Gönderen Konu: Yatırım Tavsiyesi  (Okunma sayısı 1426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Yatırım Tavsiyesi
« : Haziran 24, 2020, 12:04:44 »
Merhaba arkadaşlar. Bir konu hakkında fikirlerinize danışmak istiyorum. Allah herkese daha iyisini nasip etsin benim bir evim vardı Konya'da, satmak icap etti ve sattık. Satışı alan kişi 2017 model bir clio takas verdi bende fiyatı uygun bulduğum için kabul ettim, Astra hala bende duruyor. Ve bu astraya çok alışamadığımız ve fiyatlar daha da yükselmeden hayalimizde olan Accordu satın aldık. Yani şuan üzerimde 3 adet araç gözüküyor. Bir süreliğine(1 yıl belki daha da kısa süre) 2 araç olması bizim için daha iyi olacak o yüzden bu süreçte Astrayı elimden çıkarmayı düşünüyorum.

Şimdi danışmak istediğim yere geliyorum. Astrayı satarsam ve elimdeki bir miktar parayıda eklersem toplamda 150-160bin liralık nakit paramız var. Biz şuan için kirada oturuyoruz ve oturduğumuz evden de memnunuz ve tam manasıyla bir yere yerleşmeye karar vermeden ev almayı da düşünmüyoruz. Bu elimizdeki parayı siz olsanız nasıl değerlendirirdiniz? Amacım paramız değerini korusun ve olursa biraz karımız olsun. Aklımdaki seçenekler bu şekilde sizlerin düşünceleri de bu bağlamda bana yön verecektir.

1- Altına yatırım
2- 1+1 ev alıp kiraya verme(ama 1+1lerin pek prim yapmadığını ve kiralarken sıkıntılar olduğu söyleniyor.
3- Sıfır corolla vision alıp garajda bekletme zamanı geline elden çıkarma.
4- Arsa alımı(bu konuda biraz çekinceliyim çünkü para acil lazım olduğunda ha deyince satılan birşey değil)

Seçenekler bu şekilde bana en makulu ya altına yatırım yada sıfır araba alımı peki ya sizler ne dersiniz?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

Yatırım Tavsiyesi
« : Haziran 24, 2020, 12:04:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Yatırım Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2020, 12:35:59 »
İyi bir noktaya temas etmişsiniz,hane halkı tasarrufu yatırım için çok önemli,eldeki parayı hem değer kaybetmeyecek hem de ha değince içinden bir kısmını alalım denilemeyecek şekilde garantili bir şekilde tutmak önemli,sırasıyla 1+1 lerin sorunları çıkabilir,içinde oturan kiracı ile olan sıkıntılar yaşanabilir,maliye,vergi,beyanname ve her kiracıdan sonra tadilat-tamirat işleri bıktırıcı;corolla vision durduğu yerde masraf,vergi ve yarın üretim bollaşacak olursa çok fazla değer artışı beklenmemeli (kaç yıl bekleyecek ?); doğrudur arsa en iyi yatırım ama hemen satılmaz ve arsayı takip etmek şart,birisi üzerine gecekondu yapar,sonra uğraşmak gerekir güç meselesi,geriye altın-döviz seçeneği kalıyor,ister bankadaki kasada veya bankada altın hesabı ile tasarrufa başlanabilir ama buraya dikkat diyelim ki altın seçeneğini seçtiniz tam,yarım,çeyrek,gram gibi aynı değerleri koruyacak ürün seçmelisiniz,işlemeli bilezik türü seçenekler de kaybınız olur ve son olarak her ay veya her fırsatta yine tasarruf kadar bir altını alıp var olanın üzerine eklemelisiniz,böylece uygun koşullarda bir gayrimenkul seçeneği olduğunda anında nakde arttırımlı olarak döner ve dilediğiniz gayrimenkulü alabilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 5400
  • Model Yılı: '19
  • 5 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2020, 12:46:04 »
Yatırım tavsiyesinde altın alımı ile ilgili bilginiz varsa almak isterim. Malum banka hesabından altın veya döviz almına %1 vergi geldi mayısta. Kuyumcudan ceyrek veya tam altın alsak bankanın altın günlerinde hesaba aktarsak gene vergi çıkıyor mu? Aynı işlem döviz için de olabilir. %1 vergi olayından dolayı yatırımlar yastık altına dönecek gibi geliyor. İhtiyaç olduğunda yada yükseldiğinde kuyumcuların bozmama durumu da var. Bu vergiyi keşke üç beş gram alanlara değilde yüksek miktar alanlara yapsaydılar. Bu konuda bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2020, 13:27:01 »
Merhaba arkadaşlar. Bir konu hakkında fikirlerinize danışmak istiyorum. Allah herkese daha iyisini nasip etsin benim bir evim vardı Konya'da, satmak icap etti ve sattık. Satışı alan kişi 2017 model bir clio takas verdi bende fiyatı uygun bulduğum için kabul ettim, Astra hala bende duruyor. Ve bu astraya çok alışamadığımız ve fiyatlar daha da yükselmeden hayalimizde olan Accordu satın aldık. Yani şuan üzerimde 3 adet araç gözüküyor. Bir süreliğine(1 yıl belki daha da kısa süre) 2 araç olması bizim için daha iyi olacak o yüzden bu süreçte Astrayı elimden çıkarmayı düşünüyorum.

