Gönderen Konu: 93 corolla 1.3 Xl kaputtan gelen yağ, benzin karışımı koku  (Okunma sayısı 1047 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 121000
  • Model Yılı: '13
Merhaba arkadaşlar,
Forumda yeniyim zaman zaman yazdığınız sorunlar ve çözümlerini okuyorum arama yaptım böyle bir sorun bulamadım. Yazmak istedim.
2 ay önce 93 Corolla 1.3 XL aldım. İlk arabam daha önce kendime ait araba nasip olmamıştı.
Aldığım araç benzinde çalışmıyordu. LPGde performansı çok iyiydi. Tek marşta çalışır çekişi falan çok iyiydi. Fakat muayenesi geldi. Malum benzinde çalışmadığından almadılar muayeneye. Bugün sabah ustaya götürdüm. Benzin otomatigi, benzin filtresi değiştirildi. Araba benzinde çalışır biçimde teslim edildi.
Daha önce 2 aydır hiç bir şekilde burnuma gelmeyen ki aracıma binen kişilere de ayrı ayrı sordum. Ağır şekilde yağ ve benzin karışımı gibi garip koku gelmeye başladı.
Bu yaşta araba yağ yakar fakat bu koku canımı çok sıktı. Akşam işten çıkınca servise tekrar gittim. Yağ yakıyor. Motorun yapılması gerek dedi. Fakat bu koku daha önce yoktu dediğimde farketmemissindir gibi biseyler zirvaladi.
Servise sabah goturdugumde yoktu bu koku. Aklıma benzin deposunda uzun zamandır kullanılmadığından pislik vs. Gibi koku yapacak bir şey mi vardi acaba? Tahmini ya da başka önerisi olan varsa yazabilir mi?

İyi akşamlar.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: 93 corolla 1.3 Xl kaputtan gelen yağ, benzin karışımı koku
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2020, 15:07:13 »
Yağ yakma ve benzin kokusu farklı konular,benzin otomatiği ve filtresi değişirken bağlantılar da sızıntı olmuş ve sonra uçup gitmiştir,yağ yakma konusu aynı günde olup sizin fark edemeyeceğiniz bir durum değil,öncelikle koku devam ediyorsa başka ustaya da göstermeniz ve hemen motor yaptırma gibi işlemlere kalkışmamanız mantıklı olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 121000
  • Model Yılı: '13
Ynt: 93 corolla 1.3 Xl kaputtan gelen yağ, benzin karışımı koku
« Yanıtla #2 : Ağustos 10, 2020, 21:01:42 »
Biraz geç oldu ama Tokay bey dediginiz gibi koku birkaç gün sonra kayboldu. Teşekkür ederim