Gönderen Konu: klima hk  (Okunma sayısı 1026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
klima hk
« : Temmuz 13, 2020, 09:30:12 »
merhaba;
değerli forum sakinleri aracım 2016 corolla aracımın klima performansından çok memnun değilim sanki soğuk üflemiyor gibi ustalara sordum normal dediler önceki aracım 2004 clio'idi onun kilması aracımın içini buz gibi yapıyordun acaba corolla araclarımızın klima performansı bu kadar'mı klima gazını yenilersem nasıl bir sonuç alırım şimdidein teşekkür ederim.NOT:klima gazı seviyesine baktırmak istedim fakat klimacılar gazın seviyesine bakılamıyor sistemdeki gazı tamamen boşaltıp ancak öyle anlasışır dediler şimdiden teşekkür ederim.
allah birdir

Toyota Club Türkiye

klima hk
« : Temmuz 13, 2020, 09:30:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: klima hk
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2020, 10:39:11 »
1. Yapmanız gereken dışarıda hava sıcaklığı yüksek iken klimayı açın, en soğuğa getirin. Hava çıkışını auto yada orta kısma getirin. Elinize bir derece alıp orta difizöre koyun. Bir müddet bekleyin. eğer derece 6-8 derece arasında değer veriyorsa klima soğutması normaldir. Üstünde değer veriyorsa o zaman bir sorun vardır.

2. Başka bir araba formunda konuşuldu ve parça değişimi ile birçok kişi araç soğutmasının iyileştiğinden bahsettiler. Corolla'da yeri tam nerede bilmiyorum ancak "klima fan rezistörü" diye klima gazının sıcaklığını ölçüp fanın devrini ayarlayan bir parça var. Eğer o arızalı ise fan düzensiz ve sadece yüksek devirde çalış-dur yapıyor ve klima gazı yeterli soğumayı sağlamadığından sistemde soğuma olmuyor. Sisteme gaz bastırmadan önce bu parçayı kontrol ettirmenizde fayda var.

3. Sistemde gaz kaçağı yoksa bu kadar kısa sürede gaz bitipde soğutmama yapmaz sanırım. Gaz bastırırsanız önce kaçak kontrolü yaptırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2020, 12:43:43 »
Merhaba benim aracımın kliması da yaz başında aman aman performans vermiyordu  . İnternetten bir video izledim . Aracın klima radyatörünü  söküp dışarı alıp yıkıyorlar çıkan çamur ve pisliği görünce çok şaşırdım. Vede bizim araçlarda da aynı durum olabileceği fikrini düşündüm  .  Aracımı yıkarken  basınçlı suyu  radyatör mazgallarına da iyice tuttum bariz kir ve çamurun aktığını bende gözlemledim  .Akabinde klima kullanımım da klimanın daha iyi soğuttuğunu . Hatta eskiye nazaran üşütecek düzeyde soğuttuğunu fark ettim . şimdi aracımı kendim yıkadığımda mutlaka  radyatörüne su tutuyorum  klima performansından şu an memnunum . Şu ana kadar hiç gaz bastırmadım   8 yıldır kullanıyorum . Bir kaç kere düşündüm. kaza sonucu hasar veya gaz kaçağı olmadığı sürece  bir sorun olmayacağı söylendi hakikaten de  2012 yılından bu tarafa hep aynı soğutuyor .Orijinal polen filtresi kullanıyorum birde klima radyatörünü yıkıyourm  sorunsuz  çalışıyor klima sistemi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyota
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2020, 08:37:24 »
herkese cevabından ötürü çok teşekkür ederim klimada sıkıntı yok soğutması gayet normal sağolun
allah birdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 20, 2020, 10:17:58 »
Polen filtrenizi kontrol edin, taze hava girişini klima açıkken mutlaka kapatın, ilk açışta en soğuğa aldığınızda kısa sürede soğutacaktır.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)