Şimdi danışmak istediğim yere geliyorum. Astrayı satarsam ve elimdeki bir miktar parayıda eklersem toplamda 150-160bin liralık nakit paramız var. Biz şuan için kirada oturuyoruz ve oturduğumuz evden de memnunuz ve tam manasıyla bir yere yerleşmeye karar vermeden ev almayı da düşünmüyoruz. Bu elimizdeki parayı siz olsanız nasıl değerlendirirdiniz? Amacım paramız değerini korusun ve olursa biraz karımız olsun. Aklımdaki seçenekler bu şekilde sizlerin düşünceleri de bu bağlamda bana yön verecektir.

1- Altına yatırım
2- 1+1 ev alıp kiraya verme(ama 1+1lerin pek prim yapmadığını ve kiralarken sıkıntılar olduğu söyleniyor.
3- Sıfır corolla vision alıp garajda bekletme zamanı geline elden çıkarma.
4- Arsa alımı(bu konuda biraz çekinceliyim çünkü para acil lazım olduğunda ha deyince satılan birşey değil)

Seçenekler bu şekilde bana en makulu ya altına yatırım yada sıfır araba alımı peki ya sizler ne dersiniz?

Arsa seçeneği değerlendirilebilir Selman Bey uzun vade için. Ben aracımı sattım Samsun Atakum bölgesinden imarlı arsa aldım.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2020, 14:25:09 »
İyi bir noktaya temas etmişsiniz,hane halkı tasarrufu yatırım için çok önemli,eldeki parayı hem değer kaybetmeyecek hem de ha değince içinden bir kısmını alalım denilemeyecek şekilde garantili bir şekilde tutmak önemli,sırasıyla 1+1 lerin sorunları çıkabilir,içinde oturan kiracı ile olan sıkıntılar yaşanabilir,maliye,vergi,beyanname ve her kiracıdan sonra tadilat-tamirat işleri bıktırıcı;corolla vision durduğu yerde masraf,vergi ve yarın üretim bollaşacak olursa çok fazla değer artışı beklenmemeli (kaç yıl bekleyecek ?); doğrudur arsa en iyi yatırım ama hemen satılmaz ve arsayı takip etmek şart,birisi üzerine gecekondu yapar,sonra uğraşmak gerekir güç meselesi,geriye altın-döviz seçeneği kalıyor,ister bankadaki kasada veya bankada altın hesabı ile tasarrufa başlanabilir ama buraya dikkat diyelim ki altın seçeneğini seçtiniz tam,yarım,çeyrek,gram gibi aynı değerleri koruyacak ürün seçmelisiniz,işlemeli bilezik türü seçenekler de kaybınız olur ve son olarak her ay veya her fırsatta yine tasarruf kadar bir altını alıp var olanın üzerine eklemelisiniz,böylece uygun koşullarda bir gayrimenkul seçeneği olduğunda anında nakde arttırımlı olarak döner ve dilediğiniz gayrimenkulü alabilirsiniz.

Tokay bey, 1+1lerin dediğiniz sıkıntıları ve arsanın uzun vadeli bir yatırım aracı olması hasebiyle bu iki seçeneği eliyorum. Sıfır arabayı alıp hiç kullanmayacağım binamızda kapalı garaj var oraya çekip fiyatların artmasını bekleyeceğim. 7-8 ay önce sıfır corolla visionların sahibinden.comda bile fiyatları 115 maksimum 120bin TL olduğunu hatırlıyorum, şuan bayi fiyatları 160 binlira sahibinden.comda ise 170 binlira civarında alıcısını bekliyorlar. Yine böyle bir artış olur mu bilemem ama yinede zarar edeceğini düşünmüyorum. Bana tek masrafı sigortası ve dönemi gelirse vergisi olur diye düşünüyorum. Daha doğrusu şöyle kabaca bir hesap yaptığımda 160binliralık bir altın 6 ay sonunda 10bin kar getirir mi bilinmez? Ama arabanın şu yıl içerisinde 10 binliradan fazla getirisi olacağını düşünüyorum.

