Gönderen Konu: Trafik Cezasına İtiraz Hk.  (Okunma sayısı 789 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Trafik Cezasına İtiraz Hk.
« : Temmuz 21, 2020, 22:18:59 »
Merhabalar. 1 temmuz 2020 tarihinde saat 15:53'te hız limitinden ceza yazmışlar aracıma. Fotoğraf vs mevcut değil gelen kağıtlarda. 2 adet kağıt gelmiş biri "Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı" diğeride "Trafik İdari Para Cezası Karar tutanağı" Olarak geçiyor.

Ceza 20 gün sonra elimize ulaştığı için belirtilen yolu tam olarak hatırlayamadım. Kağıtlarda belirtilen yere bizzat gittim detaylıca inceledim. Cezayı yazdıkları yerde trafik ışıkları mevcut ve kırmızı ışıktan hızlanıp belirtilen hız limitine ulaşmam için aracın en az 2.0 motora falan sahip olması gerekir 1.4 Corolla ile bu mesafede belirtilen hıza ulaşmam açıkçası mümkün değil. Yeşil Işığa yetişmek için hızlandığım düşünülürse yeşil ışıktan geçmem gereken hız 50 km yazıyor tabelada. Bana kesilen para cezası ise 288 Tl. Yani tam kırmızı ışıkların orada cezayı yazmış olsalar 288 tl değil 1000 küsür tl para cezası gelmesi gerekirdi hız sınırı ihlali %50'yi geçmiş olur çünkü. Ve cezanın kesilmiş olduğu yerde hiçbir radar uyarı levhası hız sınırı levhası vs yok sadece kırmızı ışıklardan 50 ile geçilmesi gerektiğini belirten bir levha mevcut. Nereden bakarsam bakayım tutarsız bir para cezası var önümde ve bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. O güzergahta o hızda ceza yemiş olmam mümkün değil. Ve zaten yolda da radar olduğunu belirten hiçbir levha mevcut değil.

İtiraz için neler yapmam gerekiyor. İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum ve itiraz etmek istiyorum açıkçası. Teşekkürler
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

Trafik Cezasına İtiraz Hk.
« : Temmuz 21, 2020, 22:18:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 116000
  • Model Yılı: '12
  • 18 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafik Cezasına İtiraz Hk.
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2020, 23:54:54 »
Sulh Ceza mahkemesine tebligat tarihinden itibaren 15 gün içerisinde başvurmanız gerekiyor. Mümkünse olayın teknik detaylarına girmeden, radar levhası olmadığı hususunun üzerinde durarak itarazda bulununuz. Benzer dilekçeleri nette kolaylıkla bulabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2020, 06:09:21 »
İlk önce tebligat tutanağında yazan ceza maddesini yazarmısınız ona göre yorum yapalım,belki hız limiti aşımından değildir başka bir maddeden yazmış olabilirler hız limşt aşımlarında foto olmayabilir ama diğer maddelerden yazarken foto olmak zorunda eğer taleb ederseniz fotoğraf paylaşırlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2020, 08:34:54 »
Geçmiş olsun. Seyir halinde cep telefonu ile konuşmanın ve kırmızı ışıkta geçmenin cezası da 288 Tl. Size hangi maddeye istinaden ceza yazmışlar? Gerçi hız limitinden yazmışlar diye belirtmişsiniz ama..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2020, 09:30:42 »
Hız limit aşımı diye geçiyor sanırım %10 ila %30 arası imiş.

Yüksek hızın yazımı kurallar gereği yasak olduğu için söylemiyorum ama otobanda seyredilmesi gereken hız limitinin biraz üzerinde bir hızdan ceza kesilmiş
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2020, 09:54:24 »
Yazılanlara ek olarak yasak alanda sollama yapmak ve cep telefonu kullanmakta 288 tl lik cezaya giriyor,belki cezayı fahri trafik müfettişi yazmış olabilir , hız sınırı geçildi ise bunun bir kaydı olmuyor mu?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2020, 10:31:31 »
Hız limit aşımı diye geçiyor sanırım %10 ila %30 arası imiş.

Yüksek hızın yazımı kurallar gereği yasak olduğu için söylemiyorum ama otobanda seyredilmesi gereken hız limitinin biraz üzerinde bir hızdan ceza kesilmiş
Kesilen ceza otoban hız sınırının yüzde 10'luk toleransından da fazla ise demek ki trafik ışıkları olan bir yer olmaması lazım. Şehir içinde o hızları yapmayacağınızı düşünerek konum olarak yanlış yeri mi değerlendiriyorsunuz acaba.

Eğer radarla hız kontrolü yapılan bir yerdeyseniz. Radar uygulaması öncesinde 2 3 km geriye radar levhası konulur, uygulama sonrası kaldırılır. Sürekli radar uygulaması yapılıyorsa sabit radar levhası olur. Radarla hız kontrolü ister sabit radar isterse seyyar radar aracı olsun ihlalleri kayıt altına alır ve belirli süre arşivler. Siz itiraz ettiğinizde mahkeme o kayıtları isteyecektir. Eğer belediyelerin kurduğu sabit radarlarsa ihlal durumunda işlem nasıl yapılıyor bilmiyorum, ancak onlarda arşivleniyordur.

Acaba siz ışıklardan 55km üstü bir hızla geçtinizde yazan kişi hızınızı yanlış mı yazdı?

Sonuçta bir hata olduğunu düşünüyorsanız dava açmanız gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '16
  • 10 kere teşekkür etti
  • 66 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 22, 2020, 19:44:56 »
geçmiş olsun. öncelikle cezayı yatıracaksınız erken yatırınca zaten bir indirim oluyor. sonra makbuzun üzerinde itirazın hangi mahkemeye yapılacağı yazar o mahkemeye ceza makbuzu ve itiraz dilekçesi ile başvuruda bulunuyorsunuz. Belirtilen süreyi aşmayın yoksa hakkınızı arayamazsınız. Radar cezalarında görüntüyü saklıyorlar itiraz olursa diye. Muhtemelen iptal olmayacaktır. Yeniden geçmiş olsun

NOT:
Yakın zamanda bana telefonla konuşma cezası yazdılar. Ben okulda sınav yaptığım saati yazmışlar. araç kapının önünde kamera görüyor. benim olmam imkansız. cezayı ödeyip itiraz ettim, kamera görüntüsünü de ekledim. saati hatalı yazılmış dediler ve cezayı iptal etmediler :D
Gazi Mustafa Kemal Atatürk