Gönderen Konu: Giyilebilir teknoloji (Akıllı saat,kulaklık,bluetooth)  (Okunma sayısı 1874 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Merhaba akıllı saat almayı düşünüyorum fakat fazlasıyla marka ve model olduğundan dolayı insanın aklı fazlasıyla karışıyor.

Akıllı saat kullanan kimler ?

başlıca istediğim/ aradığım özelliller
su geçirmemesi, kalp atışı ölçümü mesaj okuyabilme arama cevaplama ses kaydedici hesap makinası.

Fiyat limitim maksimum 2.000 ₺

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 114500
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Giyilebilir teknoloji (Akıllı saat,kulaklık,bluetooth)
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2020, 22:40:14 »
Hocam ben Samsung Galaxy Watch kullaniyorum, bu soylediklerini saat gerceklestiriyor fakat tek eksi yonu ki bence alinmamasi icin gecerli bir neden, Bixby'de Turkce dil destegi yok. Yani saati Turkce konusarak kullanamiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2020, 01:06:10 »
Selamlar,
Bende uzun zamandır Gear S3 kullanıyorum öncesinde ise Gear S kullanmıştım.
Saat olarak çok memnunum, dediğiniz her özelliği karşılıyor.
Kalp atışı,otomatik antreman alıgılama ,telefon görüşmesi ,mesaj okuma/yazma,telefondan kopma uyarısı vs bir sürü özellik var.
Pil 2 gün gidiyor.
Bixby Türkçe dil desteği yok maalesef.
Sormak istediğiniz sorular olursa genede cevaplarım
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2020, 18:10:14 »
Selamlar,
Bende uzun zamandır Gear S3 kullanıyorum öncesinde ise Gear S kullanmıştım.
Saat olarak çok memnunum, dediğiniz her özelliği karşılıyor.
Kalp atışı,otomatik antreman alıgılama ,telefon görüşmesi ,mesaj okuma/yazma,telefondan kopma uyarısı vs bir sürü özellik var.
Pil 2 gün gidiyor.
Bixby Türkçe dil desteği yok maalesef.
Sormak istediğiniz sorular olursa genede cevaplarım
Selamlar

Huawei Watch GT2 Satın aldım F/P olarak gayet güzel fakat bir kaç eksiği var.
Gelen mesaj bildirimlerine sesli komut ile cevap verememe ve gelen mesajların içeriğini tam okuyamama.
Onun haricinde uyku ölçümü yaptım gayet sağlıklı çalışıyor.
Spor aktiviteleri de saatte telefon ile konuşma özelliği var karşı tarafın sesi gayet iyi geliyor benimde gayet iyi gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2021, 14:50:59 »
Mevcut, spor ike ilgili verileri gösteren, çelitli marka bileklikler içinde hangisini önerirsiniz, neden?

Mi band 2 şarjı iyi gitmesinin yanında gübdüz ekran dış ortamda görünmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2021, 15:06:11 »
Mevcut, spor ike ilgili verileri gösteren, çelitli marka bileklikler içinde hangisini önerirsiniz, neden?

Mi band 2 şarjı iyi gitmesinin yanında gübdüz ekran dış ortamda görünmüyor.
Bütçe ne kadar bilmiyorum ancak 200tl bandında mi5 ve galaxy fit2 var. Testlerde güneş ışığında ekran görüntüleri iyiydi. Eşim için yeni galaxy fit2 aldım ama daha inceleme fırsatım olmadı. Mi5'de 10 civarı sporu algılarken sadece 2 spor dalını öncelikli seçerken galaxy 95 spor dalından 10'unu otomatik algıladığından bahsediliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2021, 15:05:59 »
Bütçe ne kadar bilmiyorum ancak 200tl bandında mi5 ve galaxy fit2 var. Testlerde güneş ışığında ekran görüntüleri iyiydi. Eşim için yeni galaxy fit2 aldım ama daha inceleme fırsatım olmadı. Mi5'de 10 civarı sporu algılarken sadece 2 spor dalını öncelikli seçerken galaxy 95 spor dalından 10'unu otomatik algıladığından bahsediliyor.
Kan oksijen düzeyini vs ölçen varmış. Gatta Ekg özellikli bile duydum.
Bahsettiğiniz seviyeler makul  görünütor Erhan Bey, sonuçta pil değişemeyecek ve kullan at ürünler olacak gibi bunlar. Amaç, spor esnasında kalp ritim vs verilere ulaşmak.

