0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benzin pompasi bozulmis,Enjektorlerin hepsi bozulmus,Cikma bulduk 10 adet, 2 tanesi saglam cikti.Orjinal enjektorler 3500 tl adetYansanayi enjektor bulmus sahibi 500tl adetBazi civatalar bile lpgnin ısısından gevremis, saplamalar kirildi,Saplamalari sokmek icin motoru indirmek zorunda kaldim.Az once motoru yukledim, tesisati bagliyordum, bu gece marsa basarim nasipse.
Sonuc;Yan sanayi enjektorler ile arac calismadi,LPG yi tekrar taktik, arac gitti.
1.6 avensislerde de lpg uyumsuzluğu var mı?ozellikle 2005 model olan kasalarda?
1,6 larda problem yok hatta 2.0 lardada stag ve kme marka çok nokta enjeksiyonlu lpg sistemi takılıyor ve uyumlu olarak çalışıyor.Tanıdığım bir arkadaş polonyadan stag getirtip aracına taktırdı 2 seneden beri problemsiz kullanıyor.
Epeydir foruma girmemişiz. Bu arada biz daha ruhsata işlenmeden LPG yi söktük. Durum iyi. Emme manifoltuna nozulların yerine vida atıp conta yerine silikon kullandık. üstüne de siyah sprey boya attık.Şimdilik her şey yolunda.İhtiyacı olan varsa CANGAS enjektör seti, regulatör (gaz beyni) elimizde var. Tankı ve filtreleri attık çöpe.
2005 model 2.0 Avensis otomatik aldım. LPG sistemini söktüreceğim. Söküm diğer sistemlere (manifold vb.) zarar verir mi?