Yatırım tavsiyesinde altın alımı ile ilgili bilginiz varsa almak isterim. Malum banka hesabından altın veya döviz almına %1 vergi geldi mayısta. Kuyumcudan ceyrek veya tam altın alsak bankanın altın günlerinde hesaba aktarsak gene vergi çıkıyor mu? Aynı işlem döviz için de olabilir. %1 vergi olayından dolayı yatırımlar yastık altına dönecek gibi geliyor. İhtiyaç olduğunda yada yükseldiğinde kuyumcuların bozmama durumu da var. Bu vergiyi keşke üç beş gram alanlara değilde yüksek miktar alanlara yapsaydılar. Bu konuda bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.

İşin birde o kısmı var, altın alımına da vergi getirdiler ister istemez o da beni altından soğuttu.

Arsa seçeneği değerlendirilebilir Selman Bey uzun vade için. Ben aracımı sattım Samsun Atakum bölgesinden imarlı arsa aldım.
Yasin bey dediğiniz gibi uzun vadeli düşünsem gözüm kapalı arsa işine gireceğim ama benim sağım solum belli olmaz, ha deyince parayı ele alıp evde alabilirim. :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2020, 15:59:21 »
Dövizde ve altında vergi var,ilerde vergi oranı da artabilir,banka kayıtlarına giren her şeyde vergi olur,tabii bu kadar vergi alayım derken yastık altına yönlenme olacaktır,kaçak sigara artışı ve kendi rakısını kendi yapan insanlar duyuyoruz.Banka altını gram olarak yazıyor,şu kadar gram altın diye,ancak size tl üzerinden satarken satış fiyatı,siz satarken alış fiyatı uygularsa orada handikap var ve en az 6 aylık vade oluyor diye biliyorum ,aramızda ticari bankacı varsa ayrıntılı yazarsa öğrenebiliriz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2020, 16:33:43 »
Uzun vadeli bir yatırım düşünüyorsan kesinlikle altın.

al, at bir kenara ama uzun bir süre aldığını  unut, durduğu yerde değerlenir zaten o Selman hocam :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2020, 18:09:09 »
uzun vadede altın öneririm. hem sıkıştığınızda hemen paraya çevirirsiniz. altın düşse bile elbet yükselir.
araba konusuna gelince düşünceniz güzel ancak şu an üzerinizde 3 araba var. 4. alırsanız ticarete girer ve vergi verirsiniz diye biliyorum. ayrıca ötv çıkarırlarsa elinizdeki aracı satamazsınız diyorum.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 24, 2020, 22:12:27 »
Yıl sonunda altın 420 lira  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2020, 07:58:02 »
Parayı faize yatırmak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2020, 08:46:19 »
uzun vadede altın öneririm. hem sıkıştığınızda hemen paraya çevirirsiniz. altın düşse bile elbet yükselir.
araba konusuna gelince düşünceniz güzel ancak şu an üzerinizde 3 araba var. 4. alırsanız ticarete girer ve vergi verirsiniz diye biliyorum. ayrıca ötv çıkarırlarsa elinizdeki aracı satamazsınız diyorum.

Araba alırsam kendi üzerime almayı düşünmüyorum zaten.  Bu yıl ÖTV indiriminin geleceğini hiç zannetmiyorum ama hayırlısı bakalım

Parayı faize yatırmak :)

Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, "Alım satım da ancak faiz gibidir" demeleridir. Halbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah’tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişte yaptığı kendisine aittir, işi de Allah’a kalmıştır. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir. Bakara suresi 275. ayet.

