0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu yayların özelliğini kaybedip kaybetmediğini anlaşılmasının bir yolu var mı dır ?
Tüm akslarda (özellikle arka aks) alt bağlantı civatasının ortasından, araç düz zeminde iken yere olan mesafesini ölçüp, fabrika verileri ile kıyaslayabilirsiniz.
İnanın bu dediklerinizi hiçbir ustaya yaptıramıyorsunuz
Ustaya gerek yok, Hakan bey'in bahsettiği ölçümü siz kendiniz bile yapabilirsiniz sanayide herhangi bir egzozcuya ön düzen ustasına gidip aracı kanala girdirip alttan ölçeceksiniz hepsi bu kadar,yeterki kanal olsun gerisi kolay aracın km'sinin 102000 de olduğuna aldanmayın eğer sizden önce araca çok yük vurulduysa arka amortisör ve helezonlar özelliğini kaybetmiş olabilir,boş durumda sıkıntı çıkarmaz ama yük gördüğü zaman arkalar fazla çöker.
Ümit bey araca çok fazla yüklü olarak kullanıldıysa normalde araç tam tersi bir miktar çökmez mi ?Mesaj Birleştirildi: Temmuz 10, 2020, 11:01:08Birde sadece önleri 1-1,5 cm soğuk pres yaptırsam sorun çözülecek acaba bu kadar az ölçüde soğuk pres'de sorun olmaz diye düşünüyorum..
Araç çok fazla yüklü olarak kullanılırsa çökme olmayabilir boşken yüksekliği korur ama biraz yük vurunca yükü taşıyamaz çöker bundan bahsetmek istedim,mesela benim araçta boşken düzgün duruyor ama arkaya 3 kişi oturunca normalden biraz fazla çöküyor buda yaşından ve hala orjinal amartisör ve helezon olmasından kaynaklanıyor,soğuk pres işene kesinlikle karşı çıkıyorum aracın orijinal değerlerini bozmak güvenlik ve konforu kötü yönde etkiler.
Doğru olan da budur,eğer virajlarda savurma ,dengesizlik yapmıyorsa bir müddet daha bu şekilde dikkatlice kullanıp daha sonra bütçe elverdiğinde eğer aracı daha uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız 4 takım helezon ve amortisör alıp değiştirme yoluna gidersiniz.
Orijinal olarak yedek parça ve onarım giderleri ne kadar tutuyor onun hesabının bilinmesi gerekir,bu gün 0 km araç almak için talepte bulunulduğunda ekim ayına gün verilmeye başlandı,fiyatlar tabir caizse uçmuş durumda,ikinci el araç alınsa bile mutlaka masraf çıkacaktır ve fiyatları mantık dışı haldedir,bu durumda eldeki aracı korumak daha kolay ve uygun çözüm olacaktır diye değerlendiriyorum.
Tokay bey eğer beni yarı yolda bırakmazsa uzun süre kullanmayı düşünüyorum o masrafa 14 yaşındaki bir araca değer mi değmez mi zaman gösterecek yoksa satmak mı ?
Eğer aracınız kasa olarak temiz ve motoru sağlıklıysa kesinlikle yolda bırakmaz ve o kasanın konforunu çoğu araçta bulamazsınız rampada sıkıştığınız yerde bir düşük vitese çekip yüklemeniz yeterli heleki yüksek devirde o motorun içinden sanki başka bir motor çıkıyor ortalığı yakarcasına gidiyor tabi bu arada yakıtıda somuruyor Süspansiyon sistemi yenilendikten sonra aracı kullanmak daha bir zevkli olur araç sıfır gibi pıtır pıtır olur,yol tutuş,fren hakimiyeti vs çok şahane hâl alır.