma geldi ama garantiye girer mi onu merak ediyorum.
Bu pas aracı etkilemeyecekse benim açımdan çok problem olmaz. Bu kadar çabuk paslanmasını beklemiyordum açıkçası. Mesaj Birleştirildi: Temmuz 26, 2020, 21:54:06
Eğer karasör ile bire bir temas halinde olan yerlerde paslanma varsa pas atlama yaparak korozyona sebeb olur o yüzden otomotiv sektöründe bağlantı noktalarında aleminyum veya çelik alaşımlı duruma göre değişkenlik gösteren vidalar bağlantı elemanları kullanılır hurda demir özelliğinde olanlar galvanizli olmayan malzemeler çok erken paslanma yapar genelde karter muhafazasının plastik kullanılmasının sebebi hem korozyonı önlemek hemde ağırlığı düşürmektir,eski Tofaş ve Renault araçların erken çürümesinin sebebi kaportada kullanılan sacın kalitesiz hamurdan olmasından dolayıdır, velhasıl sizin araçtaki muhafazanında sökülüp temizlik işlemi yapılmalı ve ardından Antipas sonrasında demir boyası ile boyanmalı yoksa pas diğer organlarada sıçrar,yada söktürün direk kurtulun.