Bu arada Mi Band2 de temponun hemen ardından bileklik kalp atım hızını ölçemiyor, hata veriyor, ancak telefona bluetooth ile bağladığımda, sonradan telefondan okuyabiliyorum bu veriyi maks değeri altında. Normalde dururken ölçebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2021, 17:32:03 »
Huawei Watch GT2 Satın aldım F/P olarak gayet güzel fakat bir kaç eksiği var.
Gelen mesaj bildirimlerine sesli komut ile cevap verememe ve gelen mesajların içeriğini tam okuyamama.
Onun haricinde uyku ölçümü yaptım gayet sağlıklı çalışıyor.
Spor aktiviteleri de saatte telefon ile konuşma özelliği var karşı tarafın sesi gayet iyi geliyor benimde gayet iyi gidiyor.

Huawei Watch GT2 pro alsaydın anıl çok daha güzel, bakalım aklımda var nasipse alacağım  :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 227 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2021, 20:24:43 »
Kan oksijen düzeyini vs ölçen varmış. Gatta Ekg özellikli bile duydum.
Bahsettiğiniz seviyeler makul  görünütor Erhan Bey, sonuçta pil değişemeyecek ve kullan at ürünler olacak gibi bunlar. Amaç, spor esnasında kalp ritim vs verilere ulaşmak.

Bu arada Mi Band2 de temponun hemen ardından bileklik kalp atım hızını ölçemiyor, hata veriyor, ancak telefona bluetooth ile bağladığımda, sonradan telefondan okuyabiliyorum bu veriyi maks değeri altında. Normalde dururken ölçebiliyor.
Kalp atışını ve stres seviyesini ölçüyorlar. Satürasyon değeri ölçümü fit2'de de mi5'de de yok maalesef. İzlediğim bir inceleme/karşılaştırma videosunda mi5'in bilekte takılı değilken de ölçüm yaptığı, fit2'nin ise bilekte olmadığında ölçümü durdurduğundan bahsedilmişti. Sonuçta ucuz cihazlar ne kadar para o kadar kaleteli sensör.

Kanda ki oksijen seviyesini ölçen bir tane buldum. Ancak bildiğim marka değil, ne derece güvenli ölçüm yapar bilmek zor.

https://www.hepsiburada.com/bakeey-c6t-vucut-sicakligi-kalp-hizi-kan-oksijen-monitoru-akilli-saat---kirmizi-yurt-disindan-p-HBV0000141D8M?magaza=Insma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 15, 2021, 12:17:00 »
samsung watch 3 e bakın gayet iyi sonuç veriyor kampanya ile 2000tl altına almak mümkün
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Şubat 15, 2021, 19:51:46 »
Huawei Watch GT2 pro alsaydın anıl çok daha güzel, bakalım aklımda var nasipse alacağım  :nija:

samsung watch 3 e bakın gayet iyi sonuç veriyor kampanya ile 2000tl altına almak mümkün

Güzel alternatifler, sadece o seviyelere çıkmaya gerek var mı diye düşünüyorum. Diğer yandan, bunlar akıllı bileklik yanında bir aksesuar gibi de duruyor bir Tag, Tissot, Citizen, Seiko olmasalar da. Yalnız ileride pil değişimi nasıl olur, ona bakmak gerek bu seviyedeki ürünler için.

Kalp atışını ve stres seviyesini ölçüyorlar. Satürasyon değeri ölçümü fit2'de de mi5'de de yok maalesef. İzlediğim bir inceleme/karşılaştırma videosunda mi5'in bilekte takılı değilken de ölçüm yaptığı, fit2'nin ise bilekte olmadığında ölçümü durdurduğundan bahsedilmişti. Sonuçta ucuz cihazlar ne kadar para o kadar kaleteli sensör.

