Gönderen Konu: Corolla 2004 Rektifiye Sonrası Yağ Lambası Yanıyor  (Okunma sayısı 1634 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Merhaba, 2004 model Corolla Hb Sol (1.6 vvti) aracımı subap ve yağ yakma sorunlarından dolayı ustaya bıraktım. Sekman, subap vs değişti. Rektifiye yapıldı. Bugün teslim aldım. Birkaç km gittikten sonra kırmızı ışıkta yağ ikaz lambasının yandığını gördüm. Araba rölantide iken yağ lambası yanıyor gaza basıp devir saatini 2 ye doğru getirdiğim zaman sönüyor. Geri götürdüm ve usta bir aletle ölçüm yaptı yağ basıncı düşük dedi, kavuşamadan yine bıraktım ustaya. (Basınç 2 buçuk falan olması gerekiyormuş sanırım 0.5 falan çıktı) Böyle bir sorun yaşayan oldu mu acaba, tekrar mı açılacak motor?  :-\

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2004 Rektifiye Sonrası Yağ Lambası Yanıyor
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2020, 11:11:18 »
Yarım iş yaparlarsa öyle olur siz rektefiye yaptırmamışsınız sadece sekmen ve sibob değişimiyle rektefiye olmaz rektefiye olması için komple motor parçaları elden geçmesi lazım bu işlem yapılırken yağ pompası,devşrdaim,trger kesinlikle değişmesi lazım yoksa tekrardan masraflar çıkarır sizin başınıza geldiği gibi,
Kısacası kurtarır ümidiyle değişmeyen yağ pompası yolda bırakmış onun değişmesi lazım değişirken komple motor sökmeye gerek yok.
Geçmiş olsun.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '97
  • 43 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2021, 08:41:53 »
yağ pompası değiştimi eğer değişti ise
krank keçesini değişmemiştir.
Bestking

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2021, 09:52:24 »
Yarım yapılan iş hem maliyetli hem ne zaman ne işler açacak belli değil,olan olmuş artık ancak motoru tekrar açma durumu olursa komple yeni parçalarla yapılsın adı rektifiye olsun,ustalar yaptıkları yarım işi büyük iş yapmış gibi göstermek için rektifiye demişlerdir.
Tokay Ceritoğlu