Gönderen Konu: Auris 100 ml fazla yağ koyuldu sıkıntı olur mu ? ve yaşadığım sıkıntılar  (Okunma sayısı 1230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
araç 1.4d 2012 manuel auris.

herkese merhaba,geçtiğimiz hafta özel serviste orjinal parçalar ve castrol yağ ile periyodik 120k bakımına götürdüm.Süre sonunda aracımı almaya gittiğimde 4lt castrol yağ kutusunun tamamen boşaltıldığını farkettim,yani aracıma 100 ml fazla yağ koyuldu. Bu 100 ml yağ sıkıntı çıkartır mı ? reflushing diye geçen yağı 2 kere değiştirme işlemini yaptırayım mı? fikrinizi almak istedim.

yağ cubuğunu çektiğimde ise bir tarafı max cizgisinin altında bir tarafı ise max cizgisinin üst tarafında duruyor,ama yukarı çıkarken üst tarafları yağa bulanıp çıkıyor o yüzden net bir şekilde bakamadım.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ve aracım kasislerde vs fren yaparken tüm titreşimi pedallarda hissettiriyor sıkıntısı nedir?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ayrıca direksiyon sürekli sola dönme ve sola çekme eğiliminde oluyor..ön takım ve direksiyon kutusundada sıkıntı var,rot balans-direksiyon kutusu revizyonu-salıncak ve rotil değişimi yapılmasına rağmen araç sola gidiyor sıkıntısı nedir? arka tekerleri öne aldım halen devam ediyor..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

klimaya gaz bastırmama rağmen geç ve yetersiz soğutuyor,10 dk içeriyi soğutursa bir anda sıcak vermeye başlıyor sıcak ve soğuk havayı karıştırıyor gibi. izmirde radyatör temizliği yaptırabileceğim bir yer var mı

teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Aracınız ile ilgili daha fazla bilgi verirseniz daha çok yardım alabilirsiniz.

Kasislere vb. yerlere frenle girmeyin. BU gibi yerler öncesi frenaj sürecini bitirmeye çalışın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 802 kere teşekkür edildi
Aracınız 4.2 lt yağ alıyor fazla değil eksik konulmuş
Antifiriz değişimi olması gereken bir sekilde degisim yaptirdiniz mi bu da klimanin duzgun calismamasina bir sebep

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Aracınız ile ilgili daha fazla bilgi verirseniz daha çok yardım alabilirsiniz.

Kasislere vb. yerlere frenle girmeyin. BU gibi yerler öncesi frenaj sürecini bitirmeye çalışın.

cevabınız için teşekkür ederim,kasis öncesi frenimi bitirmeye çalışıyorum ama yollar bozuk oldugu icin pedalda sürekli bir titresim oluyor ve aracım sağa sola cok sallanıyor.

daha fazla bilgi verirseniz derken ne kastettiğinizi anlamadım.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 16, 2020, 00:57:18
Aracınız 4.2 lt yağ alıyor fazla değil eksik konulmuş
Antifiriz değişimi olması gereken bir sekilde degisim yaptirdiniz mi bu da klimanin duzgun calismamasina bir sebep

cevap icin tesekkür ederim.

Antifriz değişimi yaptırmadım,geçen yıl dereceyi sağlaması açısından üstüne ekleme yapmıştım.Fren hidroliği-lastik değişimine gittiğimde radyatör sıvısını da değiştirmeyi düşünüyorum direkt olarak boşaltıp yeni sıvıyı koymak yeterli midir ? yöntemi var mıdır? ayrıca klima radyatörünü de temizletecegim.

Yağ secici uygulamadan baktım 3.9 litre yazıyor,en son yaptırdıgım yetkili servis faturasında ise iş emrine 3.9 litre yazılıp faturada 4lt parası kesilmiş.Kitapcındaki terimleri ise anlayamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Yağ ile ilgili bölümü Anıl arkadaşımız yanıtlamış diğer sorunlar titreşim fren diskleri deki eğrilikle alakalı disk kalınlığı yeterliyse torna işlemi ile çözülür (üzerinde torna yapan yerlere yaptırın)  zira forya sarkması olan durumlarda foryanın sekmesine göre torna oluyor,
Sola çekmesi rot ayarının düzgün yapılmadığını gösterir sorunun çözümü için iyi bir ön düzen ustasına gidin,
Klimanın kısa süre soğutup sonrasında ılık hava vermesi kompresörü işaret eder veya başka bir elektronik sorun olabilir valfler vs belli süre sonra ısınmadan dolayı devre dışı kalıyor olabilir, bütün bu sorunların çözümü için İzmir'de oğuz otoya gidebilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Yağ ile ilgili bölümü Anıl arkadaşımız yanıtlamış diğer sorunlar titreşim fren diskleri deki eğrilikle alakalı disk kalınlığı yeterliyse torna işlemi ile çözülür (üzerinde torna yapan yerlere yaptırın)  zira forya sarkması olan durumlarda foryanın sekmesine göre torna oluyor,
Sola çekmesi rot ayarının düzgün yapılmadığını gösterir sorunun çözümü için iyi bir ön düzen ustasına gidin,
Klimanın kısa süre soğutup sonrasında ılık hava vermesi kompresörü işaret eder veya başka bir elektronik sorun olabilir valfler vs belli süre sonra ısınmadan dolayı devre dışı kalıyor olabilir, bütün bu sorunların çözümü için İzmir'de oğuz otoya gidebilirsiniz.

cevap icin tesekkür ederim..

ön takım icin izmirde tavsiye edebileceginiz yer var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 802 kere teşekkür edildi
cevabınız için teşekkür ederim,kasis öncesi frenimi bitirmeye çalışıyorum ama yollar bozuk oldugu icin pedalda sürekli bir titresim oluyor ve aracım sağa sola cok sallanıyor.

daha fazla bilgi verirseniz derken ne kastettiğinizi anlamadım.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 16, 2020, 00:57:18
cevap icin tesekkür ederim.

Antifriz değişimi yaptırmadım,geçen yıl dereceyi sağlaması açısından üstüne ekleme yapmıştım.Fren hidroliği-lastik değişimine gittiğimde radyatör sıvısını da değiştirmeyi düşünüyorum direkt olarak boşaltıp yeni sıvıyı koymak yeterli midir ? yöntemi var mıdır? ayrıca klima radyatörünü de temizletecegim.

Yağ secici uygulamadan baktım 3.9 litre yazıyor,en son yaptırdıgım yetkili servis faturasında ise iş emrine 3.9 litre yazılıp faturada 4lt parası kesilmiş.Kitapcındaki terimleri ise anlayamadım.

Sizin aracınızın  motor kodu 1ND-TV 4.1 LT alıyor kitapçığınız da da belli.
[attach=1]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi

4.sanayi Aksoy Oto Hüseyin Aksoy.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi

Oğuz oto ile görüşün onlar size en iyi yeri tarif ederler.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.