0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iyi günler 2015 model toyota corolla aracımın rüzgarlı havalarda rüzgardan aşırı derece etkilendiğini gözlemliyorum.daha önce kullandığım hiçbir araçta yaşamadığım bu rüzgardan etkilenme durumunu yaşayan ve bunun sebebini bilen araştıran arkadaşlarım yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.şimdiden teşekkürler
Erhan bey bu sorun lastik degisimi, rot balans ayari vb. gibi ayarlamalarla duzelecek bir sorun degil. 98 corollada da ayni sorun vardi. 2011 2012 corollada da ayni sorun vardi. Araclarda fabrika cikisli lastikler ve rot balans syarlari vardi. Fakat ruzarga gezme sorunu 98 corollada da vardi 2011 2012 dizel corollada da vardi. Kendinizce sebebler uretmeniz bence yanlis. Hadi diyelim 1 ya da birkac aracta bu nedenlerden kaynakli olsun. Fabrika cikisli sifit arabada da bu sorunu neye baglayacaksaniz. Demekki bir sorun var. Biraz toz kondurun toyotaya. Sonucta toyota da kul yapisi. 98 model corlla aracimda bozuk yola girdimmi direksiyonda takir takir ses gelirdi. 2011 2012 corollada da ayni ses vardi. Servis bunlar boyle japonya yollarina gore yapolmis direksiyon ve arac derdi. Tabi yutturduguna. Su anda baska marka arac kullaniyorum. Onuda sifir almistim ama bunda ruzgarda gezinme ve direksiyo daki ses sorunu yok. Bunun bedeni ne olabilir. Bu aracimda yine uzak dogu araci ama onda toyotadaki bu sorunlar yok.
Merhaba,Ben de bu güne kadar golf, a3, a1 ve şu anda da corolla kullanıyorum. Aralarından rüzgarda en az etkilenen a1, en çok etkilenen ise corolla. Hatta eşim bile bu araba çok sallanıyor dedi geçenlerde. A1'de spor süspansiyon ve ince yanaklı lastikler varken corolla'da crossclimate kullanıyorum. Bence durum tamamen kasanın ve yürüyen aksamın aerodinamiği ile ilgili.