Gönderen Konu: SORUN MU DEĞİLMİ BİLMEDİĞİMDEN SORMAK İSTEDİM  (Okunma sayısı 1845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 111000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
SORUN MU DEĞİLMİ BİLMEDİĞİMDEN SORMAK İSTEDİM
« : Temmuz 08, 2020, 11:09:55 »
aracım Auris 1.6 Comfort Extra LS M/M 2009 model. klima açıkken ve araç ısınmışken yani biraz yol yapınca aracı kenara çekip rölantide bırakıyorum.
sanırım motor fanı (ön tarafta uğultulu bir fan sesi) 5 saniye kadar çalışıp duruyor 30 sanıyede bir bunu yapıyor ve bununla birlikte devir saati 1 e çıkıp iniyor. klimayı kapattığımda devir saati oynamıyor sabit duruyor. bu normal mi yoksa normal değilmi aracı yeni aldım bilmediğim için sormak istedim.

Toyota Club Türkiye

SORUN MU DEĞİLMİ BİLMEDİĞİMDEN SORMAK İSTEDİM
« : Temmuz 08, 2020, 11:09:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: SORUN MU DEĞİLMİ BİLMEDİĞİMDEN SORMAK İSTEDİM
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2020, 11:56:55 »
Klima motoru çalıştığı için  ara ara motor devrinin yükselmesi  gayet normal bir durum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2020, 12:06:19 »
yakıt tasarrufu için klima kompresörü devreye girip çıkıyor. tabi kompresör devreye girince devir yükseliyor. bende de rolantideyken oluyor. normal bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2020, 14:53:51 »
yakıt tasarrufu için klima kompresörü devreye girip çıkıyor. tabi kompresör devreye girince devir yükseliyor. bende de rolantideyken oluyor. normal bir durum.

çok teşekkürler peki önden gelen fan seside bununla mı alakalı. yani oda sorun teşkil etmiyor ozaman.
5 saniye bir fan sesi geliyor sonra duruyor 30 saniye sonra tekrar 5 saniye fan sesi geliyor. bu kadar kısa süreli fan çalışması normalmidir hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 08, 2020, 16:05:17 »
aynen çalışma mantığı da bu fan çalıştığında klima radyatöründeki klima gazı soğutuluyor. kompresör çalışırken gazın soğuması için oda çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2020, 10:48:47 »
Sanırım klima da otomatik. Bunları yaşamak istemiyor iseniz AC tuşu kapalı olması yani otomatik ışığı sönmeli. Ama en az haftada bir klimayı devreye alın gaz kaçışı olabilir. Klima kullanılmasa bile araç hazırda bekletiyor. Düzenli giriş çıkış sebebi bu. Rölantide hissetmek istemiyor iseniz akünüzün amperi düşük ya da bitik. 72 amper bir akü bu giriş çıkışı göstermiyor tecrübe ile sabit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2020, 12:49:09 »
Otomatik modu var ama kullanmıyorum yani otomatikte çalıştırmıyorum klimayı.normal kullanim ac açık sekilde kullaniyorum sorunu ozaman yapiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2020, 14:51:01 »
Otomatik modu var ama kullanmıyorum yani otomatikte çalıştırmıyorum klimayı.normal kullanim ac açık sekilde kullaniyorum sorunu ozaman yapiyor
Otomatik modda kullansanızda aynısını yapar gayet doğal bir durum yakıt tasarrufu için kompresör aralıklı olarak devreye girer çıkar aynı anda gazı soğutmak için fan devreye girer çıkar sorun yok.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2020, 15:23:38 »
Otomatik modda kullansanızda aynısını yapar gayet doğal bir durum yakıt tasarrufu için kompresör aralıklı olarak devreye girer çıkar aynı anda gazı soğutmak için fan devreye girer çıkar sorun yok.
tamirci bu durumun normal olmadığını söyledi ama sanırım pek bilgisi yok bu konuda teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2020, 16:46:24 »
tamirci bu durumun normal olmadığını söyledi ama sanırım pek bilgisi yok bu konuda teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için
Auto modunda daha az devreye girme ihtimali olur,şöyleki adı üstünde" Auto mod " iç hava derecesi değişmediği sürece yani araç içi ısınmadıkça devreye girmez ama normal modda ayarladığınız dereceyi korumaya çalışır Auto modda geceleri daha az devreye girer o yüzden autoda kullanmak daha elverişli olur,her tamirciyim diyene kulak asmayın gerçek kişileri bulun onların yönlendirmesi doğrultusunda müdahaleler yapınız,klima soğutuyorsa görevini yapıyor demektir seyir halindeyken önden hava girişi fazla olduğu için bazen fanı çalıştırma ihtiyacı bile duymaz ama yerinde baklarken klima gazını neyle soğutacak mecbur fan devreye girecek hatta bazen fan sesini daha kuvvetli duyarsınız yüksek kademede çalışır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.