Gönderen Konu: Hesabımdan benden habersiz internet alışverişi yapıldı.  (Okunma sayısı 1247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
Merhabalar. Bugün hayatım boyunca ilk defa başıma gelen olayı ve sizlerin tecrübelerini dinlemek için bu konuyu açıyorum. Saat öğen 11.00 gibi falandı telefon elimde sosyal medyada geziniyordum, birden Bankadan mesaj geldi xxxx kartınızda xxx mağazasından 55 liralık harcama yapılmıştır size ait değil ise müşteri hizmetlerini arayınız diye. Hemen mobil bankacılığa girip kartımı kullanıma kapatana kadar 4 tane daha 30 liralık çekim yapıldı. Müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım, yeni kart göndereceklerini söylediler. Çekilen parayı sorduğumda itiraz talebinizi işleme koyuyorum gerekli incelemeler sağlandığında size geri dönüş sağlanacaktır dedi. Müşteri hizmeleri.  Araştırma yaptım biraz. İlk defa benim başıma gelmiyormuş bu olay benden çekim yapan firma Micrasoft Store daha öncede bu tarz çekimler yapmış başkalarından. Bu nasıl mümkün olabilir. O an telefon elimde olmasa hesabımdaki bütün parayı çekene kadar muhtemelen durmayacaktı. Yada banka şüphelenip kartımı otomatik bloke edene kadar. Bankadan itiraz dilekçeme red kararı gelme olasılığı nedir? Çekilen bu parayla birileri Micrasoft Storeden birşeyler satın almış ve bu parayı onlara bırakmak istemiyorum. Micrasoft Store'nin müşteri hizmelerini aradım pazar olduğu için görüşme sağlayamadım. Ne gibi bir yol izlemeliyim bundan sonraki süreç için?

Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 116000
  • Model Yılı: '12
  • 18 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Hesabımdan benden habersiz internet alışverişi yapıldı.
« Yanıtla #1 : Temmuz 05, 2020, 15:26:41 »
Hocam siz siz olun kartınızı hiç bir internet sitesine kayıt yapmayın, hele ki telefonlardaki uygulama vs alım yaptığınız platformlara iOS dahil. Bir de internetten alışveriş yapmadığınız sürece kartınızı tüm platformlarda(Telefon, posta ve internet yurt içi ve dışı) alışverişe kapalı tutun. Çok geçmiş olsun. Ücretinizi iade alırsınız güvenlik açıklarından banka sorumlu gönlünüz rahat olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 05, 2020, 17:33:40 »
İadede sıkıntı olmaz,  iki defa başıma geldi  her ikisinde de iade aldım.  Çok tanıdık ve bilindik sitelerde direk kredi kartımı kullanırken, ilk defa alımlar, yurdtdışı alışveriş sitelerinde ise genelde sanal kart kullanırım. Sanal kartın limitini bildiğiniz üzere kendimiz belirliyoruz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2020, 18:08:27 »
Geçmiş olsun. Sanal kart oluşturup, internet üzerinden alışverişlerde bu sanal kart kullanılmalı. Her kullanım sonrasında limit sıfırlanmalı. Birisinin eline geçse de limit olmadığı için alışveriş imkanı yok. Malesef ki kredi kartı bilgilerimiz sadece internet ortamında değil, normal alışveriş yaptığımız yerlerde de kopyalanma imkanı oluyor. Bazen kötü niyetli kişiler özel cihazlarla kopyalama yapıyor. Bazende bilgi mahiyetli pos cihazından çekim yaptığımızda mağaza sistemi kart bilgilerimizi kopyalıyor. Sonra mağaza sistemini hackleyen kişiler bu kart bilgilerini çalıp kullanıyor. Operatör mağazalarında ise genelde oyun ve program alımında kart bilgileri giriliyor. Eğer sizin kart bilgilerini ele geçiren kişi ( -ki sadece kredi kart numarası değil kullanıcı adı, son kullanım tarihi ve cvv bilgilerini de bilmesi gerekiyor.) Genelde online oyunlarda iç paket alımı yapıyor. Ülkemizden bu tip alımlar yapanlar olsa da genelde rusya, ukrayna kaynaklı olabiliyor.

1. Operatör veya işletim sistemi mağazalarından alışverişi kapatmak,
2. Alışverişlerde sanal kart kullanmak,
3. Antivirüs programları kullanmak ve belirli periyotlarda tarama yaptırmak,
4. Alışveriş sitelerine kart bilgilerini girerken sanal hareketli klavye kullanmak,
5. Kredi kartı için 3dsecurity güvenlik sistemini aktif etmek ve kullanmak,
6. Alışverişlerde cep telefonu onayı istemek gibi önlemler almak faydalı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2020, 19:19:48 »
Ben de hep sanal kart kullaniyorum. Gecen yurt disindan kurcalamislar kart hemen kapanmis.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2020, 00:32:06 »
Benim de başıma geldi. 4 bin tl ye yakın iade aldım. Bildirmeyi unuttuğum 100 tl civarı bir kaybım olmuştu sadece. Yurt dışından alışveriş yapılmıştı. Son zamanlarda bankalar tedbir amaçlı yapılan tüm işlemleri (sizin yaptıklarınız dahil) bir süre provizyonda bekletiyorlar. İadenizi alırsınız dert etmeyin. Arkadaşların da söylediği gibi sanal kart kullanmak, asıl kartınızı internet alışverişine ve mail order e kapatmak, ve kart bilgilerinin kopyalanma riskini azaltmak için temassız işlem yapmak faydalı olacaktır. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2020, 17:55:01 »
Benzeri başıma gelmişti;evde otururken bankadan aradılar 380 liralık alışveriş yaptınız mı dediler elektronikle alakalı idi,şüphe duydum sonra dedi ki 1`er lira tsk,lösev vs kurumlara bağışta yapmışsınız diyince uyandım hayır dedim.
İtiraz ettim banka paramı iade etti ama tabi itiraz ettiğim için işlemi yapan kişiye dava açıyor banka adınıza.
Mahkeme oldu gittim,bir bankamatikden kartımı kopyalamışlar Urfa merkezli çete tarafından sonrası anlattığım gibi.32.000 kişi şikayetçiymiş bu şekilde.ben şikayetimi geri aldım çünkü her davaya katılmak gerekiyor vs diye paramıda geri alınca o şekilde kaldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2020, 23:20:01 »
Henüz bankadan bir bilgi gelmedi. Peşini bırakmayı düşünmüyorum. Meblağ küçük ama yanlarına kar kalmamalı bu durum. Bankanın açacağı her davaya seve seve katılırım. Yeter ki ceza aldıklarını göreyim.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)