İslamla şereflendirilmiş bir ümmet olarak kitabımızdaki bu ayetin üstüne nasıl faize bulaşabilirim Anıl :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1900
  • Model Yılı: '20
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2020, 08:59:17 »
Altındaki vergi size çok büyük zarar ettirmez. Kardan az bir şey zarar gibi düşünebilirsiniz. Ama altın altındır. Her zaman değerini korur istediğiniz zaman nakde anında çevrilir. Ben şahsen bu tarz durumlarda altına yatırım yapıyorum, çok şükür hiçbir zaman zarar etmedim, hatta çok iyi kar ettim diyebilirim.
Arsa işi bu işten anlayanlar için yapılabilecek bir yatırım. Aksi durumda yapacağınız bir hata belki 10 yıllar boyunca değerlenmesini beklemekle geçirmenize neden olabilir.
Araba konusunda ise bende ötv indiriminin gelmeyeceğinden eminim. Fakat şuan siz vision alayım deseniz bayilerde araba yok, siz alana kadar zaten gelecek zamlardan etkileneceksiniz. Galerilerdeki sıfır araçlardan alsanız onların fiyatı zaten uçmuş durumda, almanızın bir anlamı olmaz. Velhasıl kelam yatırım için araba almak belki bundan 3 ay önce mantıklı olabilirdi fakat şuanda bence mantıksız. Kaldı ki 2020 model olarak alacağınız arabayı ne kadar bekletebilirsiniz. Ocak 2021 de 1 yıl eski model olacak buda kar etme olasılığınızı iyice düşürecek.
2020 Corolla 1.6 Dream MDS Kar Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 25, 2020, 09:13:43 »
Araba alırsam kendi üzerime almayı düşünmüyorum zaten.  Bu yıl ÖTV indiriminin geleceğini hiç zannetmiyorum ama hayırlısı bakalım

Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, "Alım satım da ancak faiz gibidir" demeleridir. Halbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah’tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişte yaptığı kendisine aittir, işi de Allah’a kalmıştır. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir. Bakara suresi 275. ayet.

İslamla şereflendirilmiş bir ümmet olarak kitabımızdaki bu ayetin üstüne nasıl faize bulaşabilirim Anıl :)

O halde komşusu açken tok yatan bizden değildir hadisini dikkate alıp paranızı fakir fukaraya harcamanız en mantıklısı olacaktır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 25, 2020, 09:37:14 »
O halde komşusu açken tok yatan bizden değildir hadisini dikkate alıp paranızı fakir fukaraya harcamanız en mantıklısı olacaktır :)
"Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek" hadisini hatırlatarak, hayırlı günler dilerim  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 25, 2020, 09:48:30 »
Kişinin yatırım yaparken en büyük kriterlerden biri elbette ki  inancı ve dünya görüşüdür.

Bu anlamda Selman Hocam'ın inancı gereği faizi haram görüp bu alanda yatırım yapmak istememesi kendisinin en doğal hakkı ve takdiridir.

Hayır işlerine gelince elbette ki hayr etmek, fakiri, fukarayı gözetmek inancımız gereği en büyük sevaplardandır ama  hayır; kul ile Allah arasındadır, hayr'ın

sevabı da günahı da kişiyi bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 25, 2020, 09:58:16 »
Altındaki vergi size çok büyük zarar ettirmez. Kardan az bir şey zarar gibi düşünebilirsiniz. Ama altın altındır. Her zaman değerini korur istediğiniz zaman nakde anında çevrilir. Ben şahsen bu tarz durumlarda altına yatırım yapıyorum, çok şükür hiçbir zaman zarar etmedim, hatta çok iyi kar ettim diyebilirim.
Arsa işi bu işten anlayanlar için yapılabilecek bir yatırım. Aksi durumda yapacağınız bir hata belki 10 yıllar boyunca değerlenmesini beklemekle geçirmenize neden olabilir.
Araba konusunda ise bende ötv indiriminin gelmeyeceğinden eminim. Fakat şuan siz vision alayım deseniz bayilerde araba yok, siz alana kadar zaten gelecek zamlardan etkileneceksiniz. Galerilerdeki sıfır araçlardan alsanız onların fiyatı zaten uçmuş durumda, almanızın bir anlamı olmaz. Velhasıl kelam yatırım için araba almak belki bundan 3 ay önce mantıklı olabilirdi fakat şuanda bence mantıksız. Kaldı ki 2020 model olarak alacağınız arabayı ne kadar bekletebilirsiniz. Ocak 2021 de 1 yıl eski model olacak buda kar etme olasılığınızı iyice düşürecek.

Detaylı cevap için teşekkür ederim, zaten şuan bütün oklar Altını işaret ediyor, şu astra bir satılsın bakalım ne olacak :) Araba alabilirsem(ki dediğiniz gibi bayilerde araç yok) 6 ay sonrasında satarım düşüncesi var. Ama nasip bakalım nereden yana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 25, 2020, 11:17:14 »
Bir kenara yazın halkbank hisse senedi alın
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai