Gönderen Konu: Corolla soğuk motor benzin kokusu  (Okunma sayısı 11428 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Corolla soğuk motor benzin kokusu
« : Nisan 11, 2009, 22:31:03 »
Aracım 2001 corolla AT sabah ilk çalıştığında yoğun bir benzin kokusu var neden olabilir?

Toyota Club Türkiye

Corolla soğuk motor benzin kokusu
« : Nisan 11, 2009, 22:31:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla soğuk motor benzin kokusu
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2009, 01:28:28 »
    Motorunuz benzini tam olarak yakmıyor..Ondandır bu duruma.Ama niye tam yakmıyor o konuda net bir şey diyemeyeceğim...Bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır diye düşünüyorum..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2009, 11:12:20 »
Aracınızın ateşleme ve yakıt sisteminde herhangibi bir problem yok ise Otomatik jigle devrede olduğu için zengin karışım gerçekleşiyor bundan dolayı benzin kokusu duyuyor olabilirsiniz Umut bey.Benim görüşüm bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2009, 11:27:23 »
1997 model corolla aracımda benimde son zamanlarda hissettiğim ilk çalıştırmadaki koku rahatsız edecek derece neden kaynalandığını anlamış değilim. aracım gazda  çok tassarruflu yakmakta  benzinde sadece ilk çalıştırmada veya bir kaç kilometre çalıştırıyorum, ateşleme sisteminde sıkıntı olsa, bir şekilde belli olur acaba enjektörlerde bir sıkıntı mı var acaba?   
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2009, 14:01:19 »
Aracım 2001 corolla AT sabah ilk çalıştığında yoğun bir benzin kokusu var neden olabilir?

Benzin kokusu nereden geliyor?Iceriden mi? Egzosttan mi?On taraftan mi?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2009, 14:37:48 »
bujilere bağlıyorum ben olayı aslında..tam yakamıyor olabilir benzini
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2009, 15:43:38 »
bujilere bağlıyorum ben olayı aslında..tam yakamıyor olabilir benzini
Yakma işlemi sadece bujlerle alakalı değil ki Türkay.
Buji, buji kablosu vs.

@Ateşleme sisteminde varsa eksikler haricinde motor soğuk oldugu icin ilk çalıştırmada bu koku gelebilir.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2009, 15:45:17 »
tabii ki sadece bujiyle alakalı değil ama bence ilk bakılması gereken şey buji, son aşama yahu :) o yakıyor sonuçta, ordan başlayıp geriye dopru gitmek lazım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2009, 16:22:16 »
Benzin kokusunun birkac sebebi olabilir.Benzin gelis borusu ya da donus borusunda sizinti olabilir.Benzin deposu gereginden fazla doldurulmus olabilir.Buharlasma emisyon kontrol kutusundaki filtre tikanmis olabilir.Yakit enjeksiyon sisteminde bir problem olabilir.Enjektorlerde bir sizinti olabilir.

Bujilerinden memnun musun Turkay? Fabrikanin onerdigi bujilere gecmeyi dusunuyor musun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Nisan 12, 2009, 16:24:14 »
ahmet abi ben bujilerden ciddi anlamda memnunum, yine bunlarla değiştircem, şu anda 12000km yol yaptım bu bujilerle belki daha bile fazladır, hala daha memnunum, ilk günkü kadar çekmiyordur muhakkak ama çekiş kaybı çok az

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 12, 2009, 16:26:37 »
Memnunsan zaten degistirmeye luzum yok. Bne seni ikna edeyimd erken, sen beni ikna edeceksin bu gidisle :D Ama ben, ikna olsam da sadece fazla para vermemek ugruna almam :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 14, 2009, 20:32:30 »
enjektörleri sabit sanıyordum ama sağa ve sola dördününde dönebildiğini tesbit ettim ayrıca birinde dip kısmında  ıslaklık diye tabir edebileceğim bir sızıntı var ama elimle dokununca elime bulaşmıyor sanırım sızıntı önceden olmuş ve benzin tozlu zeminde iz bırakmış  ama tam bir fikrim yok öyle çokta değil belki çok önceden oldu fakat dikkatimim çekmedi bilemiyorum fikri olan paylaşırsa sevinirim.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 14, 2009, 21:15:19 »
Adem Bey, gozlemlediginiz bu olayin disinda yakit tuketiminde, arabanin calismasinda sikayetci oldugunuz bir yer var mi? Siz de benzin kokusu aliyor musunuz?

