Gönderen Konu: Biz kime güveneceğiz, ekspertiz de...  (Okunma sayısı 1169 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Biz kime güveneceğiz, ekspertiz de...
« : Haziran 22, 2020, 19:38:47 »
Arabamı satmaya karar verdim 8 yıl önce aldım 2006 corolla terra geçen gün expertize götürdüm tanıdıklarla pek iş yapmayı sevmem tanımadığım bir yere götürdüm arabada bir sürü elktronik arıza çıktı airbaglar koltuk sensörü vs vs sağ ön çamurluk değişmiş.Bu akşam başka bir expertize gittim arkadaşım olur kendisi yoktu elemanlarına bakın şuna dedim satıcam bağladılar ettiler hiç bir elektronik arıza yok sağ ön çamurluk sadece boyalı dediler.Elimde 2 tane expertiz raporu var 3. bir expertize gitsem o ne diycek merak içerisindeyim ben satıcıyım kafam karıştı alıcının yerine kendimi koyuyorum empati yapıyorum.Arabayı alırken expertiz diye bişi yoktu kaportacıya motorcuya göstermiştim kaportacıda boyalı demişti sağ ön çamurluk için müşteriler arıyor diyecek bişi bulamıyorum değişti desem dert airbaglar ile ilgili koltuk sensörlerinde problem var desem dert 600 kağıt gitti kafada karıştı.Yeni bir 2. el araç alıcak olsam ne yaparım.bir oto beyinciye gidip baktırsam ayrıca bir kaportacıya gitsem mi ?Arabanın fiyatına 1000 TL daha zam yapıcam bu gidişle hiç bir şey yaptırmadan havaya atıyoruz paraları sanki.Önerileriniz nedir arkadaşlar ?  1. expertize ben araba almaya götürsem almazdım.2. expertize götürsem seve seve alırdım.İkiside kurumsal firma sözde.Kalkalım şimdi Kocaeli Tarcanlara mı gidelim.

Düzenleme: Başlık imla.

Toyota Club Türkiye

Biz kime güveneceğiz, ekspertiz de...
« : Haziran 22, 2020, 19:38:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 114500
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Biz kime güvenicez Expertiz de
« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2020, 20:12:53 »
Hangi ilde olduğunuzu göremedim ama ben Ankarada aracimi alırken Tuv D-expert'e götürdüm full plus expertiz'e sokmuştum. Oldukça da memnun kalmıştım. Bulunduğunuz ilde varsa sizin icin bir alternatif olabilir.
Linki:
https://www.d-expert.com.tr/?gclid=CjwKCAjwrcH3BRApEiwAxjdPTf7aXlzw3lUMR5ODxdXb2hkAUKB9J386uVjkWUsMAl_wIg9N7vP51BoC3gkQAvD_BwE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2020, 21:26:51 »
Arabayı satmak istediğiniz son fiyatı  belirleyin ondan sonra arayanlara sorduklarında elimde 2 ayrı firmadan alınmış ekspertiz raporu var,birisi şunu diyor öteki bunu diyor diye söyleyin,almaya niyet eden üçüncüsünü yaptırsın,hesabına gelirse ilgilensin.Boşuna masraf yapmayın.Kötü niyetli davranışları bir yana bırakırsak,ekspertiz firmalarının bile yeterli bilgi ve beceriye sahip olacak şekilde eğitim almaları şart,vatandaş hangi birine güvenecek?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2020, 22:06:50 »
Satıcının verdiği bilgilerden emin olunması gerek.Daha sonra ekspertiz harici ustalar da servis de görmeli.Arabadan anlayan başka güvenilir diyebileceğimiz kişiler de görmeli.Kurumsal firmalar bile yanılabiliyor bazen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2020, 00:39:16 »
ilk expertizi yapan yer hataları sildiyse ikinci kez görünmemiş olabilir.  Silinince tekrar gelmiyorsa bu da iyi birşey.  Geçici bir arıza durumu olmuş olabilir.   bir süre sonra tekrar arıza var mı diye baktırın. yoksa kafanıza takmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 22, 2022, 00:35:57 »
Tarcanlar expertizden süper bir video,bu kadarına da pes dedirten olay,neyseki fabrika olayı üstlenmiş ve müşteri lehine karar vermiş.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.