Gönderen Konu: TOYOTA COROLLA RÜZGARDAN AŞIRI ETKİLENME  (Okunma sayısı 5063 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA COROLLA RÜZGARDAN AŞIRI ETKİLENME
« Yanıtla #20 : Ağustos 26, 2020, 09:05:17 »
Lastiktendir yok karter korumadandir yok sundandir yok bundandir. Gecin bunlari arkadaslar kendinizce neden olarak one surdugunuz seyler diger araclarda da var ya da yok. En basiti 0 aldigim corollanin uzerinde dunlup lastik vardi araba ruzgarlardan etkileniyordu 2 yil sonra lastikleri sert diye degistirip michelin taktim yine ayni. Araba ruzgardan etkileniyor. Bunlari gecin. Bahanelere siginmayin. Sorun aerodinamikte.
Sorun sadece lastikte denilmedi zaten , lastik bir nebze hıza bağlı olarak azaltır ayrıca taktığınız lastik ya primacy yada energy dir diye tahmin ediyorum ,lastik üzerindeki yuvarlanma direncine bağlı C ve A değeri bile fark eder,bunun yanında mesela pilot Sport takarsanız diğer lastiklere oranla daha az hissederseniz ama yine de etkilenir .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 26, 2020, 09:05:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 26, 2020, 11:03:40 »
Lastigim pilot sport w idi ama yine birsey degismemisti. Ruzgardan etkilenme ayni idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 26, 2020, 17:22:02 »
Lastigim pilot sport w idi ama yine birsey degismemisti. Ruzgardan etkilenme ayni idi.
o zaman bir şey diyemem
performans lastiği ile konfor lastiği arasında dediğinize göre aracı yere tutuşunda bir fark yok demiş oluyorsunuz tecrübenize göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba toyota ailesi
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '15
  • 11 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 11, 2020, 12:42:55 »
       Merhaba.Benim 2015 Toyota Corolla aracımda da aynı problem var.Benim önceki arabam Megane 2 de aynı sorun vardı.Dingilini söktürüp tornacıda ölçtürdüğümde arka tekerin sabitlendiği milin yamulduğunu gördük.Onu düzeltince arabanın dengesi yerine gelmişti.Sıfır aldığım corolla aynısını yapınca servise götürdüm.Ölçüp tarttılar.Ön amortisör üst kulelerinde sorun olabilir dediler.Ben aracı özel bir serviste yine ölçtürmek istedim.Servis ustası boşuna uğraşma dedi.Toyotanın arka tarafı hafif kaldığı için bu problemi yaşıyorsunuz ,virajlarda bir çukura veya bozuk yere denk geldiğinizde de savrulma hissi yaşarsınız demişti.
      Bunun üzerine aracımla barışık yaşamaya karar verdim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 11, 2020, 23:13:52 »
İş araci caravelle kullaniyorum bilmem kac tonluk yuklu arac bile 120 ile gidince yalpaliyor guven vermiyor sahsi dusuncem corolla genel olarak emsallerine gore fiyati uygun bir de yerli uretim yani montaj oldugundan en ufak hususlarda bile hunharca elestiriliyor hor görülüyor "elin tavuğu bize kaz görünüyor"
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyota
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 23, 2020, 17:50:09 »
iyi günler 2015 model toyota corolla aracımın rüzgarlı havalarda rüzgardan aşırı derece etkilendiğini gözlemliyorum.daha önce kullandığım hiçbir araçta yaşamadığım bu rüzgardan etkilenme durumunu yaşayan ve bunun sebebini bilen araştıran arkadaşlarım yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.şimdiden teşekkürler
merha
kesinlikle haklısınız bende aynı sorunu yaşadım arac rüzgarda çok sallandı bende bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim bundan önceki aracım 2015 skoda fabia'idi aracın yanal rüzgarlarda yol tutuşu harikaydı toyota beni bu konuda çok şaşırttı hiç memnun kalmadım aracı yolda tutmakta zorlanıyordum
allah birdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 23, 2020, 18:12:13 »
merha
kesinlikle haklısınız bende aynı sorunu yaşadım arac rüzgarda çok sallandı bende bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim bundan önceki aracım 2015 skoda fabia'idi aracın yanal rüzgarlarda yol tutuşu harikaydı toyota beni bu konuda çok şaşırttı hiç memnun kalmadım aracı yolda tutmakta zorlanıyordum
E160 kasa rüzgardan biraz etkileniyor bu bir gerçek ama çokta kötü değil,sebebi kasanın rüzgar tutmasından yüksekliğinden süspansiyon dan kaynaklanmakta,
Aracı tanıdıkca alışıkacak bir durumdur bir süre sonra nerede ne yapacağını anladıkça daha zevkli sürüş elde edersiniz.
Şimdiki araçlar çok konforlu biz eskiden yolda arscı tutmak için özel çaba sarf ederdik aracın direksiyonunda 1 tur boşluk olurdu.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.