Kanda ki oksijen seviyesini ölçen bir tane buldum. Ancak bildiğim marka değil, ne derece güvenli ölçüm yapar bilmek zor.

https://www.hepsiburada.com/bakeey-c6t-vucut-sicakligi-kalp-hizi-kan-oksijen-monitoru-akilli-saat---kirmizi-yurt-disindan-p-HBV0000141D8M?magaza=Insma
Huawei'de buldum GT2e, sanırım saturasyon ölçümü mevcut. Bir başka model de güncelleme ile bu özelliği (sensör varmış demek ki) kazandı deniyordu bir yazıda.
Mi Band 5 için de güncelleme sonrası şarj dayanımı azaldı yorumları gördüm. Mi Band 2 gündüz ekranın görünmemesi de bilarda bu kadar kötü değildi, sanırım bir güncelleme ile bu hale geldi. Eğer öyle ise çok düşündürücü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 227 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 15, 2021, 21:19:50 »
Yorumları bende okudum. Güncellemede sorun varsa yeni güncelleme ile çözerler. 14 gün deniyor ama 10 gün bile iyi sonuç bence. Üst seviye akıllı saatler iki üç günde bir şarja takmak gerekiyormuş. Birde tabi sürekli sensörleri kullanmak gps varsa gps kaynaklı şarjı çabuk bitebilir. Ancak mi5 ve fit2 de gps olmadığından şarjı uzun gidiyor.

Fit2'de gördüğüm telefona gelen mesajları görüntüleyebilme, çağrıları görme ve reddetme/sessize alma, kalp stres seviye ölçümü, seçili müzik uygulamalarını kontrol etme, spor başlatma, adım sayma, kronemetre, alarm, elleri yıkama uyarısı, su içme uyarısı var. Ana ekran saat görüntü seçeneleri çok fazla fakat saat üzerinden bunları ayarlamak mümkün değil. Telefondan uygulama ile değiştirebiliyorsunuz. Mi5'de telefın üzerinden ayar varmış. Mi5 ile hemen hemen aynı özellikler zaten. Mi5 kenarları biraz daha oval, fit2 de köşeli ekran var. Mi5'de farklı kordan değişim alternatifleri fazla ve ucuzken fit2'de fazla seçenek yok ve pahalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 15, 2021, 21:58:26 »
Hakan abi, Kirin A1 çip setli Huawei Watch Gt2 Pro, Gt2, Honor Magic Watch 2, Honor Watch GS Pro bir ürün tercih etmeyeceksen (ki Watch GT2 Pro fiyatı klasmanında rakipsiz) Huawei Band 4 Pro veya Honor Band 5i tercih edebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 16, 2021, 14:51:43 »
samsung watch 2 ve 3 te tansiyon ve ekg ile oksijen seviye kontrolü var, ancak türkiyede bu özellikler kapalı geliyor, telefon üstünden ufak bir güncelleme ile oksijen hariç hepsi çalışır oluyor, bu tip aletlerin sorunu basit kol bileklikleri gibi pillerinin dayanmaması benim watch 3 1.5 gun dayanıyor sensorlar açık iken
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Şubat 16, 2021, 17:57:58 »
Hakan abi, Kirin A1 çip setli Huawei Watch Gt2 Pro, Gt2, Honor Magic Watch 2, Honor Watch GS Pro bir ürün tercih etmeyeceksen (ki Watch GT2 Pro fiyatı klasmanında rakipsiz) Huawei Band 4 Pro veya Honor Band 5i tercih edebilirsin.
Bunları da listeye ekleyeceğim Ufuk. Biraz baktım, iyi alternatifler gerçekten.

samsung watch 2 ve 3 te tansiyon ve ekg ile oksijen seviye kontrolü var, ancak türkiyede bu özellikler kapalı geliyor, telefon üstünden ufak bir güncelleme ile oksijen hariç hepsi çalışır oluyor, bu tip aletlerin sorunu basit kol bileklikleri gibi pillerinin dayanmaması benim watch 3 1.5 gun dayanıyor sensorlar açık iken
Saat ile beraber düşünülünce güzel alternatifler Sedat Bey, şarj süresi ise oldukça kısa görünüyor. Ben kullanacak olsam bazı spor aktiviteleri için problem olabilir. Gerçi her sensörü, her an açmam kendi adıma. Ancak aktivite sırasında kandaki oksijenlenmeyi, mümkünse kalp atım şeklini (ekg ile kalp hareketleri), anlık olarak maksimum tansiyonu (bazen çok önemli olabiliyor) ölçebilmek faydalı olur.