Enjektorlerin sabit olmasi lazim, elle dokunuldugunda gevseklik varsa bu normal degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2009, 08:32:27 »
Ahmet Bey hepsini denedim sağa ve sola hareket ediyorlar çalışmasında bir sıkıntı yok her şey normal ancak daha önce duymadıığım motor soğukken gelen benzin kokusu var egzos yeni  aracın yakışını kontrol etmedim çünkü benzinde kullanmıyorum tek nokta sistem var düz yani hemen tüpe geçtiğim için koku sorunu da hemen geçiyor zaten onun için şimdiye kadar pek önemsemedim ancak aracın bir arızası  varsada ilerlememesi için gidermek isterim
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 15, 2009, 12:14:14 »
aynı sorun bende de var Adem abi ben araba konusunda biraz titizimdir hemen ustaya gösterdim benzinde çalıştırdım her yerini kontrol ettiler ve sonuç : bişey bulamadılar. benim sıralı sistem lpg var dolayısıyla lpgye hemen geçmiyor ve motor soğukken otomotik jiklede lpgye geçene kadar zengin karışımla çalıştığı için yapıyormuş kokuyu çünkü havanın sıcak olduğu  günlerde koku falan yok araçta. 2 gün falan çalışmadığı zaman hava da soğuksa motor ısınana kadar çok fazla olmasa da bi koku yapıyor senin de aynı sebeptendir sanırım.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 15, 2009, 13:54:28 »
Alıntı
Enjektorlerin sabit olmasi lazim, elle dokunuldugunda gevseklik varsa bu normal degil.
Servisle görüştüm sağa  ve sola hareket etmesi gerekiyormuş, yani normali bu eğer haraket etmezse sorun var demektir dediler. Ayrıca Emrah bizim Antalyada havalar gayet sıcak daha önce yapmıyordu bi sebep vardır. ama şimdilik araştırma aşamasındayım, araç soğuk olarak gitmediği için servise anlaşılmıyor, aracıda işim dolayısı ile bırakamıyorum ama bir ara yaklaşık 1 sene önce rölanti sorunu nedeni ile Gaz montaj ustam Karbonunu yükselttim gibi bir şey söyledi ne demek istedi anlamadım ama o zaman sorun kısmen çözülmüştü sorun ise motor soğuk iken gaza geçtiğimde stop etmesi idi neyse çok büyük bir sorun olduğunu sanmıyorum benzindede kullanmadığım için şimdilik beklesin, aslında sorun olarak görmüyordum ancak konu açıldığı için paylaşmak istedim. Ha bu arada araç soğuk iken çalışırken eksozdan su damlıyor (bir miktar çıkması motorun sağlıklı olduğunu gösterdiğini biliyorum ama  ::)) sanki benim araçta fazla çıkıyor gibi geçende dikkat ettim bayağı bir atıyor, beyaz duman yok (Hatta Duman hiç yok sadece sıcak hava ve ses geliyor  :D)silindire su karışıyo diyecem değil, Radyatörde su eksiltmede yok ama yedekten takviyede yapıyor olabilir.
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 15, 2009, 15:10:34 »
Oyleyse hicbir problem yoktur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 17, 2009, 22:47:42 »
1997 model corolla aracımda benimde son zamanlarda hissettiğim ilk çalıştırmadaki koku rahatsız edecek derece neden kaynalandığını anlamış değilim. aracım gazda  çok tassarruflu yakmakta  benzinde sadece ilk çalıştırmada veya bir kaç kilometre çalıştırıyorum, ateşleme sisteminde sıkıntı olsa, bir şekilde belli olur acaba enjektörlerde bir sıkıntı mı var acaba?  

Gazcılar genelde kolay ayar yapabilmek için hava girişini bantla kısıyorlar.Bu da benzinde böyle koku yapmaya fln neden oluyor,iyi yanma olmadığı için.